INOTA: Otonom Taşıyıcı Mobil Robotlar (AMR)
Tesis İçi Malzeme-Yük Taşıma İşlerinde En Büyük Yardımcınız
INOTA: Otonom Taşıyıcı Mobil Robotlar (AMR)
Tesis İçi Malzeme-Yük Taşıma İşlerinde En Büyük Yardımcınız
İnovasyon Mühendislik Ltd. Şti. tarafından geliştirilen ve üretilen INOTA Otonom Taşıyıcı Mobil Robot; tesis içerisinde malzeme hareketlerinin standartlaştırılmasını sağlıyor. Bu sayede tesis içi lojistik maliyetleri düşerken, üretim ve verimlilik artıyor; doğru malzeme, doğru istasyona, zamanında ve güvenle taşınıyor.
En yaygın robotik arakatmanı olan ROS (Robot İşletim Sistemi) ile geliştirilen İNOTA, dünya çapında kütüphane ve sürücülere de destek sağlıyor.
Otonom sürüş kabiliyetine sahip
INOTA, sahip olduğu otonom taşıma teknolojisi sayesinde tesis içerisinde malzeme-yük taşıma işlerini kolaylaştırıyor.
Altyapı gerektirmez
INOTA’nın devreye alınma sürecinde herhangi bir kablo, bant, manyetik hat altyapısına ihtiyaç duyulmuyor. Hareket yollarını diğer araç ve insanlar güvenle kullanarak, malzeme taşıma amaçlı tesis içi ayrılan alan en aza indirilmiş oluyor.
Önüne çıkan engeller onu durduramaz
INOTA, önüne palet, kutu, ekipman gibi beklenmedik bir engel çıktığında, engelin etrafındaki boş alanı hesaplıyor. Yeterli yer varsa etrafından dolaşarak hedefe ilerliyor, yeterli yer yoksa yeni bir rota çizerek hedefe ulaşıyor.
Ürünlerinizi güvenle taşır
INOTA, sahip olduğu güvenli sürüş teknolojisi sayesinde taşıma kaynaklı ürün kayıplarını en aza indirerek, güvenli bir iç lojistik imkanı sunuyor. Üzerinde bulunan lazer alan tarayıcıları engelleri algılıyor, en doğru ivmede yavaşlatarak taşıyıcı kaynaklı iş kazalarının önüne geçilmesine yardımcı oluyor.
7/24 görevinin başında
INOTA, istasyonlar arası malzeme-yük taşıma görevini 7/24 yerine getiriyor, görevi esnasında herhangi bir yardımcı personele ihtiyaç duymuyor. Bu sayede tesis içi taşıma kapasitesi kesin olarak belirlenerek, bu kapasiteye uygun üretim planlaması yapılıyor.
Otonom şarj teknolojisine sahip
Şarj durumu kontrol edilen INOTA şarj seviyesi kritik seviyeye geldiğinde, otonom olarak şarj istasyonuna yöneliyor. Batarya değişimine ve yardımcı bir personele gerek kalmadan tüm şarj işlemlerini kendisi yürütüyor. Şarj olduktan sonra sahadaki görevine geri dönüyor.