Türkiye dünyaya un fabrikası ihraç ediyor
Dünyadaki toplam ticari hacmi 3 milyar doları aşan değirmen makineleri sektörü, bu alanda uluslararası ölçekteki tek buluşma noktası olan İDMA 2017 Fuarı’nda, 7. kez bir araya geldi. Bugün açılan fuarda Türk makine üreticileri, 90 ülkeden gelen yatırımcılarla Türkiye’yi değirmen makineleri üretiminde ve ihracatında zirvede tutacak anlaşmaların hazırlığını yapıyor.
Dünyadaki toplam ticari hacmi 3 milyar doları aşan değirmen makineleri sektöründe, liderliği elinde bulunduran Türk değirmen makineleri üreticileri, İDMA 2017 Fuarı’nda 7. kez 90’ı aşkın ülkeden gelen yatırımcılarla buluştu. Un fabrikaları için geliştirdikleri değirmen makinelerinin yüzde 90’dan fazlasını yurtdışına ihraç eden Türk teknoloji üreticilerinin, bugün açılan fuarda, çok sayıda anahtar teslimi fabrika kurulum anlaşmasına imza atması bekleniyor. İDMA 2017 Fuarı’nda sonuçlanacak en büyük yatırımlardan biri Irak’ta kurulacak 20 un değirmenini kapsıyor.
Özellikle Ortadoğu, Afrika ve Asya’dan çok sayıda yatırımcıyı ağırlayacak olan İDMA Fuarı, ekonomik daralmanın yaşandığı şu günlerde Türkiye için önemli bir ihracat potansiyeli oluşturmayı hedefliyor.
SEKTÖRÜN DÜNYADAKİ TEMSİLCİLERİ İDMA’DA
Dünya genelinde 30’a yakın önemli sanayici örgütünden destek alan İDMA Fuarı, bugün gerçekleştirilen açılışta bir kez daha uluslararası yönüyle dikkat çekti. Fuarın açılış konuşmaları ve kurdele kesimi, 12 ülkeden 19 sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumu temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarın açılışında yer alan önemli isimlerden bazıları şunlar: Afgan Nengarhar Tarımsal Eğitim Merkezi (NATC) Başkanı Ahmad Zaki FAZLI, Fas Ulusal Değirmencilik Federasyonu Başkanı Abdullatif IZEM, Filistin Gıda Endüstrisi Birliği Başkanı Bassam HAMID, Güneydoğu Un Sanayiciler Derneği Başkanı Erhan ÖZMEN, Hububat Tedarikçileri Derneği Başkanı Gülfem EREN, Irak Babil Ticaret Odası temsilcisi Sadek MAMURI, Irak Divaniye Ticaret Odası temsilcisi Mahmoud Abduhassan ALLAITHY, Irak Ulusal Ticaret ve Tahıl İşleme Şirketi Değirmencilik Bölümü Direktörü Ali Zaer MOTEAB, İran Yem Endüstrisi Derneği Başkanı Majid Movafegh GHADİRLY, Mali İş ve Oryantasyon Merkezi Genel Müdürü Moussa COULIBALY, Mısır Değirmencilik Derneği Genel Sekreteri Mahmoud RİYADH, Pakistan Un Değirmencileri Derneği Başkanı Asim Raza AHMAD, Senegal Fırıncılar Federasyonu Başkanı Gaye AMADOU, Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa BAYRAM, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir KÜLAHÇIOĞLU ve Ukrayna Değirmenciler Birliği Başkanı Rodion RUBINSKIY.
İDMA, 10 MİLYAR DOLARLIK DÜNYA PAZARINI BULUŞTURUYOR
İstanbul Fuar Merkezi’nin 1-2 ve 3. salonlarında gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek olan İDMA Fuarı, un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna sektörlerindeki makine üreticilerini ve mamul madde üreticilerini buluşturuyor. Tüm bu sektörün teknoloji bazında dünyadaki toplam ticari hacmi yaklaşık 10 milyar dolar. İDMA, 10 milyar dolarlık bu pazarın uluslararası nitelikteki tek fuarı niteliğine sahip. Bu yüzden fabrika ve makine yatırımı planlayan dünyadaki un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna üreticileri, alanlarıyla ilgili son teknolojileri tek çatı altında birebir görmek ve farklı alternatifleri kıyaslayarak kendileri için en doğru yatırıma karar vermek için, 2 yılda bir düzenlenen İDMA Fuarı’nı ziyaret etmeye özel bir önem veriyor.
33 bin metrekareli 3 salonda düzenlenen İDMA Fuarı, 7 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.
İDMA FUARI HAKKINDA
Hububat ve bakliyat işleme sektöründeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri dünyaya duyurmak amacıyla Parantez Uluslararası Fuar Yapım A.Ş. tarafından organize edilen Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri, Makarna ve Bisküvi Teknolojileri Fuarı İDMA, ilk olarak 2005 yılında düzenlenmiştir.
2 yılda bir İstanbul’da düzenlenen ve düzenlendiği ilk yıldan itibaren gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısını önemli oranda arttırmayı başaran İDMA Fuarı, günümüzde hububat ve bakliyat işleme teknolojileri alanında dünya genelinde düzenlenen tek geniş çaplı uluslararası teknoloji fuarı niteliğindedir.
Hububat ve bakliyat sektörüne yönelik teknoloji, ürün ve hizmet geliştiren firmaların katılımcı olarak yer aldığı İDMA Fuarı’nda; un, irmik, mısır, pirinç ve yem değirmenleri ile bakliyat temizleme, ambalajlama, makarna ve bisküvi tesisleri için geliştirilen en son teknolojiler sergilenmektedir. Bunların yanı sıra tahıl depolama siloları, dolum, taşıma ve tahliye sistemleri, laboratuvar cihazları, katkı maddeleri, ambalaj makineleri ve malzemeleri ile yedek parça ve yan sanayi ürünlerindeki en son yenilikler de yine İDMA’da ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.
Hububat ve bakliyat işleme sektörüne yönelik her türlü çözümün, tüm alternatifleriyle birlikte İDMA Fuarı’nda yer alması, 144 ülkedeki işleyicilerin yatırım programlarını yapmak ve gerekli bağlantılarını kurmak için İDMA’da buluşmasını sağlamaktadır.
24.05.2017