Türkiye’nin Sponsor Olduğu “CIO Vizyon” Toplantısı’nda Buluştu
Türkiye’nin önde gelen bilgi teknolojileri yöneticileri (CIO), Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen ve SAP
Sektördeki tecrübe ve çözümlerin paylaşılması amacıyla Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin bilgi teknolojileri yöneticilerini (CIO) bir araya getiren CIO Vizyon toplantılarının ilki Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. SAP Türkiye’nin sponsor olduğu ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen toplantıda, bilişim sektörünün geleceği ve büyük şirketlerde Bilgi Teknolojileri (IT) yönetimi gibi konular ele alındı.
Türkiye Bilişim Derneği, bilişim sektörünün sorunlarını ve şirketlerdeki IT yönetimi konularını tartışmaya açmak amacıyla toplantılar düzenliyor. “CIO Vizyon” adı altında gerçekleştirilen toplantılar, ülkenin önde gelen şirketlerinin bilgi işlem yöneticilerini bir araya getirerek sektöre dair çözüm ve deneyimlerin paylaşıldığı bir platform yaratmayı amaçlıyor.
CIO Vizyon toplantılarının ilki SAP’nin sponsorluğunda Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok köklü şirketinin bilgi işlem yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, şirketlerdeki IT yönetimi konusunda gerçekleşen yakın dönemli gelişmeler tartışıldı.
Tiryaki Agro Gıda CIO’su Köksal Küçükada’nın moderatörlüğünde Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Tosunoğlu, Gartner Yönetici Ortağı Halil Aksu, Kibar Holding CIO’su Mustafa Küsem, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in birer konuşma yaptığı ve tüm katılımcıların düşüncelerini paylaştığı toplantıda “IT Departmanlarının Organizasyondaki Yeri”, “IT’nin Geleceği” ve “Inovasyon Her Yerde” gibi konu başlıkları ele alındı.
Günümüzde CIO’ların sadece IT departmanlarını yöneten yöneticiler değil teknolojiyi iş dünyası hedefleri ile buluşturan ve iş dünyasını yönlendiren yöneticiler haline dönüştüğü belirtilirken, CIO’ların bu yönde yeteneklerini geliştirmeleri gerektiği tartışıldı.
Toplantıda konuşan Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Tosunoğlu, yaşanan siber savaşların bundan sonra IT sektörünü ve IT yöneticilerini daha fazla meşgul edeceğini söyledi. Tosunoğlu konuşmasında, bilişim dünyasında yaşanan siber savaşların miktarının ve şiddetinin artacağını, bu nedenle sektörün bundan sonra kendisini konumlarken güvenlik konusunu daha fazla dikkate alacağını belirtti.
“Design Thinking” kurumlara yaratıcı düşünme ortamı kazandırıyor SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin ise toplantıda yaptığı konuşmada, tasarım odaklı düşünce (design thinking) sisteminin şirketlere getireceği sıradışı faydalara değindi. Design Thinking sisteminin öznel, yenilikçi ve “hayali, işin içine katan” bir sistem olduğunu vurgulayan Keskin, “Tasarım odaklı düşünce yöntemi kurumları farklılaştıracak ve yaratıcı düşünme ortamı sağlayacak” diye konuştu. Keskin ayrıca şirketlerin, bütçelerinin yüzde 77’lik bir bölümünü operasyon ve bakım maliyetlerine ayırırken, inovasyona sadece yüzde 23’lük bir pay ayırdığını da sözlerine ekledi.
“İşimizi dijitalleştirerek katma değer üretebiliriz” Konuşmasında kurumların dijitalleşmesinin önemine değinen Gartner Yönetici Ortağı Halil Aksu ise, IT departmanlarının kurumlarda çok para harcayan, çok kaynak tüketen bölümler olarak algılandığını belirtti. Kurumların dijitalleştirilmesine liderlik yapmanın önemine değinen Aksu, “İşimizi dijitalleştirerek katma değer üretebileceğimiz imkanlar mevcut” diye konuştu.
CIO’ların fikirlerini paylaştığı yuvarlak masa toplantısı ile sona eren buluşmada geleceğe dair inovasyon yaklaşımları ve teknolojinin şirketler üzerindeki dönüştürücü etkisi tartışıldı.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Hakkında 1971 yılında kurulan ve Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsü kazanan Bilişim Derneği (TBD) günümüzde 6 şube, 13 il ve 33 üniversitedeki yaygın örgütlenmesi ve 10 bini geçen bireysel üyesiyle Türk bilişim sektörünün en yaygın sivil toplum kuruluşudur. TBD, kurulduğu yıldan itibaren, bilişim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla birçok zengin içerikli etkinliklere ve büyük buluşmalara imza atmaktadır. Akademisyenleri, kamu ve özel sektör yöneticilerini ve bilişimcileri bir araya getiren zengin içerikli platformlarıyla Türkiye’de 38 yıldır bilişimin çıtasını yükselten Türkiye Bilişim Derneği, bu alanda toplumsal duyarlılığı geliştirmekte ve bilinçlenmeye katkıda bulunmaktadır. TBD aynı zamanda Türk bilişim topluluğunun dünya ile bütünleşmesi yolunda uluslararası düzeyde kurumsal ilişkilerin geliştirilmesine de büyük katkılar sağlamaktadır. Her yıl yapılarak artık geleneksel hale gelen Türkiye Bilişim Derneği etkinlikleri, bilişimcilerimizin sahip çıkması ve sektörün de katkısıyla artık birer marka haline gelmişlerdir. Bu etkinliklerden ülkemiz bilişim sektörü tarihinde bir kilometre taşı niteliğinde olan, sektöre büyük açılımlar ve vizyon sağlayan “Ulusal Bilişim Kurultayı” 25 senedir düzenlemektedir. Bilişim Kurultayı’nın yanı sıra “Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri (BİMY)” etkinliği 18, “Kamu Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Birliği (Kamu-BİB)” etkinliği 13, “Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim (BTIE)” etkinliği 14, “Spor ve Bilişim” etkinliği ise 6 yıldır başarıyla sürdürmektedir. Bu etkinliklerin yanısıra, Türkiye Bilişim Derneği‘nin bireysel katılımı esas alan yapısı ve gönüllülük temelindeki çalışma biçimiyle oluşturduğu çalışma grupları ve bu grupların ürettiği e-Devlet, Bilişim Hukuku, Bilgi Güvenliği, e-Dönüşüm vb konulardaki raporlar, öneriler ve bağımsız söylemleri günümüzde tüm karar vericiler ve toplumun her kesimi tarafından dikkate alınır duruma gelmiştir.
SAP Hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 195.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberin Kaynağı : Contactplus
09.06.2013