Yesa Elektronik, HEFI 2018 Fuarında Sektör İle Buluşacak
Gaz ateşleme ve emniyet sistemleri üreten Yesa Elektronik, 2011 yılından itibaren beyaz eşya yan sanayi firması olarak İstanbul’da faaliyet gösteriyor.
Yesa Elektronik San. ve Tic. A.Ş. İşletme Müdürü, Endüstri Mühendisi Refika Müge Hüseyinoğlu, Yesa Elektronik’in güvenilir, genç, dinamik ve esnek bir yapı içerisinde olduğunu ve kurulduğu yıldan beri Ar-Ge, inovasyon, üretim teknolojilerine sürekli yatırım yaparak hızlı büyüdüğünü söyledi.
Kısaca firmanızı tanıtabilir misiniz?
Refika Müge Hüseyinoğlu: Yesa Elektronik, 2011 yılından itibaren beyaz eşya yan sanayi firması olarak İstanbul’da faaliyet göstermektedir. Gaz ateşleme ve emniyet sistemleri üreten firmamız müşteri taleplerinin de üzerinde ürün ve hizmet sağlamaktadır.
Güvenilir, genç, dinamik ve esnek bir yapı içerisinde olan firmamız kurulduğu yıldan beri
Ar-Ge, inovasyon, üretim teknolojilerine sürekli yatırım yaparak müşteri kalite, fiyat, servis beklentilerini en üst düzeyde karşılamış ve hızlı bir şekilde büyümüştür. Firmamızın hedefi, piyasa ihtiyaçlarını önceden görerek hem yurtiçi hem yurtdışında ana sanayi firmalarıyla sürdürülebilir iş birliği kurmak ve bu kazançları sürekli arttırarak ülke ekonomisine çıkar sağlamaktır.
Fuarın sektör için önemini değerlendirir misiniz? HEFI 2018 fuarının Türkiye’ye ve sektöre katkısını değerlendirir misiniz?
Refika Müge Hüseyinoğlu: Türkiye beyaz eşyada ve yan sanayide dünya çapında oldukça önemli bir konumdadır. Ana sanayinin büyümesinde kuvvetli yan sanayi firmalarının oynadığı rol kuşkusuz oldukça büyüktür. Firmaların yeni ürünlerini sergileyebileceği, mevcut müşterileriyle bir araya gelebileceği, iş birliklerini arttıracağı ve yeni müşterilerle tanışma fırsatı bulacakları böyle bir platformun oluşması hem fuara iştirak edenlere hem de ziyaret edenlere fayda sağlayacağını düşünüyorum.
HEFI 2018 fuarına katılıyorsunuz. Fuara katılma amacınız, fuardan beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?
Refika Müge Hüseyinoğlu: Firmamız 2017 yılında ürünlerinin %30‘unu ihraç etmiştir. 2018 yılında ürünlerimizin % 40’ını ihraç etmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda bu fuarın firmamıza oldukça fayda sağlayacağını hem mevcut hem potansiyel hem de yeni müşterilerle görüşmek için bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yeni ürünlerimizi sergileyeceğimiz için bu platformda aynı anda birçok müşteriye daha kısa sürede ulaşmış olacağız.
Fuar ile ilgili başka söylemek istedikleriniz var mı?
Refika Müge Hüseyinoğlu: 2000’li yıllardan önce, internetin çok yaygın kullanılmadığı yıllarda insanlar daha çok yüz yüze iletişim kurabiliyorlardı. İnternet kolay, güvenilir ve hızlı olmasından dolayı çok kısa sürede diğer iletişim araçlarının önüne geçti. Günümüzde kimi zaman hiç görmediğimiz müşterilerimizle bile ticaret yapmamız mümkün oluyor. Zaman çok hızlı ilerliyor, belki bu sebeple yüz yüze iletişim kurmak 2. planda kalıyor. Aradaki fark ancak karşılıklı görüşmeler esnasında anlayabiliyoruz. Bu nedenle bu fuarın hem katılanlar hem ziyaretçiler için verimli geçmesini arzuluyorum.
Endüstri 4.0’ın, akıllı fabrikaların sürekli konuşulduğu, bizim hangi iş modellerimizde ve organizasyonlarımızda uygulayarak firmamıza katma değer sağlayacağımızı tasarladığımız şu günlerde, şimdi ve gelecekte firmalarımızın ihtiyaç duyacağı unsurlardan biri etkili iletişim kurmak diye düşünüyorum. Bu yüzden direk hedef sektöre hitap eden fuarlar, aynı beklentide olan tarafları bir araya getirecek vazgeçilmez ortak noktalar olmaya devam edecektir. İlk defa düzenlenen HEFİ fuarının firmamıza ve ülkemize katkı sağlayacağını umuyorum.
01.08.2018