UKUB, 2024 ISTMA Dünya Toplantısı’nı İstanbul’da Düzenledi
UKUB’un ev sahipliği yaptığı, global firma temsilcilerinin de konuk konuşmacı olarak katıldığı bu organizasyonda Türkiye pazarı ön plana çıkarıldı.
UKUB, 2024 ISTMA Dünya Toplantısı’nı Ä°stanbul’da Düzenledi
Global Kalıpçılık sektöründeki geliÅŸmeler, fırsatlar, öncelikler, sorunlar ve çözümler 17 Nisan 2024 tarihinde Ä°stanbul Teknik Üniversitesi GümüÅŸsuyu Kampüsü Makina Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan “2024 ISTMA Dünya Toplantısı ve Genel Kurulunda” mercek altına alındı. Sektörün birleÅŸtirici gücü UKUB’un ev sahipliÄŸi yaptığı, global firma temsilcilerinin de konuk konuÅŸmacı olarak katıldığı bu organizasyonda Türkiye pazarı ön plana çıkarıldı.
Dünya Kalıpçılar BirliÄŸi’nin 4 farklı kıtadan ülke temsilcilerinin, ana sanayi temsilcilerinin ve UKUB üyelerinin katıldığı konferans BaÅŸkan Åžahan Eçin’in açılış konuÅŸmasıyla baÅŸladı. Türkiye ve kalıp sektörü hakkındaki bilgileri paylaÅŸan Eçin, Türk kalıp sektörünün büyüklüÄŸü, dış ticaret verileri Türkiye’nin coÄŸrafik konumunun avantajları gibi konularda katılımcılara detaylar verdi. Åžahan Eçin, konuÅŸmacılara ve organizasyon sponsorları Toolox, Asil Çelik, Güvenal ve Meusburger firmalarına, sektörümüze ve birliÄŸimize verdikleri destekten dolayı teÅŸekkürlerini sunarak konuÅŸmasını tamamladı.
Åžahan Eçin’in ardından Ä°TÜ Makine Fakültesi Dekanı Ä°lker Murat Koç, Temsa Satınalma Direktörü / TUSMOD Otobüs Üretim BaÅŸkanı Akın Ergür, Ford Otosan Yeni Araç Programları Satınalma Lideri Kadri Sözer ve BSH Türkiye Satın Alma Müdürü Yahya Mumcu konuÅŸmalarını gerçekleÅŸtirdi.
Toplantı sonrası misafirlerle birlikte Ä°stanbul boÄŸazı turu ve yemek organizasyonu gerçekleÅŸti.
ISTMA Dünya Toplantısı’nın ikinci ayağı olarak, 18 Nisan’da Gebze’de kalıpçılık sektörüne ait farklı dallarda faaliyet gösteren 4 tane UKUB üyesi firma ziyareti gerçekleÅŸtirildi. Beyçelik Gestamp, Cem Erel, DCM Mould ve RTC BaÄŸlantı Elemanları firmaları UKUB’un misafirlerine firmalarını tanıtarak, Türk kalıpçılık sektörünün kabiliyetlerini paylaÅŸtılar. Åžahan Eçin misafirperverliklerinden ve desteklerinden dolayı üyelere teÅŸekkürlerini iletti.
ISTMA heyeti büyük bir ilgi ile tüm programa katılım göstererek, Türkiye ve kalıp endüstrisi ile ilgili olumlu görüÅŸlerini paylaÅŸtılar ve network imkanı saÄŸlanan organizasyonda iÅŸbirliÄŸi çalışmalarının devam edeceÄŸini ifade ettiler.
UKUB, Türkiye ve kalıp sektörü tanıtımı adına büyük fayda saÄŸlayan bu etkinlik ile Türk kalıpçılık sektörünün yurtdışında bilinirliÄŸini arttırmak adına önemli bir adım atmış oldu.