KOSGEB’ten KOBİ’lere Dijitalleşme Desteği
trexDCAS Satış Asistanı Yasemin Karslıoğlu: KOSGEB’ten KOBİ’lere Dijitalleşme Desteği
KOSGEB’ten KOBİ’lere Dijitalleşme Desteği
Dijital dönüşüm, imalat sanayinde sektör bağımsız olmak üzere, işletmelerinizdeki tüm süreçlerinizdeki yaşamakta olduğunuz kayıp, hata, verimsizlik problemlerinizi giderecek argüman olarak kullanılmaktadır. İmalat sanayisinde yer alan işletmeler için verimliliklerini arttırmak, kayıplarını bulmak ve üretim sahalarını anlık olarak izlemek gibi bir çok imkan sunan MES sistemleri ile dijitalleşmeye büyük bir adım atılabilir. Bu hem rakiplerinden bir adım önde olmayı hem de kayıplarını bulup onları iyileştirerek daha yoğun bir kapasiteyle çalışmayı sağlar.
Gelişen ve dijitalleşen dünyada dijital dönüşüm artık bir tercih olmaktan çıktı. Dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak ve rekabet edebilmek için işletmelerin dijitalleşmesini bir tercihten çok zorunluluk olarak değerlendirmek pek de yanlış olmaz. Ülkemizde büyük bir yer tutan KOBİ’ler için de dijitalleşme oldukça büyük önem taşımaktadır.
Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni ekonomik düzende birçok alanda maliyetleri düşüren, üretim hızlarını iyileştirmelerini ve verimlilik artışını sağlayan yazılım uygulamaları KOBİ’lerin rekabet edebilmesini ve varlıklarını sürdürmelerini kolaylaştırmaktadır. Bu denli yüksek rekabet bu dönüşümü tercihten zorunluluğa çevirmektedir.
KOBİ’lere dijitalleşme yolunda Kosgeb’ ten son dönemde düzenli olarak destek çağrıları yapılmaktadır. Birçok KOBİ işletmelerinin karlılığını arttıracak olan bu dönüşümün bir kısmını KOSGEB KOBİGEL çağrılarıyla finanse etmektedirler. Ve bu desteği kullanan KOBİ sayısı her geçen gün artmaktadır. Kosgeb imalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmayı amaçlayan bir Proje Teklif Çağrısı yayınladı. Geri ödemesiz 300 bin TL’ ye kadar destek limiti belirlendi. İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.
Mert Yazılım trexDCAS MES-AÜS (Akıllı Üretim Sistemi), emek yoğun montaj istasyonları için de SAS (Akıllı Montaj İstasyonu) çözümleriyle yerli üretim belgesi sayesinde alabileceğiniz desteğe %15 ilave yapabilmenizi sağlayacaktır.
Mert Yazılım Elektronik olarak daha önceki çağrılarda hazırladığı projelerle bu destekten birçok partnerimiz faydalanmıştır. KOSGEB’ in proje başvurunuz esnasında sizlerden isteyeceği proje sunumu dahil daha yüksek oranda destek alabilmenizi sağlayacak birlikte çalıştığımız alanında uzman destek danışmanlık firmaları sizlere yol gösterici olacaklardır. Ülkemizin çağı yakalayabilmesi ve dijital dünyaya uyum sağlayabilmesi için her geçen gün artarak devam eden çabalarımız KOSGEB’ ten gelebilecek destekle birlikte daha anlamlı hale gelecektir. İmalat sanayisinde faaliyet gösteren bütün KOBİ’ leri bu süreci mutlaka değerlendirmeye davet ediyoruz.
Yasemin Karslıoğlu
trexDCAS
Satış Asistanı