Siemens, Eurasia Rail 4’te En Yenilikçi Çözümlerini Tanıtıyor
Siemens Türkiye Raylı Sistemler, Ulaşım ve Lojistik ile Akıllı Şebekeler Grupları, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Eurasia Rail-4. Uluslararası Demiryolu, Şehir İçi Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda raylı sistem alanında en yenilikçi çözümlerini tanıtıyor.
Siemens imzalı raylı ulaşım araçlarından Velaro serisi çok yüksek hızlı trenler, VAL serisi havaalanı ve şehirler için lastik tekerlekli tam otomatik araçlar, Avenio serisi tramvay araçları ve Inspiro serisi metro araçları, Desiro tren setleri ve Vectron lokomotif ailesi, fuar kapsamında katılımcılarla buluşuyor. Siemens Türkiye ayrıca, raylı sistem ulaşım araçları dışında gerek şehir içi gerekse şehirler arası Raylı Sistemler Otomasyonu ve Elektrifikasyonu çözümlerini de fuar kapsamında ziyaretçilere tanıtıyor.
Fuarda aynı zamanda Siemens’in Marmaray projesinde tedarik ettiği işler kapsamında, projenin tamamı için Trainguard FUTUR 1300 ERTMS (Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi) 1. Seviye ve Trainguard SIRIUS CBTC (İletişim Bazlı Tren Kumanda Sistemi) hatboyu ekipmanları, Trackguard Westrace elektronik bağlantı kilitleme kontrolü sistemi gibi sinyalizasyon sistemleri hakkında da bilgiler veriliyor. İstanbul Metro Projesi’nde işletmede olan Trainguard MT CBTC teknolojisi de fuar katılımcılarıyla buluşuyor.
Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Yenilikçi çözümlerimiz sayesinde, büyüyen ekonomileri, kendilerine uygun ve daha ilerisini hedefleyen altyapılar ile buluşturuyoruz. Enerji tasarruflu Siemens trenleri, İspanya'nın kavurucu sıcakları ve Rusya'nın dondurucu soğuklarından, Almanya ve Çin'in can damarları olan endüstriyel bölgeleri birbirine bağlamaya kadar pek çok yerde kullanılıyor. Tek elden çözüm sağlayan bir şirket olarak demiryolu ulaşımının tüm alanlarında sürdürülebilir çözümler için gerekli tüm uzmanlıkları bir araya getiriyoruz. Tramvay, hafif raylı sistemler, metro hizmetleri, banliyö ve ayrıca şehirler arası trenleri içeren, demiryolu tabanlı ulaşımın her türüne yönelik dengeli ve kapsamlı bir yaklaşımımız var. Yenilikçi trafik yönetimi sistemlerimiz, karayolu ve raylı sistemleri birbirine entegre ederken bilgi sistemleri de yolcuların en verimli seyahat güzergahını bulmalarına yardımcı oluyor.”
Siemens Türkiye standında ziyaretçilerle buluşan ürünler;
Almanya, İspanya, Çin, Rusya ile birlikte İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’nin altından geçen Eurostar hattında hizmet veren ve 2014 yılı içinde Türkiye’de işletmeye alınması beklenen Velaro serisi çok yüksek hızlı trenler, Siemens’in fuar alanında yer alıyor.
Sahip olduğu güçlü teknik özellikleri ve yüzde 90’ı bulan geri dönüştürülebilir malzeme oranıyla dünyanın en çevreci lokomotiflerinden biri olan Vectron da fuar kapsamında tanıtılacak. Kıta genelinde yaklaşık 500 milyon Avrupalıya hizmet veren Vectron, barındırdığı yenilikçi teknolojileri verimlilikle birleştiriyor.
Siemens’in fuarda tanıttığı bir diğer ürün olan Desiro tren setleri ise; çevreci yapısı, modern tasarımı ve yüksek verimlilik oranı ile konforlu ve ekonomik raylı ulaşım ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor.
1983 yılından beri güvenli bir şekilde 2 milyarın üzerinde yolcu taşımış olan VAL araçlarından CityVAL modeli ile şehir içi ulaşımda lastik tekerlekleri ile daha yüksek eğimleri tırmanarak yolcu transferlerini esnek şekilde karşılayabiliyor. Tam otomatik kontrolü sayesinde AirVAL modeli, havaalanlarında terminaller arası bağlantının sağlanmasında en uygun maliyetleri sunuyor.
Siemens’in yeni metro platformu Inspiro, en yüksek seviyede (GoA4) otomatik sürüş sağlarken, hem sürücüsüz hem de sürücülü operasyonların beraber çalışabilmesine olanak sağlıyor.
Hibrit enerji depolama sistemli (HES–MES) tramvaylar, 2.500 metreye varan mesafelerde havai bağlantı hattı olmaksızın çalışabiliyor. Siemens, enerji depolama sistemine sahip araçlar, bu sisteme sahip olmayan araçlara göre her sene %30 daha az enerji tüketiyor ve 80 ton daha az CO2 emisyonu üretiyor.
Sitras SES sistemi ile metro sistemlerinde araçların frenlemesi ile oluşan rejenaratif enerji, sistemde depolanıyor ve bir sonraki hızlanacak araçta kullanılıyor. Sitras TCI sistemi ise frenleme ile oluşan enerjiyi sisteme geri kazandırıyor ve bu enerji istasyonlardaki yardımcı güçler için kullanıyor. Kullanılan her iki sistem ile işletmelerin enerji maliyetleri önemli oranda azalıyor.
Siemens AG Hakkında:
Siemens AG (Berlin ve Münih) elektronik ve elektrik mühendisliği konularında, Endüstri, Enerji, Sağlık ile Altyapı ve Şehirler sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. 165 yıldan uzun bir süredir teknolojik mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik özellikleriyle öne çıkmaktadır. Çevre teknolojilerinde dünyanın en büyük üreticisi olan şirket, toplam gelirlerinin yaklaşık yüzde 43’ünü yeşil ürün ve çözümlerden elde etmektedir. 30 Eylül 2012'de sona eren 2013 finansal yılında, şirketin toplam satış gelirleri 75.9 milyar Euro, net kârı ise 4.2 milyar Euro olarak gerçekleşmiştir. Eylül 2013 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 362,000 kişidir.
Haberin Kaynağı : Excel İletişim Yönetimi
05.03.2014