Sektörün TÜm STK'ları Pagev'in İftarında ?B?uluştu
PAGEV ailesi büyüyor, plastik sektörü 2023 yılında Avrupa liderliğine koşuyor.
Plastik sektörünü çeyrek asırdır aynı çatı altında toplayan PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini bu kez Polat Renaissance Otel’de düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi. Sektör temsilcisi firmaların ilgi gösterdiği iftar gecesi Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt’un söyleşisi ile renklendi.
1989 yılından bu yana plastik sektöründeki faaliyetlerine devam eden Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcilerini Polat Renaissance Otel’de düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde ağırladı. PAGEV’in ev sahipliğinde organize edilen gece; plastik sektörünün önemli aktörleri, sektörün tüm sivil toplum örgütleri ve sektöre destek veren çeşitli kurum ve kuruluşlardan yaklaşık 350 kişinin katılımı ile bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek katılımlı iftar yemeği özelliğine de sahip oldu. Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt ise yaptığı keyifli konuşmada, Türkiye ekonomisi ve plastik sanayinin büyümesi için yapılması gerekenleri sanayiciler ile paylaştı.
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ise iftar yemeği sırasında yaptığı konuşmada başkanlığa seçildiği dört aylık süreci değerlendirerek; PAGEV’in kuruluşundan bu yana kazanılan tüm başarıların kendilerine yol gösterdiğini, bundan sonraki süreçte de bunlara yenilerini ekleyerek doğru yolda ilerleyip, başarılı işler yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Yavuz Eroğlu, “PAGEV olarak, Türkiye’deki en güçlü ve etkili sivil toplum örgütlerinden biri olma yönünde hızla ilerliyoruz. Sektörümüzde bugün 6 bini aşkın firma faaliyet gösteriyor. PAGEV ailesi; bir tarafta petrokimya sektörünün yurtiçi ve yurtdışındaki devleri PETKİM, Sabic, Basell, Chevron Phillips gibi firmalar, diğer tarafta Fırat Plastik, Korozo, Elif Plastik gibi plastik mamul imalatının devleri ve ülkemizin isimsiz kahramanları KOBİ’lerin de aralarında bulunduğu 500 asil üyeden oluşuyor. Söz konusu 500 üye ciro ve istihdam anlamında sektörü oluşturan 6 bin firmanın yüzde 80’ine denk gelen bir rakam. Türk plastik sektörü bu aile üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde bugün Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük üreticisi konumunda. Üretimimiz ise 8 milyonu aşmış durumda. Hedefimiz 2023 yılında Almanya’yı geçip, Avrupa’nın en büyük plastik mamul üreticisi ülkesi olmak” dedi.
Bu olumlu gelişmelerin yanı sıra plastik sektörünün aynı zamanda birçok sorunla da başa çıkmaya çalıştığını vurgulayan Yavuz Eroğlu, “sorunlarımızın çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler gerek ticari, gerek eğitim, gerekse de çevre konularına aynı derecede hassasiyet gösteriyoruz. Her konuda yepyeni projeler hayata geçiriyoruz. Yaptığımız işlerle tüm sektörlere örnek olacağımıza da inanıyoruz. Birlik ve beraberlik ile tüm paydaşlarımızla ortak hareket edersek istediğimiz her türlü başarıya ulaşabiliriz. Daha gidecek çok yolumuz var, bu yüzden ara vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.
Haberin Kaynağı : İlyada İletişim
07.07.2014