Japon Kalıpçılar UKUB’un Projelerine Büyük İlgi Gösterdiler
Japonya’da 15-18 Nisan 2015 tarihlerinde yapılan Intermold Kalıp Fuarı’nda gerçekleşen seminerde, Japon Kalıpçılar Birliği (JDMA) üyeleri, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yöneticilerince Türkiye kalıp sektörü hakkında bilgilendirildi. Japon kalıpçılara yaklaşık 2 saatlik bir sunum yapan UKUB Başkan Vekili Levent Ganiyusufoğlu, sektörün Türkiye’deki genel durumunu ve UKUB’un faaliyetlerini anlattı.
UZAKDOĞU’NUN EN BÜYÜK KALIP FUARI
Türkiye’ye döndükten sonra Tokya’da yapılan Intermold Fuarı ve fuar sırasında gerçekleşen seminer hakkında bilgi veren Levent Ganiyusufoğlu, Intermold Tokyo 2015’in (Japonya Uluslararası Kalıp & Kalıp Üretim Teknolojileri Fuarı) yaklaşık 20 bin metrekare alanda düzenlendiğini ve yaklaşık 50 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.
200 dolayında Japon ve 150 dolayında da farklı ülkeden gelen firmaların ürünlerini sergilediği fuarın Uzakdoğu’nun en önemli kalıp fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Ganiyusufoğlu, “Fuar bir yıl Osaka, bir yıl Tokyo’da yapılıyor. Japonya’nın yanı sıra Uzakdoğu’daki farklı ülkelerden de katılım oluyor. Henüz Türkiye’den katılan firma yok. Fuarın düzenleyicilerinden JDMA’dan gelen davet üzerine UKUB’u temsilen gittik ve hem ülkemizdeki kalıp sektörünü hem de UKUB’un faaliyetlerini aktarma fırsatı bulduk” dedi.
UKUB’UN ÇALIŞMALARINI BÜYÜK DİKKATLE DİNLEDİLER
JDMA üyesi 25 dolayında Japon kalıpçıya hitap ettiğini belirten Levent Ganiyusufoğlu, seminer süresince Türkiye’deki kalıp sektörünün mevcut durumunu anlattığını söyledi. Ganiyusufoğlu, “Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB (Kalıpçılar Vadisi) projemiz büyük ilgi gördü. UKUB Teknoloji ve Eğitim Merkezi, Ulusal Kalıp Yarışması, Tersine Mühendislik Merkezi, Analiz Simülasyon ve Optimizasyon Merkezi çalışmalarımızı da çok beğendiler. Kalıp Avrasya Fuarı hakkında da bilgi aktardık. JDMA Başkanı Toshikiyo Makino ve dernek üyelerini çalışmalarımızı yerinde görmeleri için Türkiye’ye davet ettik” dedi.
Seminerde Japonya’daki Türk Ticaret Ataşesi Mete Özbalaban’ın açılış konuşmasını yaptığını söyleyen Levent Ganiyusufoğlu, Özbalaban’ın da Türkiye ekonomisi hakkında Japon meslektaşlarına bilgi aktardığını ve yatırım için Türkiye’ye davet ettiğini sözlerine ekledi.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
07.05.2015