Kerim Çelik, 500 Bin Ton Üretim Kapasitesine Sahip
Borusan Holding’in Yassı Çelik Grubu içerisinde faaliyet gösteren Kerim Çelik, Türkiye’de dünya standartlarında Çelik Servis Merkezi (ÇSM) hizmeti veren ilk şirketidir.
Kerim Çelik Bursa Şube Müdürü Hamdi Erçelik, müşteri beklentileri ışığında şekillendirmeye çalıştıkları inovatif ürünler ve Kerim Çelik’in lokasyonları hakkında bilgiler verdi.
Kerim Çelik’in kurumsal kimliği hakkında bilgi veriri misiniz?
Hamdi Erçelik: Borusan Holding’in Yassı Çelik Grubu içerisinde faaliyet gösteren Kerim Çelik olarak Türkiye’de dünya standartlarında Çelik Servis Merkezi (ÇSM) hizmeti veren ilk şirketiz. Borusan Holding’in ilk şirketlerinden biri olarak 1960 yılında faaliyete başlayan şirketimiz 2006 yılından beri dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ArcelorMittal ve Borusan Holding ortaklığı olarak faaliyet göstermektedir. ÇSM hizmetlerimizle üretim zincirinde çelik üreticisi ve nihai ürün arasındaki halkayı oluşturuyoruz. Hizmet verdiğimiz başlıca sektörler arasında beyaz eşya, otomotiv ve yan sanayileri, inşaat, makine ve yedek parça, radyatör, aydınlatma, ısıtma / havalandırma, çelik mobilya imalatçıları, mobilya aksesuarı ve kablo taşıma sistemlerini sayabiliriz.
Ürün gamımızda sac (CR), sıcak daldırma galvanizli sac (HDG), asitlenmiş yağlanmış sıcak sac (P&O), boyalı sac (CC) gibi ürünler bulunuyor. Çelik Servis Merkezlerimizle nihai kullanıcılara istedikleri kalitedeki ürün ve hizmetleri zamanında ulaştırma hedefimizle hareket ediyoruz.
Lokasyonlarınız ve üretim kapasiteleri hakkında bilgi verir misiniz?
Hamdi Erçelik: 2005 yılında Manisa şubemizi faaliyete geçirdik. Hemen ardından daha önce Sefaköy’de bulunan merkez şubemizi Tuzla’ya taşıdık. 2008 yılında Bursa’da ve Ekim 2011’de Adana’da açtığımız şubelerle şube sayımız dörde yükseldi. 500 bin tonun üzerindeki üretim kapasitemiz ve 200 çalışanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
2013 yılında Kerim Çelik hedeflediği rakamlara ulaştı mı? 2014 yılından beklentileriniz nelerdir?
Hamdi Erçelik: Yassı çelik ve ÇSM sektörü olarak ele aldığımızda 2013 yılının bir mücadele yılı olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa’daki kırılgan ekonomik yapının 2012 yılından 2013 yılına sarkması yerel demir çelik piyasasını da olumsuz yönde etkiledi, çünkü Avrupa; Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya gibi yüksek miktarlarda demir çelik tüketen sektörlerinin ihracatında en önemli bölgedir. Bunun ötesinde yılın ikinci yarısında ağırlığını hissettiren ekonomik dalgalanma ve kurlardaki hareketlilik de iş sonuçlarımıza bir kısım etki yaptı. 2013 yılını pazar payı hedefleri açısından arzu ettiğimiz çerçevede gerçekleştirmekle birlikte sektörün ortak sorunu olan karlılıkta hedeflerimizin bir miktar uzağındayız. Arzın sürekli artması ve talebin ise kısıtlı olması karlılık sıkıntısını beraberinde getiriyor, çıkış yolunu ise iş zenginleştirmesiyle daha fazla değer üretmekte görüyoruz.
2014 yılında da 2013 yılının benzeri zorlayıcı bir dönem bekliyoruz, yaşıyoruz. Bu zorlayıcı şartlara karşı belirlediğimiz inisiyatifleri hayata geçirerek bütçe hedefleri paralelinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi hedef pazarlarımızdaki fırsatları yakından takip ediyoruz ve bunlara bağlı olası yatırım planları için çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle müşteri beklentileri ışığında şekillendirmeye çalıştığımız inovatif ürün ve hizmetler mesaimiz içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.
Yeni ürün/hizmet planlarınız var mı?
Hamdi Erçelik: Belirttiğim gibi müşterilerimizin beklentilerine göre şekillendirme hedefinde olduğumuz inovatif yeni ürün ve hizmetler iş planımızda yüksek öncelikli konumuzdur. Detayına girmeden söyleyebileceğim 10 farklı proje üzerinde çalışmayı sürdürdüğümüz yeni yılda da bu listeyi en az 5 ilave proje konusu ile zenginleştirme arzusunda olduğumuzdur.
Etkinlik olarak önümüzdeki dönemde neler yapacaksınız? (seminer vs, fabrika gezisi gibi)
Hamdi Erçelik: Müşterilerimize yönelik olarak düzenli seminer programlarını üretici şirketimiz Borçelik’in de desteğiyle devam etmekteyiz. Bunun haricinde Haziran veya Temmuz ayı içerisinde basın için de bir şirket gezisi ve seminer programı planlıyoruz.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
17.04.2014