Win Eurasia Metalworking’de Değişim Zamanı
11-14 Şubat 2016 tarihleri tarihleri arasında Tüyap’ta gerçekleşecek olan WIN EURASIA Metalworking’in 2016 yılı yenilikleri İstanbul’da düzenlenen ( 08.12.2015) basın toplantısında açıklandı.
Dünyanın en büyük fuar şirketleri arasında yer alan Deutsche Messe’nin Türkiye’deki iştirakı olan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık’ın Genel Müdürü Alexander Kühnel’in moderasyonunda gerçekleşen toplantıya, Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan YILMAZ, Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri S.Burcu AKMAN, ERBA Mühendislik Makina Sanayi Kurucu Ortağı Ahmet ÖZCAN ve Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs ERTAŞKIN konuşmacı olarak katıldı.
Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Bu yıl WIN EURASIA Metalworking fuarında değişim zamanı. 2002 yılından beri Bileşim Fuarcılık A.Ş. ile ortak olarak düzenlenen WIN Eurasia Metalworking ve WIN Eurasia Automation fuarlarının tüm hisselerini Hannover Fairs Turkey satın aldı. Buradan da anlaşıldığı üzere artık ulusal ve uluslararası satışlar da dahil olmak üzere tüm organizasyondan %100 olarak bizler sorumluyuz. Bu durum neticesinde sorumluluğumuz daha da arttı. Sektöre daha fazla nasıl yenilik getirebiliriz, neler yapabiliriz sorusunu kendimize daha fazla sormaya başladık’’ diyen Kühnel fuarda bu yıl gerçekleşecek yenilikleri anlatmak üzere sözü Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs ERTAŞKIN’a bıraktı.
YENİ ÜRÜN GRUPLARI VE YENİ ÖZEL BÖLÜMLER
WIN EURASIA Metalworking kapsamında düzenlenen Metalworking Eurasia ve Surface Treatment Eurasia fuarlarındaki yeni gelişmelere değinen Ertaşkın ‘’WIN Eurasia Metalworking’te bu yıl birçok değişim mevcut. Öncelikle ürün grupları açısından bir genişleme söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl sac işleme teknolojileri, yüzey işlem teknolojileri ve kaynak teknolojilerinin yanı sıra ham madde; tel, boru, parça işleme; ve onarım ve atölye ekipmanlarını da ürün gruplarımıza dahil ettik. Bu sayede fuarımızın katılımcı portföyünü de daha fazla genişletmeyi planlıyoruz. Fuarımızı organize ederken bir diğer amacımız ise daha fazla bilgi aktarımı sağlayacak elverişli bir ortam yaratabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek için fuarımızda çeşitli özel bölümler oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl, Parts2Clean’in yanı sıra ,Robotics ve safe@work alanında yeni çalışmalar gerçekleştirdik. Bu yıl bir yandan bu özel bölümleri güçlendirerek devam ettireceğiz, diğer yandan da “Otomotiv Endüstrisinde Sac Levha İşleme Süreçleri konulu” yeni odak konumuz etrafında ayrı bir özel bölüm oluşturacağız.” dedi.
Hedef ülke ve sektörler kapsamında gerçekleşen uluslararası ziyaretçi ve tanıtım çalışmalarının kapsamını da genişlettiklerini ve tüm bunların sonucunda katılımcılar için etkin bir uluslararası iş platformu yaratmayı hedeflediklerini belirten Ertaşkın; “Deutsche Messe’nin 120’yi aşkın ülkedeki temsilcilik ağı aracılığıyla aktif bir tanıtım çalışması sürdürüyoruz ayrıca 21 ülkede satın almacı delegasyonu organizasyonu gerçekleştiriyoruz,” diye belirtti.
“2023 YILINDA HEDEF 100 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMEK”
Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan YILMAZ ise fuarın sektöre katkısını şu sözlerle ifade etti ‘’Türk makine sektöründe ihracatımızı 7 katına , ithalatımızı ise diğer sektörler arasında önemli bir noktaya taşıyarak büyük başarılara imza atıyoruz. Bu başarıda bizim çalışmalarımızın yanı sıra fuarların büyük katkısını göz ardı edemeyiz. Şu anda Türkiye’nin ihracatında Türkiye’nin makinacıları %10 pay alırken Makina İmalatçıları Birliği olarak amacımız bunu %20’ye çıkarmak. Hedefimiz ise 2023 yılında 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek. İhracatta Almanya’yı çok önemsiyoruz. Dünya makine ihracatında Türkiye 2002 yılında %0.2 pay alırken 2014 yılında %0.6 pay alarak 7 basamak üst sıralara çıktı. Almanya ise bu paydada birinci sırada yer alarak her zaman yerini koruyor. Çünkü teknoloji ve güvenirlilik konusunda Almanya’nın yeri tartışılmaz. Bizde bu işbirliği içerisinde Türkiye makinacıları olarak iş güvenliğini ön plana çıkararak güvenilir bir partner olduğumuzu vurgulayacağız.’’ diye belirtti.
“FUARIN SEKTÖRÜMÜZE KATKISI GÖZARDI EDİLEMEZ”
Toplantıda konuşmacı olarak yer alan Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Genel Sekreteri S.Burcu AKMAN “Dernek olarak sıcak daldırma galvaniz firmalarını tek çatı altında topluyoruz. Sektörümüzün gelişmesi ve büyüyerek pazarda olması gereken yere ulaşması için çalışıyoruz. Bu bağlamda WIN EURASIA Metalworking kapsamında düzenlenen Surface Treatment Eurasia fuarında yer almanın sektörümüzün tanıtımı için önemli adımlardan biri olduğuna inanıyoruz. Bildiğiniz gibi fuar etkinlikleriyle de zengin bir program sunuyor. Biz de dönem dönem dernek olarak güncel konularda gerçekleştirdiğimiz seminerlerle bu etkinliklerde yer alıyoruz’’ diye belirtti. Fuar katılımcılarından ERBA Mühendislik Makina Sanayi Kurucu Ortağı Ahmet ÖZCAN ise ‘’WIN Eurasia Metalworking’in sektörümüze göstermiş olduğu olumlu etkisini göz ardı edemeyiz. Her yıl düzenli olarak yer aldığımız fuar her geçen yıl daha da gelişerek, dünyanın önde gelen katılımcılarını bir araya getirerek sektöre büyük katkı sağlıyor,” diye ifade etti..
Metal işleme ve yüzey işlem konularında dünyanın çeşitli noktalarında (Çin, Hindistan, Almanya, Brezilya, Rusya) fuarlar düzenleyen Deutsche Messe’nin, 2016 endüstri etkinliklerinin ilk durağı WIN EURASIA Metalworking olacak. Bu fuarı, 17-20 Mart tarihleri arasında Tüyap’ta düzenlenecek WIN EURASIA Automation takip edecek.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
19.01.2016