TEKİŞ KALIP Geliştirdiği Yeni Teknolojileriyle Konya’ya Damga Vurdu
TEKİŞ son teknoloji ürünlerini Anadolu’nun en büyük makine fuarı unvanını taşıyan MAKTEK Konya’da görücüye çıkardı.
TEKİŞ KALIP Geliştirdiği Yeni Teknolojileriyle Konya’ya Damga Vurdu
TEKİŞ son teknoloji ürünlerini Anadolu’nun en büyük makine fuarı unvanını taşıyan MAKTEK Konya’da görücüye çıkardı. TEKİŞ’in yeni geliştirdiği 6 Eksen CNC Derin Delik Delme ve Frezeleme Tezgahı fuara katılan 30 bini aşkın ziyaretçinin büyük ilgisiyle karşılaştı.
Bu sene 2.’si düzenlenen MAKTEK Konya Fuarı, toplam 45 bin metrekarelik alanda 322 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarda, takım tezgahları, metal- sac işleme makineleri, tutucular- kesici takımlar, kalite kontrol- ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren sektör liderleri son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı buldu. 1984’te Makine Yüksek Mühendisi Kamil Özoğul tarafından kurulan TEKİŞ’in geliştirdiği 6 Eksen CNC Derin Delik Delme ve Frezeleme Tezgahı ise fuarın gözde ürünlerinden biri oldu.
Kurulduğu günden bu yana kalıp sektöründe faaliyet gösteren TEKİŞ, 2009 Mart ayında şirketin ortaklarından Makine Mühendisi Şamil Özoğul liderliğinde TÜBİTAK’a Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruyor ve ilk proje de “Kalıplarda Derin Delik Delme ve Yüzey Frezeleme” tezgahı tasarımı ve imalatı oluyor. Proje 11 ayda başarıyla tamamlanıyor. TEKİŞ, uzun yıllardır teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hem kendi hem de Türkiye sanayisinin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırım yapıyoruz…
2009 yılından beri Ar-Ge çalışmalarına kendi ihtiyaçları doğrultusunda başladıklarının ve bu alanda büyük yatırım yaptıklarının altını çizen Tekiş Genel Müdürü Filiz Özoğul Şahinoğlu, 2022 yılı sonunda seferberlik ruhuyla Türkiye sanayisi başta olmak üzere ihracat ağırlıklı ürünler geliştirmek için CNC Tezgah imalatı çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Türk sanayisine sunacakları ürünlerle dış pazarlarda rekabette öne çıkmayı hedeflediklerini vurgulayan Şahinoğlu, “Teknolojik birikimimizi sadece kalıp sektöründe değil birçok sanayide ihtiyaç duyulan hassas ve hızlı derin delik delme teknolojisine sahip 6 eksen CNC Derin Delik Delme Tezgahını daha da geliştirmek istiyoruz. Tek bağlamada parça üstünde bulunan tüm açılı deliklerin ve freze işlemlerinin yapıldığı tezgah imalatı konusunda hem yurt içinde hem yurtdışında öncü olmayı hedefliyoruz” dedi.
Sektörde öncü işler yaptıklarını da vurgulayan Filiz Özoğul Şahinoğlu, Tel Erozyon Tezgahını Kalıp sektöründe 1970’li yıllarda ilk olarak Türkiye’ye getiren ve kullanan kişinin TEKİŞ’in kurucusu Kamil Özoğul olduğunu da sözlerine ekledi.