METAL EXPO 11-14 Eylül 2024 Tarihleri Arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde Gerçekleşti
Demir Çelik Sektörünün Buluşma Noktası METAL EXPO 11-14 Eylül 2024 Tarihleri Arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde Gerçekleşti
Demir Çelik Sektörünün Buluşma Noktası METAL EXPO 11-14 Eylül 2024 Tarihleri Arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde Gerçekleşti
Sky Fuarcılık tarafından organize edilen ve demir çelik sektörünün önde gelen buluşma noktalarından biri olan METAL EXPO, İstanbul Fuar Merkezi'nin 1, 2 ve 3 numaralı salonlarında 11-14 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.
2024 yılında yerleşim alanı kapasitesini bir buçuk katına çıkaran METAL EXPO, 105 ülkeden gelen sektör temsilcisine ev sahipliği yaptı.
Geniş Katılımcı Profili
Metal Expo 2024, metal üretimi, işleme, makine ve ekipman, inşaat, enerji ve savunma sanayii gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmaların katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, fuar ulusal ve uluslararası birçok iş insanı tarafından ziyaret edildi.
Yoğun Ziyaretçi İlgisi
Toplamda 14.712 sektör temsilcisinin ziyaret ettiği Metal Expo 2024, 105 farklı ülkeden 2.259 uluslararası sektör profesyonelini ağırladı. Hindistan ve İran, en çok ziyaretçi sayısına sahip ülkeler arasında yer aldı.
Ziyaretçilerin ürün ilgilerine bakıldığında, %17,28'inin paslanmaz çelik ürünlere ilgi gösterdiği görüldü. Paslanmaz çelik ürünlerinden sonra en çok ilgi çeken ürün grubu %14,25 ile yassı mamul oldu. Üçüncü sırada ise %11,25 ile çelik servis merkezleri yer aldı.
Konferans, Seminer Gibi Etkinlikleriyle Sektöre Yön Veriyor!
METAL EXPO dört gün boyunca sadece fuar organizasyonu içeriğiyle sınırlı kalmayıp, dernek ve akademisyenler tarafından düzenlenen panel ve seminer etkinlikleriyle de demir çelik endüstrisinin nabzını tutmaya devam etti.
İKSD (İskele Kalıp Sanayicileri Derneği): Dernek Başkanı Yiğit YAKAR, iskele ve kalıp sanayisinin hammadde tedariğindeki beklentilerine değinerek, demir-çelik sektörü ile iskele kalıp sektörünün birbirleri ile olan bağlantılarına dikkat çekti. Demir-çelik sektörü ile iskele kalıp sektörünün birbirini tamamlayan iki önemli sanayi dalı olduğuna vurgu yapan YAKAR, bu iki sektör arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini belirtti. Özellikle demir-çelik üreticilerinin, iskele ve kalıp üreticilerinin taleplerini dikkate alarak üretim planlaması yapmalarının, her iki sektörün de verimliliğini artıracağını söyledi.
GALDER (Genel Galvanizciler Derneği): Galder Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Halaç tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir ve Güvenli Yapılar için SDG (Sıcak Daldırma Galvaniz)" başlıklı etkinlik de, inşaat ve yapı sektöründe sürdürülebilirlik ve güvenlik konularına dikkat çekmiş olup Sıcak Daldırma Galvaniz (SDG), çelik ve demir ürünlerin korozyona karşı korunması yöntemi hakkında bilgiler paylaşıldı.
PASİD (Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği):
"Paslanmayanlar" adlı panel, İTÜ Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi Pınar TURAN'ın moderatörlüğünde büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi. Panelde, Komtrade Paslanmaz Çelik A.Ş. Genel Müdürü Barış YILMAZ ve İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Bora DERİN panelist olarak yer aldı. Etkinlikte, paslanmaz çeliğin tanımı, tarihçesi ve geleceği gibi önemli konular ele alındı. Türkiye'deki metalurji ve malzeme mühendisliği bölümlerinin durumu ve üniversite-sanayi işbirliği ile neler yapılabileceği üzerineydi. Bu konular, hem sektör temsilcileri hem de metalurji öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü ve yoğun bir katılım sağlandı.