Vestel Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu Türkiye'nin 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefi insansız olmaz. Akılcı düşünüp ortak akılla ülkemizi kalkındırmamız lazım dedi.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye'nin 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefi insansız olmaz. Akılcı düşünüp, ortak akılla ülkemizi kalkındırmamız lazım. Ülkeniz, kurumunuz, aileniz olmazsa hiç birşeyiniz olmaz dedi.
Zorlu, Vestel ile Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde sürdürülen Vestel Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, sanayi ile üniversite işbirliğinde önemli bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İnsanı ön plana almadan başarıya ulaşmanın mümkün olmadığına dikkati çeken Zorlu, Geleceğimizi garanti altına almak istiyorsak, ülkemize faydalı olmak istiyorsak, insanı odak noktasına almış bir sistem içinde uzun vadeli çalışma yapmalıyız diye konuştu.
Yatırımlarını gerçekleştirirken daima uzun vadeli düşündüğünü ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:
Fabrikaları kurarken, en az yüzde 50 ihracat yapacak şekilde dizayn etmeyi hedefledik. Vestel'i satın aldığımızda 360 bin televizyon üretiyordu. 117 milyonuncu televizyonu ürettik. Bugün yılda 9-10 milyon televizyon üretiyoruz. 1 milyon metrekare kapalı alanda, 30 milyon cihaz üretim kapasitesine sahip fabrikamız var. Hayal kurun ama hayalci olmayın. Türkiye'nin 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefi insansız olmaz. Akılcı düşünüp, ortak akılla ülkemizi kalkındırmamız lazım. Ülkeniz, kurumunuz, aileniz olmazsa hiç birşeyiniz olmaz. Ne kadar taş üstüne taş koyarsak o kadar istihdam ve ihracat yapacağız. Bu mantıkla gidersek, Türkiye, Avrupanın Uzakodoğu'su olur. Daha çok çalışacağız.
Vestel akıllı telefonun 2013 sonunda piyasa çıkmasının öngörüldüğünü belirten Zorlu, Türk mühendis ve işçilerinin emekleri sayesinde okullarda akıllı tahta ve tabletlerle yer almaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
İnsan kaynağına verilen önemin işareti
Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut ise 142 ülke arasında Türkiye'nin inovasyon konusunda 74. sırada olduğunu, ülkenin daha ileri noktalara taşınmasında üniversitelere büyük iş düştüğünü kaydetti.
Vestel ile sürdürülen işbirliğini hayata geçirmenin zorluklarına değinen Prof. Dr. Erkut, şöyle konuştu:
Benzeri bir programın yapılması için vizyon gerekiyor. İnsan kaynağına verdiği önemi sözde bırakmayıp hayata geçirecek bir vizyon gerekiyor. Vestel, bunu hayata geçirerek önemli bir iş başardı. İnsan kaynaklarına da önemli rol düşüyor. Eğitim açısından da böyle bir programı yapmak çok zor. Tereciye tere satıyoruz. Akıllı telefon tasarlayan insana 10 yıl öncesinin teknolojisini anlatamazsınız. Türkiye'de bu işi en iyi yapan hocalardan destek alıyoruz. Program sayesinde hocalarımız da sürekli bıçağın keskin kenarında kalabiliyor. Her iki tarafın da kazandığı bir sistem yarattık.
Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Esra Gençtürk ise üniversitelerin ana görevinin bilgi üretmek ile paylaşmak olduğunu bildirdi.
Vestel ile gerçekleştirilen işbirliğinin Türkiye'de tek örnek olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gençtürk, Eğitimlerden müthiş keyif aldık. Katılımcılara mesleklerinde kullanacakları bilgileri paylaştık. Beraber bilgiyi üretme mutluluğunu yaşadık diye konuştu.
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da Vestel'deki insan profilinin kalitesini yükseltme amacıyla ciddi uygulamaları hayata geçirdiklerini anlattı.
Erdoğan, eğitim programlarını MBA programları artırarak, kalite artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından, Vestel Yönetici Yetiştirme Programı'ndan mezun olan 27 Vestel çalışanı ile Teknoloji Akademisi'ni başarıyla tamamlayan 32 çalışan, diplomalarını aldı.
Vestel Teknoloji Akademisi'nde yaklaşık 2,5 yıla yayılan eğitimlerin, Özyeğin Üniversitesi'nin akademik kadrosu tarafından Vestel'in Manisa'daki üretim üssü Vestel City'de haftada iki gün verildiği bildirildi.
Haberin Kaynağı : Anadolu Ajansı
19.08.2013