Petrol Ofisi Hizmet Ağını Genişleterek 3 Yeni Distribütörü Bünyesine Kattı
- Petrol Ofisi, 3 yeni madeni yağ distribütörünü bünyesine kattı.
- Yeni distribütörler Diyarbakır, Malatya ve Babaeski’de açıldı.
Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, Diyarbakır, Malatya ve Kırklareli - Babaeski merkezli olmak üzere 3 yeni madeni yağ distribütörünü bünyesine kattı. Petrol Ofisi’nin büyüyen hizmet ağı kapsamında açılan distribütörlükler, Maxima ve Maximus motor yağları başta olmak üzere tüm otomotiv grubu yağları, endüstriyel ihtiyaçlara uygun yağlar, dişli yağları ve greslerden oluşan 300’e yakın ürün çeşidi ile müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan OMV Petrol Ofisi Madeni Yağlar Grup Müdürü Ulvi Kılıç, 3 yıldır sektör liderliğini koruduklarını ve bu başarıda güçlü iş ortaklarının büyük rolü olduğunu belirtti. Kılıç ayrıca “Petrol Ofisi Madeni Yağları’nın bugünkü başarısının ardında doğru stratejinin belirlenmesi ve bu stratejinin adım adım uygulanması yatmaktadır. Yapılan her iş ve atılan her adım bu strateji süzgecinden geçiriliyor. Petrol Ofisi olarak her zaman “müşteri” odaklı bir yaklaşım sergiledik. Müşterilerimize yakın olmak, talep ve ihtiyaçlarını iyi anlamak, onlara değer yaratan ürün ve hizmetler sunmak için çalıştık. Yeni işbirliklerimiz ile bu strateji hedefinde ilerliyor, hizmet ağımızı her gün daha da büyütüyoruz” şeklinde konuştu. Ulvi Kılıç, Türkiye çapında 28 distribütörün işbirliği ile hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.
Türkiye madeni yağ pazarının lideri Petrol Ofisi, İzmit - Derince’de bulunan, yılda toplam 140 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikasında ürettiği madeni yağ ve gres ürünlerini; yurt geneline dağılmış Petrol Ofisi akaryakıt istasyonları, maxima yağ değişim merkezleri ve yaygın distribütör ağı sayesinde ulaştığı 15 bini aşkın satış noktasında müşterilerine ulaştırıyor. Aynı zamanda, doğrudan Petrol Ofisi tarafından da kamu ve özel sektör kuruluşları ile yetkili otomotiv servislerine satılmakta olan Petrol Ofisi Madeni Yağları, Türkiye pazarının yanı sıra başta Rusya, Irak, KKTC, Azerbaycan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, Yunanistan, Makedonya ve Bosna Hersek olmak üzere Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 26 ülkeye ihraç ediliyor. Petrol Ofisi yılda yaklaşık 10 bin ton madeni yağ ihracatı gerçekleştiriyor.
OMV Petrol Ofisi A.Ş.
2012 yılında 20,2 milyar TL’lik satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumundadır. OMV Petrol Ofisi 2.200 akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 25 havaalanı ikmal ünitesi ve 1,3 milyon metreküpü asan depolama kapasitesiyle Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketidir.
OMV
OMV Aktiengesellschaft, 2012 yılında gerçekleştirdiği 42.65 milyar avro grup satışı ve 29.000 çalışanı ile Avusturya'nın en büyük halka açık sanayi şirketidir. Arama ve üretim alanında uluslararası dengeli bir portföye sahip olan OMV’nin, bu alandaki merkez ülkeleri, Romanya ve Avusturya’dır. OMV'nin, 2012 yılında günlük yaklaşık 303.000 varil yakıta eşdeğer üretimi olup, 1,12 milyar varil yakıta eşdeğer petrol ve doğal gaz rezervi bulunmaktadır.Gaz ve enerji faaliyet alanında yaklaşık 437 TWh gaz satışı gerçekleştirilmiş ve 2.000 km’lik doğal gaz boru hattı aracılığıyla 2012 yılında yaklaşık 103 milyar metreküp gaz taşımıştır. OMV’nin gaz ticaret platformu olan Central European Gas Hub, 528 TWh ticaret hacmiyle Kıta Avrupası’nın en önemli gaz dağıtım merkezlerinden biridir. Rafineri ve Pazarlama alanında OMV, 2012 sonu itibariyle 22 milyon ton yıllık rafinaj kapasitesi ve yaklaşık 4.400 akaryakıt istasyonu ile aralarında Türkiye’nin de olduğu 13 ülkede hizmet vermektedir. OMV mevcut konumunu, Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım şirketi Petrol Ofisi’nin %97’lık hisselerinin satın alımı ile daha da güçlendirmiştir.
Sürdürülebilirlik
OMV, sorumlu davranış biçimini tüm değer zincirinde etkin bir şekilde uygulayabilmek için “Resourcefulness” konseptinden yararlanmaktadır. Temel amaç yenilikçi çözümler aracılığıyla toplum, çevre ve OMV için bir kazan-kazan ortamı yaratmaktır. Bu yaklaşım genel olarak su ve CO2 yönetimi, geleceğin enerji kaynaklarını güvenceye alma ve özellikle kadınlara destek veren yerel eğitim ile gelişime odaklanmaktadır. OMV, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamış olmasının yanı sıra, sosyal ve çevresel değerleri de etkin bir biçimde desteklemektedir. Şirket, söz konusu faaliyetlerini Küresel Raporlama İnisiyatifi Yönergeleri (GRI) doğrultusunda hazırlanan sürdürülebilirlik raporu ile belgelemektedir.
Haberin Kaynağı : OMV Petrol Ofisi
20.12.2013