İsta Isı Pay Ölçer ile Yüzde 40’a Varan Isı Tasarrufu Mümkün
Bu kış ısınmak için geçen yıldan bile daha az ödemeye ne dersiniz?
Kışın soğuk günlerinin yaşandığı bugünlerde doğalgaz faturasını düşünüp dertlenmenize gerek yok. ista ısı pay ölçer sistemi kullananlar bu kışı hem daha sıcak hem de yüksek fatura tasasından uzak geçiriyor. ista’nın ısınma giderlerinde yüzde 40’a varan ısı tasarrufu ile siz de bu konforu yaşayabilirsiniz.
Havaların iyice soğuduğu şu günlerde birçok evde, kışın yakıt için ayrılacak bütçe konuşuluyor. Çünkü doğalgaz faturaları ailelerin bütçelerinde büyük bir pay alıyor. Merkezi sistemle ısınan binalarda, radyatör peteklerine takılacak cihazla her daire, ısındığı kadar ödeyerek %40’a varan ısı tasarrufu elde edebiliyor.2008 yılında Türkiye pazarına giren, dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman ista’nın Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, “Geçen yaz, ista ısı pay ölçer cihazı taktıran aileler, bu kışı gülerek karşılıyor. Hem istedikleri kadar ısınıyorlar hem de ısındıkları kadar ödüyorlar” diyor.ista’nın cihazlarını taktıran apartmanlardaki yakıt gideri karşılaştırmaları ise tasarruf oranlarının ne derece yüz güldürdüğünü gösteriyor. 2011-2012 yılında kıyaslama yapılan 121 bina arasında 1.%49, 2.%48, 3.%46 oranında tasarruf sağlamıştır.
ista Hakkında:
Dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman ista, 110 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Türkiye’de ise 2008 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. ista; enerji, su ve diğer tabi kaynakların kullanım maliyetlerinin, tüketim temelli faturalama sektöründe hizmet veriyor. Emlak yöneticileri, ev sahipleri ve kamu enerji dairelerine sunulan hizmetlerin arasında sayaç tedariki ve kurulumu ile ölçüm ve tüketim temelli faturalama yer alıyor.
ENVER KANUNU:
Türkiye’de 2007 yılında çıkan Enerji Verimliliği Kanunu (ENVER) ve bu kanuna istinaden yayımlanan yönetmelikte ısı pay ölçer kullanımı zorunluluk haline geldi. Eski binalara tanınan geçiş süresi ise geçen mayıs ayında tamamlandı. Buna göre, tüm merkezi ısıtmalı binaların bu sisteme geçmesi gerekiyor.
Haberin Kaynağı : A İletişim
13.01.2014