Sektörün İhracat Yıldızı ÖZTİRYAKİLER
Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştiren, altı birliği bünyesinde barındıran “İMMİB”in geleneksel hale getirdiği, bu yıl sekizincisi düzenlenen ödül gecesinde, Türkiye’nin 2014 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en büyük paya sahip olan şirketlere 65 kategoride toplam 195 ödül verildi.
10 Nisan 2015 tarihinde Hyatt Regency İstanbul Ataköy Otel’de gerçekleşen ödül töreninde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ilgili Birlik Başkanları ödülleri sahiplerine dağıttı. Öztiryakiler adına verilen ödülü Genel Müdür Yüksel Yalçın aldı.
“İhracatımızı artıran en büyük faktör inovasyon”
Öztiryakiler Genel Müdürü Yüksel Yalçın ödüle ilişkin değerlendirmesinde firma olarak dünyadaki trendleri yakından izlediklerini, aldıkları bu ödülde inovatif ürünlere yönelmelerinin ve Ar-Ge’ye yaptıkları yatırımın etkili olduğunu dile getirdi. Yalçın: “Öztiryakiler olarak, ülkemizde ihracatı artırma yolunda atılan önemli adımlarda pay sahibi olmak, bizi gururlandırıyor. Endüstriyel mutfak sektöründeki bir firma olarak dünyanın en gelişmiş ülkelerine ürün satmayı hedefliyoruz. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Uluslararası pazarda var olmak, sektörümüzdeki bir çok sanayi kuruluşuna öncü olmak ancak dünyanın kabul ettiği standartlara ve bu standartları karşılayacak teknoloji ve insan kaynaklarına sahip olmakla mümkündür. Biz bunu 1958 yılından beri kendi kaynaklarımızla yani yerli üretimle başarıyoruz. Şuanda endüstriyel mutfak sektöründe uluslararası arenadaki güçlü ihracatçılar arasında yer alan ABD, İtalya, Almanya, Çin ile rekabet ediyoruz.” dedi.
Yerli üretimle dünya standartlarına hizmet ediyor
Dünya’da Türk markaların kalitesine güven duyulduğunu belirten Yalçın firma olarak hedefleri konusunda şunları dile getirdi: “Önümüzdeki süreçte pazarın en iyi oyuncusu olarak yatırımlarımıza ve büyümemize devam edeceğiz. Yıldız bir firma olmanın kolay olmadığını bilincindeyiz. Bu yıldıza yenilerini eklemek için var gücümüzle çalışacağız ve “Türk Malı” nı dünya ile buluşturmaya devam edeceğiz. Yerli üretimle elde ettiğimiz başarımızla uluslararası pazara üretimimizin büyük kısmını Ozti “Türk Malı” adı ile satıyoruz” diyen Yalçın, uluslararası pazarda endüstriyel mutfak sektöründe öncü olmanın uluslararası standartlara ve bu standartları karşılayabilecek teknolojik altyapıya sahip olmakla mümkün olduğunun altını çizdi. Yalçın, 2015 yılında sektördeki ilk Ar-Ge Merkezinin açılışını yapacaklarını ve uluslararası platformdaki teknolojik becerilerini bu merkez ile geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
07.05.2015