Win Automation Fuarı 20. Yılında Kazandırmaya Devam Ediyor.
Win Automation fuarı sanayinin çarklarını döndürmeye devam ediyor.
2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracattan, 100 milyar dolar pay alacak olan makine sektörü Win Automation'da buluşuyor.
Türkiye ve Avrasya Bölgesi'nin imalat endüstrisinin en önemli ve 1 numaralı fuarı olarak anılan Win - World of Industry, 20. yılında 4 önemli sektörün endüstriyel bazda sergileyeceği ürün ve hizmetleri profesyonel ziyaretçilere sunmaya devam ediyor.
Fuarın 20.yılının şerefine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Nihat Ergün açılışı gerçekleştirecek
21-24 Mart 2013 tarihleri arasında Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek olan Win Automation Fuarı, “Endüstriyel Otomasyon”, “Elektrik - Elektronik”, “Hidrolik & Pnömatik” ve “İç Lojistik” sektörlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturacak. Fuarın 20.yılının şerefine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Nihat Ergün açılışı gerçekleştirecek.
T.C. Sanayi Bakanlığı verilerine göre, makine imalat sanayi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin sanayileşmesinin de itici gücü olması ve gelecekte de ülkemizin gelişiminin temel taşı olduğu belirtilmektedir. 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracattan makine sektörünün 100 milyar dolar pay alacağı, Türk makine sanayisinin 1990 yılından bu yana yaklaşık % 20 oranında yıllık büyüme oranı gösterdiği açıklanmıştır.
Sanayinin nabzını tutan WIN Fuarları, başta T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, OAİB, KOSGEB ve VDMA olmak üzere 30’u yabancı ve 83 kuruluş tarafından desteklenmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Avrasya, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden önemli sayıda alım heyetleri fuarı ziyaret edecektir. Profesyonel B2B görüşmeleri İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenecektir.
Önümüzdeki yılların en önemli enerji kaynağı Yenilenebilir Enerji üretim maliyeti ve çevre zararlarına çözüm sunacak!
Win Fuarları’nın önemli bir parçası olan ve elektrikle ilgili tüm alt dalları kapsayan Electrotech Fuarı’nda ise bu yıl ilk defa 9. Holde “Yenilenebilir Enerji Özel Sergi Alanı” bulunuyor.
Önümüzdeki yılların en önemli enerji kaynağı olacağı varsayılan Yenilenebilir Enerji, üretim maliyetlerinin düşürülmesinde ve sanayi sektörünün çevreye verdiği zararların azaltılmasında da büyük rol oynayacak. Bu yıl Niedersachsen pavilyonu'nun 9. Holde gerçekleştireceği bu etkinlikte, en son ürün ve projeler sergilenecek. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri Yenilenebilir Enerji konusundaki araştırma ve projelerini fuarda sunarak, sektöre farklı bir bakış açısı kazandıracaklar.
Dünyanın önde giden firmaları WIN Automation’de buluşuyor!
Aralarında Siemens, Bosch Rexroth, Schneider, Mitsubishi gibi bir çok lider yerli ve yabancı firmalar, 10 salonda toplam 30 bin net m2’nin üzerinde kapalı alanda ürünlerini ziyaretçilere sunacak. 22 ülkeden katılımcı firmalar ise Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Japonya, İspanya, İsviçre, İtalya ve Portekiz, Polonya, Romanya, Tayvan, Ürdün ve Yunanistan’dan gelecektir. Japonya, Güney Kore, İtalya ve Almanya ise ülke pavilyonlarıyla fuarda yer alacaklar.
Materials Handling fuarı bu yıl İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) anlaşmasıyla 2023 yılındaki 2 Milyar USD’lik pazar hedefine katkıda bulunacak.
Her geçen yıl daha fazla katılımcıya, daha büyük metrekarelerle, daha fazla sayıda ve yüksek nitelikte ziyaretçiye daha çok ürün sergileyebilme imkanı veren WIN Fuarları, bu yıl İSDER ile olan işbirliği ile üyelerin sergileyeceği forkliftler olmak üzere, bir çok farklı ürün kategorisi Materials Handling fuarında ziyaretçilerle buluşacak.
Hannover Messe Bileşim A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, İSDER ile sözleşmenin başarılı bir proje olacağını inandığını ve Win Automation’ın 20. yılını kutladığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. “Bu sene Win Automation fuarı 20.yılını kutluyor olması bizim için büyük bir başarıdır. Win fuarları her geçen yıl yükselen bir grafik çiziyor. Yıllardır imalat endüstrisinin lokomotifi olan Win fuarları ziyaretçileri ve katılımcıları memnun etmeyi başarıyor. Bu yıl uzun süreli iş birliği için ilk adımlarını attığımız İstifleme ve Depolama sektörünü daha da geniş kapsama şansına sahip olacağız. İmalat sanayinin tamamlayıcısı olan istifleme ve depolama sektörünü kapsayan Materials Handling Fuarı’nın 2012 yılında Win Automation Fazı’na taşınmasıyla kazanmış olduğu ivmeyi 2013 yılında İSDER ile imzaladığımız işbirliği anlaşması ile pekiştireceğiz. 2013 yılında, Materials Handling Fuarı ile ilgili katılım taleplerinin ancak belirli bir kısmına cevap verebildik. Sektörün taleplerine cevap verebilmek için ekibimizle şimdiden 2014 yılı üzerinde çalışmaları yoğunlaştırdık.“
ISDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy Win Fuarlarıyla uzun süreli bir işbirliğine imza attıklarını belirtti. “Sektörün ihtiyacı ve talebinin bir sonucu olarak İSDER’in 2006’da Türkiye’de kurulan ilk İstif Makineleri Derneği’dir. Bünyesinde ana üretici firmaları ve genel distribütörleri tek çatı altında toplayarak büyük güçlü bir sinerji oluşturan İSDER, istif makineleri sektöründe önemli bir konuma kısa süre içerisinde yükseldi. İSDER olarak Win Fuarlarına uzun süreli destek kararı aldık. Üyelerimiz için önümüzdeki yıllarda daha büyük m2’ler ile katılımımız devam edecektir.”
Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi sektöre ışık tutacak.
Fuar kapsamında her yıl düzenlenen Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi bu yılda çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterilerine ev sahipliği yapacak. Zirve; Win Fuarlarının yarattığı ticari platformun yanı sıra çok etkili bir bilgi paylaşım platformu olarak da sektöre ışık tutacak. Zirve kapsamında, Alman VDMA Derneği, Robotik adı altında seminer düzenlenecek. Bu yıl ilk kez Baden Württemberg tarafından düzenlenen Matchmaking etkinliği (İkili İş Görüşmeleri) ve bir Workshop zirvede yer alacak.
Matchmaking etkinliği inovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturacak.
RAKAMSAL VERİLER:
T.C. Sanayi Bakanlığı verilerine göre, makine imalat sanayi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin sanayileşmesinin de itici gücü olması ve gelecekte de ülkemizin gelişiminin temel taşı olduğu belirtilmektedir. 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracattan makine sektörünün 100 milyar dolar pay alacağı, Türk makine sanayisinin 1990 yılından bu yana yaklaşık % 20 oranında yıllık büyüme oranı gösterdiği açıklanmıştır. Bunun yanı sıra, Türkiye, iş makineleri sektöründe Avrupa’nın en büyük dördüncü, dünyanın ise on birinci iş makineleri pazarı olarak yerini almaktadır. Son 8 yılda Çin’den ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüme oranına sahip ülke olan Türkiye iş makineleri pazarı, 600 Firma, 100 imalatçı firma, 220 yan sanayi firması ile faaliyet göstermektedir. Tüm sektörde çalışan kişi sayısı 14.000, sadece imalat sanayisinde çalışan 7.500 kişi olarak bilinmektedir. Sektörde 10 yılda, 1,6 milyar dolarlık yatırım yapılmış olup, %61,5 ortalama yerli ürün kullanımı (katma değer), %80 iş makineleri üretiminin ülke talebini karşılama oranı olarak açıklanmıştır. AB +CE standartlarında üretim gerçekleştirilmekte ve Avrupa pazarına gümrüksüz ve vergisiz geçiş yapılabilmektedir. 127 ülkeye ihracat yapılan sektörün yıllık ekonomik hacmi ise 6,2 milyar dolar olarak belirtilmektedir. 2011 yılında 6,2 milyar dolar olan sektör cirosunun, 2014 yılında 12 Miyar dolara ulaşarak %100 artış göstereceği belirtilmektedir. 2011 yılında 1,5 Milyar dolar olan ihracatın, 2014 yılında, 3 Milyar dolara yükselmesi hedeflenmektedir. 2023 yılı sektör ticaret hacminin 30 Milyar dolar ile Türkiye'nin, Dünyanın 6. büyük, Avrupa’nın ise en büyük iş makineleri pazarı olması beklenmektedir.
Win Automation Fuarı Hakkında:
2012 yılında Win Automation fuarına 2.857’si 83 farklı ülkeden gelen 75.699 ziyaretçi, Win fuarını ziyaret etmiştir. Net 30.754 m2 alan üzerinde katılımcılar ürünlerini tanıtma imkanını yakalamışlardır. 1.744 firmanın katıldığı fuarda, Almanya, Bulgaristan, Çin, İtalya ve Tayvan ülke pavilyonlarıyla yer almışlardır.
Haberin Kaynağı : CPR İLETİŞİM
14.03.2013