Tempar, Beyaz Eşya Sektörü İçin Gazlı Fırın Brülörü Üretiyor
İstanbul Fuar Merkezinde 9 ve 10 numaralı hollerde 20-23 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan HEFI fuarının katılımcılarından olan Tempar, tedariğini yaptığı brülörler ile gazlı fırın kullanıcılarının ve fırın üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Genel Müdür Mehmet Kekeç, ‘Fuarın hem tedarikçiler hem de ana üreticiler temelinde bir kaynaşma platformu oluşturacağını düşündüğünü belirterek, sorularımızı şu şe
Kısaca firmanızı tanıtabilir misiniz?
Mehmet Kekeç: Kayseri Serbest Bölgesinde kurulan firmamız deneyimli kadrosu ile beyaz eşya yan sanayi alanında gazlı fırın brülörü üretimi konusuna odaklanmıştır. Tedariğini yaptığı brülörler ile gazlı fırın kullanıcılarının ve fırın üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Fırın ile pişirme kültüründe gaz kullanan dış pazarlara, direk ya da dolaylı olarak brülör bileşeni sağlamaktadır.
Özgün ve patentli tasarımlarında son kullanıcıların ve uluslararası standartların gereksinimlerini göz önünde tutarak emniyetli ve verimli brülörler geliştirmekte ve üretmektedir. Fırın üretim süreçleri göz önünde tutulmakta ve montaj kolaylıkları için iyileştirmeler ve geliştirmeler sürekli olarak yapılmaktadır.
Firma bünyesinde kurulu kalıphane ile müşteri taleplerine karşı hızlı ve esnek aksiyon alınmaktadır. Ülkemizin merkezi konumu ile bütün pazarlara yakın olma avantajını serbest bölgede değerlendiren firmamız tamamen yerli kaynaklarla dış pazarlardaki gelişimini sürdürmektedir.
HEFI 2018 fuarına katılıyorsunuz. Fuara katılma amacınız, fuardan beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?
Mehmet Kekeç: Firmamız görece olarak genç bir firmadır. Yerel üreticiler tarafından bilinirliğe sahiptir. Bu bilinirliğin ürün ve hizmet kalitesine oranla gelişime ihtiyaç duyduğu doğrudur. Sektörün ulusal ve küresel zemininde daha fazla hedef kitle tarafından tanınmak, kalite seviyemizi müşteri nezdinde daha bilinir hale getirmek için fuar katılımının zaruri olduğuna inanıyoruz. İnternet ortamındaki bilgi kirliliği ve karmaşa Satınalma birimleri tarafından doğru tedarikçiye odaklanmayı zorlaştırmaktadır. Yüz yüze görüşmelerin ve ürüne dokunmanın etkisi küçümsenemez. Bu sebeple fuara katılmayı amaçladık.
Fuarın sektör için önemini değerlendirir misiniz?
Mehmet Kekeç: Gözün gördüğü yanlışı kulağın duyduğu doğru düzeltemez diye eskiden beri söylenen bir kabul vardır. Akılda kalıcı olmanın en etkili yöntemlerinden birisi beynin görsel kayıt yapmasıdır. Bu anlamda insanın hayal gücünü zorlamaktansa dokunabileceği nesnel kaynaklar, arayış sürecinde hem zaman kazandıracak hem de hata yapmayı minimize edecektir. Fuarlar doğru tedarikçiye ve müşteriye ulaşmak adına bir bilgi paylaşımı merkezidir. Bilgi kaynaklarını çoğaltmanın en kısa yolu paylaşmaktır. Bilgi paylaşım metotlarını doğru ve verimli işleten kurumlar ve sektörler daha başarılı olmuşlardır. İnternetin gelişmesi ve yaygınlaşması bilgi paylaşımına hafife alınmayacak bir katkıda bulunmuştur ancak asla birebir temasın yerini alamayacaktır. Bu anlamda fuarlara ihtiyaç üretim ve ticaret var olduğu sürece devam edecektir.
HEFI 2018 fuarının Türkiye’ye ve sektöre katkısını değerlendirir misiniz?
Mehmet Kekeç: Hefi fuarından ümitliyiz, fuardan beklentilerimize paralel bir kazanımla geri döneceğimize inanıyoruz. Bu fuarın hem tedarikçiler hem de ana üreticiler temelinde bir kaynaşmaya da bir platform oluşturacağını düşünüyoruz. Fuar organizasyonundan beklentimiz fuarın ertelenmesi ile de oluşan hazırlık ve tanıtım süreci anlamında kazanılan zamanın iyi değerlendirilmesidir. Belki de yan sanayi fuarı anlamında bir kendini yenileme fırsatı değerlendirilmiş olacaktır. Sektördeki insanların yeniden buluşma sürecine yeni bir can suyu olma anlamı taşıyacaktır.
30.03.2018