voestalpine Böhler Welding WIN Metal Working Fuarı’nda
Aşınan ürünü yenisiyle değiştirmek için gereken 250 milyon dolar yatırımı 15 milyon dolara indirerek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan voestalpine Böhler Welding, 12-15 Şubat 2015'te İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan WIN Metal Working Fuarı’nda, 7. salon D 200 numaralı standında ziyaretçileriyle buluşacak.
Geçtiğimiz yıl Türkiye ve yurtdışından 28 bin 117 profesyonelin ziyaret ettiği, Avrasya’nın en önemli üretim teknolojileri fuarı WIN Metal Working, 12-15 Şubat 2015'te İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Kaynak, metal işleme, ve yüzey işleme sanayilerini aynı çatı altında toplayarak, katılımcılara ürünlerini hedef ziyaretçi gruplarına tanıtma imkanı sağlayan bu önemli fuarda voestalpine Böhler Welding, 7. salon D 200 numaralı standında ziyaretçilerini ağırlayacak.
En hızlı şekilde teslim anlayışıyla hareket eden, yüksek teknik standartlarla çalışan endüstrilerdeki lider firmaların tercih edilen iş ortağı olan voestalpine Böhler Welding, kaynak teknolojisinin geliştirilmeye başlandığı tarihten bugüne, kaynak sarf malzemelerinin uluslararası geliştiricileri, üreticileri ve sağlayıcıları arasında bulunuyor.
Türkiye'de tamir ve bakımı yapılan ekipmanların oluşturduğu tasarruf büyük miktarlara ulaşabiliyor. Markası altında birleştirme, bakım onarım kaynağıyla ve lehimlemeyle ilgili kaynak sarf malzemelerinin tüm çeşitleri mevcut olan voestalpine Böhler Welding, çimento, enerji ve demir-çelik olmak üzere üç önemli sanayi kolunda kendi ürünleriyle gerçekleştirdiği tamir ve bakımla maliyeti en aza indirecek çözümler sunuyor.
Dünyadaki ilk beş büyük kaynak firmasından biri olan voestalpine Böhler Welding, çeliğin geri dönüşümü uygulamalarıyla ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Demir-çelik sektöründeki maliyetler UTP Maintenance ürünleriyle gerçekleştirilen tamir ve bakım sonucu oldukça azalıyor. Türkiye’de demir-çelik sektöründe altı fabrikada 10 milyon ton yassı ürün üretim kapasitesi bulunuyor. Aşınan parçaları yenisiyle değiştirmek için 250 milyon dolar yatırım gerekirken, UTP Maintenance uygulamalarıya bu yatırım maliyetini 15 milyon dolar seviyesine indirme imkanı sunuyor.
Türkiye kaynak sarf malzemeleri pazarının yüzde 80’ini oluşturan, düşük ve orta alaşımlı kaynak ürünlerini de fuarda sunacaklarını söyleyen voestalpine Böhler Welding Türkiye Genel Müdürü Tanju Bilgen, Böhler Welding’in “Kalıcı Bağlantılar” sloganıyla yola çıktığını söylüyor. Kaynağın insanların günlük hayatını doğrudan etkileyen bir süreç olduğunu anlatan Bilgen, kaynak işleminin önemini şu sözlerle anlatıyor: “Kalıcı bağlantılar gerektiren metal birleştirme uygulanan ürünlerde iki metali bir araya getiren şey kaynak. Köprülerde, tersanelerde, oturduğumuz sandalyede ve aklınıza gelebilecek birçok alanda kaynak ve uygulamalarıyla karşılaşıyoruz. Yani iki metali kalıcı bağlantılarla birbirine bağlayan teknolojiyi ve kaynak sarf malzemelerini üretiyoruz. Eski olup, aşınan, nemden veya farklı dış ortam koşullarından dolayı yıpranmış ürünlerin de eski haline getirilmesi, dolgu yapılması veya yüzey sertleştirilmesi için ürünlerimiz ve özgün çözümlerimiz kullanılıyor.”
voestalpine Böhler Welding Hakkında:
100’ü aşkın ülkede müşterisi ve iş ortaklarıyla 1926 yılından bugüne ürünleri ve çözümleriyle hizmet veren voestalpine Böhler Welding, 1963 yılından itibaren Türkiye’de hizmet vermeye başlamıştır. Faaliyetlerini geliştirmeye devam eden ve dünya çapındaki global bir organizasyon olarak çalışan voestalpine Böhler Welding, Türkiye’de teknik kadrosu ve en hızlı şekilde teslim anlayışıyla hareket etmektedir. Yüksek teknik standartlarla çalışan endüstrilerdeki lider firmaların tercih edilen iş ortağı olan voestalpine Böhler Welding, kaynak teknolojisinin geliştirilmeye başlandığı tarihten bugüne, kaynak sarf malzemelerinin uluslararası lider geliştiricileri, üreticileri ve sağlayıcıları arasında bulunmaktadır. voestalpine Böhler Welding markası altında birleştirme kaynağıyla ilgili kaynak sarf malzemelerinin tüm çeşitleri mevcuttur.
1870 yılında Albert ve Emil Böhler satın aldıkları farklı çelik üreticilerini Viyana’da kendi şirketleri üzerine devretmişlerdir. Satış, organizasyon ve lojistik becerilerini 1894 yılında Kapfenberg, Styria’da potalı çelik fabrikası satın alarak sağlamışlardır. Tesisi modernleştirmişler, ürün yelpazesini genişletmişler ve üretimi artırmışlardır. Böhler isminin koyulmasıyla da çok kısa bir süre sonra ‘En İyi Özel Çelikler’ olarak anılmaya başlanmıştır. Yenilikçiliği, müşteri hizmet ağı ve satış yoluyla o zamanlarda rakipsizdi. Böhler’in müşteri ilişkilerindeki ‘yakınlık’ geleneği o zamanlarda oluşturulmuştur ve günümüzde bizlerinde kültürüne yerleşmiştir. Bugün bünyesindeki Böhler, UTP ve Fontargen markalarıyla voestalpine Böhler Welding, dünyadaki ilk 5 büyük kaynak firmasından bir tanesidir.
Haberin Kaynağı : Marjinal Porter Novelli
05.02.2015