Türkiye’deki İş Dönüşümüne SAP’den Gönüllü Destek
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Business Transformation Academy (BTA) ile işbirliği yaparak, şirketlere iş dönüşümü alanında danışmanlık hizmeti verecek.
Dünya çapındaki sivil toplum çalışmalarında kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin desteğini arkasına alan BTA, iş dönüşümü danışmanlık hizmeti için Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümü’nün akademik desteği ile BTA’nın Türkiye bölümü kuracak. Akademi, Türkiye’de her ölçekteki şirkete iş dönüşümü danışmanlığı desteği vermeye hazırlanıyor.
Türkiye’deki iş dönüşümüne SAP desteği
Dünya çapında BTA ile gerçekleştirdiği işbirlikleriyle değişimi yönetmeye dair en iyi ve en güçlü donanıma sahip kuruluş olduğunu ispatlayan SAP, Türkiye’de gerçekleşecek projelere de destek vermeye devam ediyor. Dönüşüm kapsamındaki projelerde müşteri tarafından atanan bir süreç uzmanı, işletme okullarından akademik kadro ve bir SAP uzmanı projede yer alacak. Böylece, 360 derecelik bir perspektifle, karmaşık pazar dinamikleri proaktif şekilde ele alınarak, iş dönüşümünde bütünsel bir bakış açısıyla hareket edilecek.BTA ile gerçekleştirdiği işbirliğinde Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümü ile ortak hareket edecek olan SAP, üniversiteler ve müşteriler arasında kurduğu güçlü bağı daha da pekiştirecek.
BTA (Business Transformation Academy) Hakkında:
İş dünyasının dönüşüm yönetiminde farklı düşünce ve deneyimleri bir araya getirerek daha büyük ve kolay anlaşılır fikirlerin doğmasına yardımcı olan BTA, günümüzün karmaşık pazar dinamiklerini doğru algılamayı ve bu fikirleri kendi ekosisteminde paylaşmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Bu yönüyle BTA, iş dönüşümü yönetimi ve endüstri düşünce liderliği için farklı disiplinleri içeren global bir platform olarak düşünce liderliğini ve sahip olduğu ağı kullanarak dünya çapında birçok endüstri alanında pek çok araştırma projesi yönetiyor. Ayrıca BTA tarafından, iş dünyasını yönlendiren trendler, iş dönüşümü metotları, gerçek dönüşüm hikayeleri ve düşünce liderliği ağından geçen gelişmelerle ilgili yayınlar yapılıyor.Diğer yandan, bilginin paylaşılması adına BTA, yılda birkaç kez konferans düzenliyor ve bu etkinlikler esnasında düşünce liderliği ağı üyeleri bir araya gelme fırsatı bularak fikirlerini ve deneyimlerini paylaşabiliyorlar. Günümüzün stratejik kararlarının adreslenmesi amacıyla bu etkinliklerde ekonomi, politika, iş ve akademi dünyasından son derece saygın konuşmacılar yer alıyor.
M.Ü. İşletme Fakültesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümü Hakkında
1991 yılında Marmara Üniversitesi ve Alman Akademik Değişim Hizmetleri (DAAD) arasında yapılan anlaşma çerçevesinde kurulan bölüm, enformasyon sistemleri alanında Türkiye’de öncü rol oynamaya devam etmektedir. Başta Almanca konuşulan ülkelerle olan sıkı akademik bağları, bölümün uluslararası alanda da tanınmasını sağlamıştır. Derslerin Almanca ve kısmen İngilizce olarak yapıldığı bölüm, yedi yüze yaklaşan mezunu ile özellikle Türkiye’de yerleşik Alman kökenli işletmelerin enformasyon sistemleri alanındaki eleman ihtiyacına her yıl yeni mezunları ile önemli katkıda bulunmaktadır.
Business intelligence, veri madenciliği ve bilgi keşfi, sosyal ağ uygulamaları, simulasyon sistemleri, coğrafi enformasyon sistemleri ve mekansal veri madenciliği, süreç yönetimi bölüm öğretim üyelerinin araştırma alanları olup, her yıl bu alanlarda bölüm öğrencileri hazırladıkları bitirme tezleri ile bilimsel yazını zenginleştirmektedir.
SAP Hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 195.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor.SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkeyadresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
18.11.2013