Makine Sektörü Üstün ve Rekabetçi Çözümlerini WIN EURASIA’da Sergileyecek
WIN EURASIA: İmalat Sanayinde Kapsamlı ve Dönüştürücü Bir Deneyim
Makine Sektörü Üstün ve Rekabetçi Çözümlerini WIN EURASIA’da Sergileyecek
Verimlilik artırma ve katma değerli üretime yönelik yatırımlarını sürdüren, gerçekleştirdiği başarılı ihracat hamleleri ile 2024 yılında 28,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiren makine sektörü, dijitalleşme ve otomasyon odağında dönüşümünü sürdürüyor. Makine İmalatçıları Birliği (MİB) öncülüğünde ihracat stratejilerini güçlendirmeyi ve pazar çeşitliliğini artırmayı hedefleyen sektör, WIN EURASIA ile yeni iş birlikleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Teknoloji geliştirme ve verimlilik artırma konusunda her geçen gün dijital otomasyonlar odağında dönüşen Türkiye makine sektörü, gerçekleştirdiği başarılı yatırımlarına sürdürülebilir şekilde devam ediyor. 2023 yılında 28,1 milyar dolar, 2024 yılında ise 28,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektör, ihracat stratejilerini geliştirerek pazar çeşitliliğini artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türk makine pazarının otomasyon, verimlilik artırma ve katma değerli üretime yönelmesi konusunda sektöre öncülük eden ve üreticilerin dijital dönüşüme odaklanması konusunda çalışmalarını sürdüren Makine İmalatçıları Birliği (MİB), 30 yılı aşkın süredir imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı WIN EURASIA’da yerli makine imalatı sektörünün üstün ve rekabetçi teknolojilerini sergilemelerine katkı sunacak.28-31 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek WIN EURASIA, "Odağımız Otomasyon" mottosuyla endüstriyel dönüşümün öncüsü olma misyonunu sürdürecek.
Sektörün rekabet gücünü artıracak
2025 yılına, dünya konjonktüründeki gelişmeler nedeniyle temkinli yaklaştıklarını belirten Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Başkanı S. Emre Gencer, “Sektör olarak teknoloji geliştirme, verimlilik artırma ve katma değerli üretime yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Sektörümüzün finansmana erişiminin kolaylaştırılması halinde, makine imalatçıları olarak yüksek katma değerli ürünlerle ihracat stratejilerimizi güçlendirmeyi ve pazar çeşitliliğini artırmaya odaklanmayı hedefliyoruz. Sektör olarak dijital teknolojilerle geliştirilmiş otomasyon sistemlerine ve eklemeli imalat gibi yenilikçi alanlara odaklanıyoruz. Bu çalışmalar, sürdürülebilir büyümeye de katkı sağlıyor” dedi. WIN EURASIA'nın yerli makine imalatı sektörünü temsil eden üye firmaların üstün ve rekabetçi teknolojilerini sergiledikleri önemli bir fuar olduğunun altını çizen Gencer, “WIN EURASIA, Türkiye’nin makine imalat sektörünü uluslararası arenada temsil eden en önemli platformlardan biri. 28-31 Mayıs 2025 tarihlerinde ‘Odağımız Otomasyon’ mottosuyla gerçekleşecek fuar, dijitalleşme, akıllı üretim ve robotik çözümler gibi kritik alanlara odaklanarak sektörümüzün teknolojik dönüşüm sürecine yön veriyor. Sektörümüzün her geçen yıl artan ilgisi, fuarın sağladığı yeni iş bağlantıları, küresel trendlerin takibi ve uluslararası iş birlikleri açısından büyük bir fırsat sunduğunu gösteriyor. CNC tezgahlarından lazer kesme makinelerine, robotik otomasyon çözümlerinden ileri üretim teknolojilerine kadar birçok katma değerli ürün, sektörümüzün rekabet gücünü artırmak adına fuarda yerini alacak” dedi.
WIN EURASIA: İmalat Sanayinde Kapsamlı ve Dönüştürücü Bir Deneyim
Her yıl imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getirerek sektöre kapsamlı bir deneyim sunan WIN EURASIA, küresel iş birliklerinin ve sektörel dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor. Fuarın önemine ve sunduğu fırsatlara değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, ”WIN EURASIA, 31 yıldır sanayide yenilik, teknoloji ve verimliliğin en güçlü buluşma noktası olmaya devam ediyor. Uluslararası ziyaretçi ağı sayesinde küresel ticaretin kapılarını aralarken, katılımcı firmalara geniş pazarlara açılma, yeni müşterilerle buluşma ve küresel rekabet avantajı yakalama fırsatı sunuyor. Üretim sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli sanayi platformlarından biri olarak, endüstri profesyonellerini en son teknolojilerle buluşturuyor, otomasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında stratejik iş birlikleri için güçlü bir zemin hazırlıyor” diye konuştu.
Fuarın her geçen gün yaşadığı dönüşümde makine imalatı sektörünün kilit bir rol üstlendiğine dikkat çeken Sena Mengül “Endüstri 4.0 ile birlikte yazılım, üretim süreçlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelirken, makine sektörü de otomasyon gücünü sürekli olarak geliştiriyor ve dönüştürüyor. Bu dinamik değişim süreci, sanayide yüksek verimliliğin, sürdürülebilir büyümenin ve küresel rekabetçiliğin anahtarı olacak. Bu noktada, makine sektörünün özellikle CNC tezgahları, lazer kesme makineleri ve robotik otomasyon çözümleri gibi ileri teknolojiye sahip, katma değeri yüksek ürünlerini WIN EURASIA’da sergileyerek hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda güçlü bir rekabet avantajı kazanmasını bekliyoruz” dedi.
Geleceğin üretim teknolojilerine odaklanılacak
İmalat sanayinin yenilikçi gücü olarak 2025 yılında da teknoloji odaklı ürün ve çözümleri sektör temsilcileriyle buluşturmaya hazırlanan WIN EURASIA, genişleyen ürün gruplarıyla otomasyona geçiş ve sektörel gelişim için kapsamlı bir vizyon sunacak. 2024 yılında 17 ülkeden 750 katılımcı ve 41.554 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan WIN EURASIA’nın 31. edisyonuna, bu yıl daha da yoğun bir ilgi bekleniyor. Fuar kapsamında Elektrik, Elektronik ve Enerji Otomasyonu, Endüstriyel ve Fabrika Otomasyonu, Robotik Otomasyon ve Dijital Fabrika Teknolojileri, Makine Otomasyonu ve Teknolojileri, Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri gibi üretim süreçlerinin temel bileşenleri sergilenecek. Bununla birlikte, geleceğin üretim teknolojilerine odaklanan özel alanlar da fuarda yer alacak. 5G Arena, Kaynak Uygulama Özel Alanı ve Endüstriyel Yapay Zeka gibi alanlar, sektördeki en yeni gelişmeleri tanıtacak. Ayrıca Hidrojen ve Yakıt Hücreleri Özel Alanı, enerji dönüşümüne yönelik yenilikleri ön plana çıkararak sürdürülebilir çözümleri sektörle buluşturacak.