Nato Askeri Araçları Yiğit Akü'ye Emanet
Komşunun Enerjisini Biz Veriyoruz
NATO TİPİ AKÜ İLE DÜNYA DAHA GÜVENLİ
Yiğit Akü, Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği ürünleri ile global tedarikçi olarak yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin akü tedarikinin tamamına yakınını sağlayan Yiğit Akü, uluslararası savunma sanayinde de birçok ülkenin silahlı kuvvetlerine akü tedarik ediyor. NATO tipi akü ile Türk mühendisliğinin başarısını dünyaya duyuran Yiğit Akü; İspanya, Kanada, Fransa gibi bazı NATO ülkelerinin yanı sıra Cezayir ve Irak ordularının da tedarikini gerçekleştiriyor. NATO üyesi olan Yunanistan ve Portekiz Silahlı Kuvvetleri’ne de bu yıl akü tedarik etmeye başlayan firma; Romanya, İngiltere, İsveç, Kenya, Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Şili’ye de akü tedariki sağlıyor.
Yıllık 7 milyon adetlik üretimi ile 80’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Yiğit Akü, uluslararası alanda ülkelerin silahlı kuvvetlerine akü tedariki sağlayan firmalar arasında en üst sırada yer alıyor. Yıllık satışlarının yüzde 55 ‘ini ihraç eden firma, 20 bin adedin üzerinde NATO Tipi Akü ihraç ediyor. 2014 yılı itibari ile Romanya, İngiltere, İsveç, Kenya, Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Şili, Portekiz ve Yunanistan’a da NATO Tipi Akü ihraç etmeye başlayan firma, Türk ekonomisine büyük katkı sağlıyor. NATO Tipi Akü, savunma sanayinde en fazla kullanılan askeri tank, panzer ve deniz botları gibi araçlarda tercih ediliyor.
İhracat Alanımızı Genişlettik…
Uluslararası arenada silahlı kuvvetlere katkılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yiğit Akü A.Ş. Genel Müdürü Erinç Çetin MİSER; “Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında Mısır, Azerbaycan, İran ve Fas da dahil olmak üzere toplam 5 fabrikada 7 milyon adet/yıl üretimimiz mevcut. 5 kıtada 80’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Sadece Türkiye’de değil; Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki otomotiv fabrikalarına da doğrudan tedarik sağlıyoruz. Çok güçlü olduğumuz “Özel Askeri Aküler” ile ise Türkiye, Fransa, Cezayir, İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi bazı NATO ülkelerinin NATO tipi akü tedarikçisiyiz. Geliştirdiğimiz Ar-Ge Merkezi’mizde ileri teknoloji ürünler üreterek, NATO Ülkeleri’nin Silahlı Kuvvetleri’ne üretim yapan nadir markalar arasında yer alıyoruz. NATO üyesi olan Portekiz ve Yunanistan’nın yanı sıra Romanya, İngiltere, İsveç, Kenya, Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Şili’ye de bu yıl NATO Tipi Akü göndererek ihracat alanımızı daha da genişlettik. ” dedi.
2012 yılında uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’ın hazırladığı “Türkiye’nin en değerli markaları” listesinde, 13 Milyon Dolarlık marka değeri ile ilk 100’de yer alan Yiğit Akü, 1976 yılında Hamit Yiğit, Mahmut Yiğit ve Eyüp Yiğit kardeşler tarafından kuruldu. Bugün 5 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan firmanın 2014 Mayıs ayından beri genel müdür görevini Erinç Çetin Miser yürütüyor. Yiğit Akü, Türkiye dışında, ortaklık ve iş birlikleriyle, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri dahil toplam 4 fabrikada faaliyet gösteriyor. Yıllık 7 milyon adet akü üretim kapasitesine sahip olan şirket, Türkiye içinde 100 ana bayi ve 6000 tali bayi ile hizmet veriyor. Dünya akü sektöründe Platin, Tunç, Macpower, Helden, Distalong markalarıyla boy gösteriyor. Yiğit Akü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gerçekleştirdiği akü tedarikinin yanı sıra, 2008 yılından bu yana uluslararası alandaki birçok ülkenin ordusuna akü tedariki sağlıyor. 40.000 metrekarelik alanda 620 personel ile çalışan firma, bayilerindeki çalışanları da eklendiğinde Türkiye’de önemli bir istihdam alanı yaratıyor. Yiğit Akü’nün yıllık satışlarının yüzde 55 ‘i, 72 ülkeye yaptığı ihracatı kapsıyor. Yiğit Akü, ihracatımızın çatı örgütü olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “2013 İhracat İlk 1000” raporunda ilk 500’de 316. sırada bulunuyor. Yüzde 100 Türk sermayesi olarak kurulan ve kaliteli/çevre dostu ürünler üretmek için son teknoloji ile donatılmış üretim tesisleri kuran Yiğit Akü, Türkiye’nin Ar-Ge şampiyonları” listesinde de 250 firma arasında 99. sırada, Ankara firmaları arasında ise 10. sırada bulunuyor.
Haberin Kaynağı : Avantgarde İletişim Danışmanlığı
11.11.2014