Türkiye Plastik Sektörüne Dünyanın Fırsatlarını Sunan “Dünya Plastik Atlası” Web’e Taşınıyor
PAGDER’in küresel krizin etkisiyle yeniden oluşan dünya rekabet ortamına üyelerini hazırlamak amacıyla imza attığı; ihracat yapan ya da artık dışa açılmaya karar veren sektör mensuplarına yurt dışı atılımları için yol gösteren “Dünya Plastik Atlası”na artık web üzerinden de ulaşılabilecek.
• PAGDER’in (Plastik Sanayicileri Derneği) sanayiciler için, küresel krizin etkisiyle bir kez daha değişen ve ağırlaşan dünya rekabet ortamına uygun çözümler üretmek amacıyla sunduğu “Dünya Plastik Atlası” fasikülleri, web’e taşınmaya başlandı.
• Özel bir web sitesi kuran PAGDER, bu önemli çalışmayı Afrika ile başlayarak sektör mensuplarının ve kamuoyunun kullanımına açtı. Türkiye plastik sektörüne yeni rekabet koşullarını, küresel fırsatları ve yeni ticaret rotalarını sunan, 97 ülkedeki pazar durumlarını analiz eden “Dünya Plastik Atlası”nın ilk fasikülü olan Afrika kıtasındaki ülkelerle ilgili tüm detaylara www.dunyaplastikatlasi.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor. Dünya Plastik Atlası Web Sitesi’nde, sektör mensupları ayrıca rapor filtreleme özelliği kullanarak ulaşmak istedikleri verileri de ayrı şekilde inceleyebiliyor.
• Türkiye’nin plastik ürünlerde, hammaddelerde, plastik işleme makinelerinde görüş alanına giren bütün ülkelerin iç pazarları ve ithalat-ihracat durumlarına yönelik bilgileri değerlendiren; sanayicilere hangi ülkede, hangi ürünle, kimlerle ve nasıl rekabet edebileceğine yönelik kapsamlı bilgileri sunan Dünya Plastik Atlası’nın diğer fasiküllerine de yakında web üzerinden kolaylıkla ulaşılabilecek.
Rekabet koşullarını aktaran “Dünya Plastik Atlası”nın webe taşınmasıyla ilgili açıklama yapan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, “Dünya Plastik Atlası” gibi çok kapsamlı bir veri setini oluşturdukları özel web sitesi ile daha kolay ulaşılabilir kılmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.
Afrika ile başlandı; Amerika, Orta ve Batı Asya, Doğu ve Güney-Doğu Asya ile Okyanusya, Doğu ve Batı Avrupa ile Kuzey ve Güney Avrupa yakında!
“Birleşmiş Milletler Coğrafi Sınıflandırması” esas alınmak suretiyle 16 bölge altında toplanan; bu kapsamda 6 farklı coğrafi bölgeye ayrılan dünyadaki toplamda 97 ülkenin plastik sektörünü analiz eden Dünya Plastik Atlası’nın gerçek bir yol gösterici olduğunu söyleyen Hüseyin Semerci, ilk etapta fasiküllerden ilki olan Afrika’yı web’e taşıdıklarını paylaştı. Yakında diğer 5 fasikülün (Amerika, Orta ve Batı Asya, Doğu ve Güney-Doğu Asya ile Okyanusya, Doğu ve Batı Avrupa ile Kuzey ve Güney Avrupa) de www.dunyaplastikatlasi.com adresinde yer alacağını belirten Semerci, “Ziyaretçiler Atlas’taki tüm verilere web sitesinden on-line olarak ulaşabilecek ve GTİP’ler vasıtasıyla tarama yaparak çok hızlı şekilde kendi ürün gruplarıyla ilgili sonuçlara erişebilecek, rapor filtreleme özelliği kullanarak ulaşmak istedikleri verileri de ayrı şekilde inceleyebilecekler” dedi.Hüseyin Semerci, plastik sanayicilerinin, makine ve hammadde üreticileri-satıcılarının “hangi ülkede, hangi ürünle, kimlerle ve nasıl rekabet edeceğini” görme ve inceleme fırsatı bulacağı Dünya Plastik Atlası’nda, hammadde ve makine sektörlerinin yurt dışı açılımlarını daha hızlı ve verimli yapmaya olanak sunan verilerin de yer aldığını söyledi. Semerci, “Hem fasiküllerimizin hem de özel olarak oluşturduğumuz bu web sitemizin Türkiye’nin hedeflediği sürdürülebilir ve yüksek ekonomik büyümede kilit sektörlerinden biri olan plastik sektörü için yol gösterici bir kaynak olacağını umuyor, bu sektör özelinde ortaya çıkan küresel fırsatları ve analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktan büyük sevinç duyuyoruz” dedi.
Haberin Kaynağı : Mediaetik
26.08.2014