Ravago Türkiye Üretim Yapan Şirketlerini “Ravago Petrokimya” Altında Birleştirdi
Belçikalı petrokimya devi Ravago, Türkiye iştiraki Ravago Türkiye’de yönetimsel değişikliğe gitti. Ravago Türkiye’den yapılan açıklamada, üretim şirketlerinin Ravago Petrokimya Üretim A.Ş. (RP) altında toplandığı ve yeni şirketin 155 bin tonluk üretimiyle polimer hammadde konusunda Türkiye’nin en büyük ikinci plastik üreticisi haline geldiği
Açıklamada, Enplast, Eastchem, Ravago Kimya ve Mahalo firmalarının birleşime konu olduğunu ve RP bünyesine alındığı belirtilirken, şirket ve markaların her birinin kendi alanlarında lider şirketler olduğu hatırlatıldı. RP bünyesinde faaliyet gösterecek şirketler hakkında bilgi de verilen açıklamada, 2001 yıllından bu yana termoplastik elastomer (TPE) ve mühendislik plastikleri (MP) üretimi alanında faaliyet gösteren Enplast, 18 bin tonu MP 40 bin tonu TPE olmak üzere yılda toplam 58 bin ton üretim kapasitesi ve 40 bin tonu aşan üretimiyle Türkiye’nin lider plastik karışım (kampaund) üreticisi olduğu belirtildi. Monotez tarafından 2006 yılında Türkiye’nin ilk EPS (şişirilebilir köpük polistiren) üretim tesisi olarak kurulan Eastchem’in grup bünyesine global satın alma sonrası 2012 yılında katıldığı ve 120 bin ton kapasitesi ve 105 bin tonluk satışıyla bölge lideri olduğu belirtildi. 2012’de 10 milyon euroluk yatırımla Türkiye’nin ilk Termoplastik Poliüretan (TPU) tesisi olarak üretimine başlayan Ravago Kimya, aynı zamanda grubun ilk kimya yatırımı olduğu ve 2013 yılında grup bünyesine katılan Mahalo’nun ise silikon elastomer dağıtım ve üretimi konusunda faaliyet gösterdiği belirtildi.
Açıklamada, 36 milyon Avro’ya grup bünyesine katılan Tekpol’ün de termoplastik (TPU) hem de termoset poliüretan grupla rından olmak üzere 300’den fazla poliüretan sistemin üretimini gerçekleştirdiği vurgulandı.
Ravago Petrokimya İSO 500 listesinde
Bu arada, Ravago Petrokimya, operasyonun ardından İSO 500 listesine 521 milyon liralık üretimden satışlarla 160. sırada girdi. Şirketten yapılan açıklamada Ravago’nun en önemli üretim merkezlerinden birinin Türkiye olduğu hatırlatıldı ve Belçika merkezli şirketin 50’den fazla ülkede, üretim, dağıtım ve pazarlama alanlarında faaliyette olduğu kaydedildi.
Haberin Kaynağı : PLASFED DERGİSİ
15.09.2014