Kaleliler, Aylık 300 Ton Üretim Kapasitesine Sahip
2015 yılı içerisinde yeni fabrika yatırımlarını tamamlayarak yıl sonunda yeni fabrikalarında üretime geçeceklerinin bilgisini veren Kaleliler Bağlantı Elemanları Ltd. Şti. Dış Ticaret Yöneticisi ve Yönetim Temsilcisi Demet Mumcu, firmaları hakkında bilgiler verdi.
Kaleliler Bağlantı Elemanları ne zaman ve hangi amaçla kuruldu? Kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Demet Mumcu: Kaleliler Bağlantı Elemanları Ltd. Şti. 1995 yılında Ankara’da bağlantı elemanları ve hırdavat ürünleri satışı amacıyla kuruldu. O tarihte 5 kişilik ekiple başlamış olan kuruluşumuzda bugün itibariyle 51 kişi çalışmaktadır. Toplam 3000 m2’lik kapalı alana sahip Kaleliler; otomatik kesim makineleri ve testere kesim makineleri ile kesim hattı; CNC kontrollü ve manuel torna tezgahları, dik işleme üniteleri, kopyalama makineleri ile talaşlı üretim hattı; sıcak dövme presleri ve sıcak şekillendirme makineleri ile sıcak dövme hattı; kumlama hattı ve kaplama hattı ile oldukça geniş bir makine ekipman parkına sahiptir ve gelişen teknoloji ve ihtiyaca göre sürekli gelişme ve değişim içerisindedir.
Ayrıca Kaleliler kendi bünyesinde kurmuş olduğu yetkin bir Kalite Kontrol Laboratuvarı’na da sahiptir.
Fabrika Üretim Kontrol Planı’nı oluşturmuş ve önyüklemeli ve önyüklemesiz cıvatalama takımları konusunda da CE belgesini de almıştır. Kalite Kontrol Laboratuvarımızda üretmekte oluğumuz ürün gamı için ilgili teknik standartların gerektirdiği tüm kontrol ve testler yapılabilmektedir ve EN 10204 standardına uygun olarak ürün kalite sertifikaları hazırlanmaktadır.
Kaleliler, tüm süreçlerini ERP programı ile izleyip kayıt altına almaktadır. EN 15048, EN 14399 CE belgeleri, (TSE onaylı )EN ISO 9001 kalite yönetim sertifikası ve EN ISO 14001 çevre yönetim sistemi sertifikasına da sahip olan Kaleliler; kalite yönetim konusunda sürekli eğitim ve yatırımlarla çalışanlarının gelişimine de çok önem vermektedir.
Bugün geldiği noktada hangi ürünlerin üretimini yapmaktasınız? Üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?
Demet Mumcu: Aylık yaklaşık 300 ton üretim kapasitesine sahip olan firmamızın ürettiği başlıca ürünler; M 20 üzerindeki her çeşit ve kalitede cıvatalar, (çapa göre boy kapasitesi 1000 mm’e kadar yapılabilmektedir); her çap ve boyda saplamalar, bükümlü saplamalar, M 20 üzerindeki somunlar, pim vb özel üretim bağlantı elemanlarıdır. Çok çeşitli kalitede çelik malzemelerden üretim yapılabilmekte, paslanmaz çelik bağlantı elemanları da üretilmektedir.
Hangi sektörlere üretim yapıyorsunuz? Sektörünüzde firmanızı rakiplerinizden ayıran özellikler nelerdir? Müşterilerinizin sizi seçme nedenlerini öğrenebilir miyiz?
Demet Mumcu: Hizmet verdiğimiz başlıca sektörler; çelik yapı üretimi yapan inşaat firmaları, prefabrik bina üreticileri, rüzgar enerji santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santraller, petrokimya tesisleri, çimento sanayi gibi sanayi tesisleri, kırma eleme makineleri, iş makineleri üreticileri gibi makine sanayi, savunma sanayi firmalarıdır.
Firmamız özellikle büyük boy cıvatalar konusunda makine mühendisi yöneticilerden oluşan tecrübeli ekibiyle güvenilir ve kaliteli üretim konusunda sektördeki belli başlı firmalar arasındadır. Yurt içi ve yurt dışından birçok müşterimiz ile yapılmış ve yapılmakta olan Fabrika denetimleri her zaman başarılı bir şekilde sonuçlandırılmış ve üst sınıf onaylı tedarikçiler arasına girmiştir.
Kalitenin yanısıra, hızlı teslimat da müşterilerimizin bizi seçme sebepleri arasındadır. Termin sürelerini müşterilerimizi mağdur etmeden onlar için en uygun şekilde yapabilmek için olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz ve bu konuya çok önem veriyoruz.
2014 yılı sonu itibariyle istediğiniz rakamlara ulaştınız mı? 2013’e göre kıyaslar mısınız?
Demet Mumcu: 2014 yılında bir önceki yıla göre %30’luk bir büyüme kaydettik, bütçelediğimiz rakama ulaştık. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz, yeni fabrika yatırımımızla birlikte özellikle üretim kapasitemizi artırarak ihracatımızı ve karlılığımızı artırmak olacaktır.
2015 yılından beklentileriniz nelerdir? 2015 yılı için planlarınız var mı? Yeni yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?
Demet Mumcu: 2015 yılında yeni bir fabrika sahasına geçmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili bir arazi yatırımı yaptık. 2015 yılı içerisinde de fabrika inşaatını tamamlamayı ve 2015 yılı sonuna kadar yeni fabrikamıza geçmeyi hedefliyoruz. 2015 yılı için her ne kadar piyasada değişik söylemler ve karamsar senaryolar olsa da yapacağımız bu düzenlemenin bize min. %20’lik bir kapasite artışı getireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla 2015 yılından ümitliyiz.
İhracat faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
Demet Mumcu: İhracat Faaliyetlerimiz mevcut, başlıca Avrupa ülkelerinin hemen hepsine ihracat yapıyoruz. Almanya, İngiltere, İtalya, İrlanda, Portekiz, Bulgaristan, İsveç, Lüksemburg bunlardan bazıları. Ancak, halen ihracatımızın ciromuzdan aldığı pay oldukça düşük, bugüne dek üretim ve kalite kontrol ile ilgili yaptığımız yatırımları belli bir noktaya getirene kadar bilinçli olarak izlediğimiz bir stratejiydi bu aslında. 2015 yılından başlayarak öncelikli hedefimiz, ihracatın cirodaki payını artırmak.
Sektörün gelişimini değerlendirir misiniz? Bağlantı elemanları sektörünün daha da gelişmesi için neler yapılmalıdır?
Demet Mumcu: Sektörün son yıllarda özellikle katma değeri yüksek, bizim üretim gamımızda olan yüksek kaliteli cıvata ve bağlantı elemanları kullanımı hakkında daha duyarlı olduğunu gözlemliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak biz üreticilerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimizi bilinçlendirmeye önem veriyoruz ve kendileri ile teknik döküman paylaşımını her zaman
gerçekleştiriyoruz. Bunu belki daha düzenli olarak yapmak faydalı olacaktır, üreticilerin veya sektördeki dernek vb kuruluşların düzenleyeceği kurs vb aktivitelerle, satınalma yetkililerinin daha da bilinçlendirilmesi sağlanabilir. Rekabetin fiyat yönünde değil, kaliteyi yükseltmek yönünde gelişmesi sektördeki tüm oyunculara fayda sağlayacağı gibi ülkemizde teknolojinin ve sanayi yatırımlarının gelişmesi, ihracatımızın artması yönünde de çok faydalı olacaktır kanısındayım. Sektör kuruluşları bu doğrultuda eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlemelidir. Ayrıca kalite açısından denetleme ve düzenlemelerin de Bakanlık ve diğer devlet kuruluşları tarafından daha verimli biçimde uygulanması sağlanmalıdır.
Fastener Fair Turkey fuarı için görüşleriniz nelerdir? Fuardan istediğiniz verimi aldınız mı? Fuara yönelik önerileriniz var mı?
Demet Mumcu: Fastener Fair Türkiye Fuarı bu yıl için yabancı müşteri yoğunluğu açısından daha zayıftı. Yurt dışında tanıtımı daha iyi yapılabilirdi. Belki ilgili sektör fuarları ile yakın tarihlere denk getirilerek, örneğin ileriki yıllarda makine fuarı gibi daha çok yabancı ziyaretçi gelmesi sağlanabilir.
Demet MUMCU:
Kaleliler Bağlantı Elemanları Dış Ticaret Yöneticisi ve Yönetim Temsilcisi
1969 Kastamonu doğumlu. Öğrenim hayatını Ankara’da tamamlayan Demet Mumcu, 1992 yılı ODTÜ-Gıda Müh. Fak. mezunudur. İş hayatına 1993 Yılında Akman Holding bünyesinde Satış ve Pazarlama Müdürü olarak başlamış sonraki yıllarda MİGROS Türk T.A.Ş.’de Mağaza Müdürü, Beğendik Mağaza İşletmeleri A.Ş.’de Kategori Satınalma Uzmanı olarak çalışmıştır. 2006 Yılı’ndan bu yana Kaleliler Bağlantı Elemanları Ltd.Şti.’nde Dış Ticaret Müdürü olarak görev yapan Demet Mumcu İtalyanca ve İngilizce bilmektedir.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
14.01.2015