WIN METAL WORKING 2015, Yeni Tarihi Olan 12-15 Şubat’ta Düzenlenecek
Geçtiğimiz yıl toplam 16.412 m2 net alanda düzenlenen fuar; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, İtalya, Japonya, Kore, Tayvan ve Türkiye’den toplam 592 firmayı, 28.117 profesyonel ile bir araya getiren Win Metal Working fuarı 12-15 Şubat 2015 tarihlerinde 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşecek. Hannover Messe Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel fuar ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
WIN Metal Working 2015’ten kısaca bahseder misiniz? Etkinlik kapsamında hangi fuarlar yer alacak? Fuarda bu sene ne gibi yenilikler olacak?
Alexander Kühnel: WIN Metal Working, kapsamındaki METAL WORKING, WELDING ve SURFACE TREATMENT fuarları ile her yıl birbiriyle ilişkili 3 uzmanlık alanını (metal işleme, kaynak/kesim ve yüzey işleme) tek çatı altında bir araya getiriyor. Bu yıl da
12-15 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu 3 büyük sektörün endüstriyel bazda sergileyeceği ürün ve hizmetleri profesyonel ziyaretçiyle buluşturmaya hazırlanıyor.
WIN MW bu yıl bir yeniliğe de imza atıyor. İş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunun artan önemi, Türkiye’de 2012 yılında çıkarılan yeni yasa ile özel sektörde bu konuda gerçekleştirilen yeni düzenlemeler ve İSG’nin WIN MW kapsamındaki sektörler için hayati rolü göz önünde bulundurularak, Safe@Work adlı özel bir bölüm oluşturuldu. Hannover Fairs International GmbH ve Hinte GmbH işbirliğinin bir sonucu olarak bu yıl ilk kez dahil edilen ve metal işçiliği, kaynak ve yüzey işlemleri için önemli bir modül halini alması beklenen “Safe@Work” konulu bu özel bölüm, konuşmacı oturumları ile de desteklenecek. Böylece, bu özel bölümün edüstriyel sektörler ile temas halinde kapsamlı bir iş güvenliği teknik bilgisi sunma konusunda da faydalı olmasını temenni ediyoruz.
WIN Metal Working 2014’ün katılımcı firma sayısı ve ziyaretçi sayısı hakkında bilgi verir misiniz? 2015 yılı için katılımı kesinleşen firma sayısı nedir?
Alexander Kühnel: Geçtiğimiz yıl toplam 16.412 m2 net alanda düzenlenen fuar; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Italya, Japonya, Kore, Tayvan ve Türkiye’den toplam 592 firmayı, 28.117 profesyonel ile bir araya getirdi.
Bu yıl fuar 600’ün uzerinde katılımcı sayısı ile 2,3,5,6 ve 7. salonlarda organize ediliyor olacak.
Fuara daha çok hangi ülkelerden katılımcı ve ziyaretçi geliyor?
Alexander Kühnel: WIN Eurasia Metal Working katılımları Türkiye dışında ağırlıklı olarak Avrupa’dan gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl Almanya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hırvatistan ve İtalya’dan katılımcılar mevcuttu. Yanı sıra, Çin, Hindistan, Japonya, Kore ve Tayvan da son teknoloji ve ürünleri ile katılımcılarımız arasında yer alıyor.
Ziyaretçi açısından baktığımızda ise WIN Eurasia Metal Working, ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra, tüm Avrasya ekonomik bölgesi için sektörlerinin en önemli buluşması olarak öne çıkıyor. Önemli sayıda uçuş ağı sayesinde çok geniş bir coğrafi erişime sahip olan fuar, Kuzey Afrika’dan (Fas, Tunus, Cezayir), Yakın ve Orta Asya’dan (Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan) ve son derece dinamik ekonomik eğilimleri olan Körfez ülkelerinden her sene birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bizim de yaptığımız ekonomik değerlendirmeler neticesinde tespitimiz, bu ülkelerde yaşanan dinamik bir ekonomik gelişme ile birlikte makine, üretim donanımlarına büyük bir talebin olduğu yönünde. Geçtiğimiz yıl, 70 ülkeden ziyaretçi geldi Bulgaristan, Gürcistan, Irak, Özbekistan, Romanya, Sudan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan, Almanya ve İran’dan uluslararası delegasyonlar fuar ziyareti gerçekleştirerek başarılı iş bağlantıları sağladı.
Fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verir misiniz?
Alexander Kühnel: Her yıl WIN Eurasia Metal Working Fuarı ile eşzamanlı olarak Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi’ni de gerçekleştiriyoruz. Bu zirve kapsamında ziyaretçiler; konferanslara, panellere, kurumsal etkinliklere, çözüm gösterilerine ve uluslararası etkinliklere de katılım olanağı elde ediyorlar.
WIN Metal Working Fuarı’nın Türkiye ekonomisi ve Türk sanayicisi için önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Alexander Kühnel: 74 milyon nüfusuyla Türkiye gelecek vaad eden ve çok elverişli bir pazardır. Sadece yerel pazardaki potansiyeli değil, komşu ülkeleri de değerlendirecek olursak 700 milyon kişilik bir nüfus söz konusu. Türkiye kuşkusuz Asya, Avrupa ve Ortadoğu ortasındaki kolay ulaşılabilir ve stratejik konumu ile satıcı ve müşterilerin kolay toplandığı bir buluşma noktasıdır. Özellikle Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi ve toplam 500 milyar ABD Doları tutarındaki ihracat hedefliyor olması da yabancı şirketlerin yatarım yapma fikrini güçlendirmiştir. Türkiye fuarcılık sektörü için büyük önem taşımaktadır. Türk sanayisinin gelişmesi de fuar üzerinde etkili oluyor, çünkü fuarlar sektörün aynası konumunda. Bu yüzden de biz sektörü yakından takip ediyor, stratejimizi ve konseptlerimizi ona göre belirliyoruz.
WIN Metal Working 2015’ü destekleyen kuruluş sayısı nedir?
Alexander Kühnel: WIN MW Başta KOSGEB, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve TUBİTAK UME, Akder, Galder, VDMA (Alman Mühendislik Federasyonu) olmak üzere 90’ın üzerinde ulusal ve uluslararası kuruluş, sektörel dernek ve yayın tarafından destekleniyor. Bu işbirlikleri her yıl pekiştirilerek fuarın daha da güçlü hale gelmesini sağlıyor.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
13.01.2015