Metal Sektörünün Son Ürünleri İmalat Sanayinin Önemli Alıcıları ile Wın Metal Workıng Fuarı'nda Buluştu
İmalat endüstrisinin kalbi olan METAL İŞLEME, KAYNAK ve YÜZEY İŞLEME TEKNOLOJİLERİ, WIN Metalworking Fuarı' nda buluştu.
Bu yıl, yurtdışı katılımcı ve ziyaretçilerin sayısında artış gözlendi.09 Haziran Pazar akşamı sona eren fuarda 4 gün boyunca sektörün dev firmalarının en son ürünleri, önemli alıcıların beğenisine sunuldu.
İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, 06-09 Haziran 2013 tarihleri arasında, WIN- World of Industry (Uluslararası Makina İmalatı ve Metal İşleme Teknolojileri) fuarına ev sahipliği yaptı. Fuarda, sektörün önde gelen çok sayıda yerli ve yabancı şirketi, net 23.264 metrekarelik alanda, Metal İşleme (Metalworking), Kaynak (Welding) ve Yüzey İşleme (SurfaceTreatment) sektörlerinin son dönem trendleri ve gelişmelerini sergiledi.
37 ülkeden 963 katılımcı
Fuarda, Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası ve ilgili dernek ve birliklerle işbirliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde verimli ve etkin bir alım programı düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl fuara, Azerbaycan, Cezayir, Hırvatistan, Mısır, Gürcistan, İran, Irak, Ürdün, Kazakistan, Libya, Fas, Polonya, Romanya, Rusya, Sudan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Özbekistan gibi seçkin ülkelerden çok sayıda alım heyeti katıldı.
37 ülkeden 963 katılımcı fuara katılarak ürünlerini sergileyecek. Doğrudan katılımcı olarak yer alacak başlıca ülkeler, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Hindistan, İran, İtalya, İngiltere, Hollanda, Polonya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, Sri Lanka, Tayvan, Türkiye oldu. Almanya, Hindistan, İtalya, Güney Kore ve Tayvan'ın da ülke pavyonlarıyla fuarda yer aldı.
Yurtdışı ve yurtiçinden sektör temsilcileri buluştu !!
Fuar, yurtiçi ve yurtdışından sektörün önemli temsilcilerini ağırladı. Almanya'dan Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Yön. Krl. Bşk. Wolfgang Lenarz, VDMA' den (Alman Mühendislik Federasyonu) Dr. Alexander Koldau, fuarı ziyaret etmek için özel olarak İstanbul'a geldi. İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy da açılışta hazır bulunarak, sektöre ilişkin gelişmeleri ve verileri paylaştı.Konuşmacılar, makine imalatı sektörünün, dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Türkiye'de de sanayileşmenin itici gücü ve kalkınmasının üzerinde yükseleceği ayaklardan birisi olduğunda birleştiler. Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doların 100 milyar dolarlık payının makine imalatı sektöründen elde edileceği ve sektörün yıllık büyüme rakamlarının 1990'dan bugüne yüzde 20'ler civarında olduğunu dile getirdiler.
Fuarın 85 destekçisi var !!
Fuar, T.C. Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, OAİB, KOSGEB, VDMA-Alman Mühendislik Federasyonu dahil, 30'u yabancı olmak üzere toplam 82 kuruluş tarafından desteklendi. Bu yıl, GALDER (Genel Galvanizciler Derneği), GAZDER (Sınai ve Tıbbi Gazcılar Derneği) ve İZTO'dan (İzmir Ticaret Odası) gelen üç yeni destekle bu sayı 85'e yükseldi.
Yüzey Temizleme Özel Sunumu WIN Yüzey fuarında oldukça ilgi gördü!!
Yüzey İşleme Alanı, hızla büyüyen yüzey işleme pazarının yeni teknolojilerini ve sanayide bu ürünleri kullananları bir araya getiren ve sektöre yönelik yeni fırsatlar yaratılmasına olanak sağlayan bir platform olarak ilgi gördü.. Başta otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere, enerji, elektrik/elektronik, reklam, inşaat ve diğer bazı yüzey işlem teknolojileri ve galvaniz kaplamanın kullanıldığı birçok sektörden ziyaretçiye bu ticari platformda verimli iş ortaklıkları kurma fırsatı sunuldu. Sanayi makinalarının parçalarının temizlenmesi ve yüzey temizleme konuları imalat sektöründe gitgide daha fazla önem kazanması nedeniyle, bu yıl da Yüzey Temizleme Özel Sunumu, parts2clean ile işbirliği içerisinde ikinci kez düzenlendi.
WIN Metalworking-Metal işleme Fuarı'nda İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Özel Bölümü
İş güvenliği konusu, bu yıl da WIN Metal İşleme Fuarı'nın gündeminde yer aldı. TİGİAD (Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği) ile işbirliği içerisinde ikincisi düzenlenen İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Özel Bölümü, fuara önemli bir katma değer sağladı.
WIN Welding-Kaynak Fuarı modern kaynak teknolojileri dünyasını sergiledi.
Birçok sektörde önemli bir yapı taşı oluşturan kaynak, kesme ve birleştirme sektörünün Türkiye ve Avrasya Bölgesi'ndeki önemi ve rekabet gücü nedeniyle fuarın bu bölümü de büyük ilgi gördü. Bu bölümün, işletmelerin kullanabilecekleri en son teknolojileri sergilemesinin yanı sıra kaynak ve kesme alanlarında çeşitli makinalar, sistemler ve yazılım çözümleri de sunuldu.
Haberin Kaynağı : CPR İletişim
13.06.2013