İhracatçılar Hızlı Prototipleme Merkezi Kuruyor
TET Öncülüğünde Başlayan Proje 9 Ayda Tamamlanacak.
İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından sürdürülen Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında,“Hızlı Prototipleme Merkezi”projesini İMMİB Erkan Avcı Endüstriyel Tasarım Meslek Lisesi’nde hayata geçiriyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin de ortaklığıyla yürütülen proje, 15 Ağustos’ta başlayacak. Projenin 9 ay sürmesi planlanıyor.
“Hızlı Prototipleme Merkezi” ile sanayicilerin ürünlerinin prototiplerini ürettirebileceği ve yeni geliştirilen ürünlerinin potansiyel kullanıcı testlerini yaptırabilecekleri ortak kullanım alanına kavuşarak maliyetlerini düşürmeleri hedefleniyor. Merkezin hedefinde; Elektrik-elektronik ürünler, metalden mamul ürünler ve plastikten mamul ürünler alanında faaliyet gösteren üretici ve ihracatçı firmalar ile bu sektörlerde çalışan uzmanlar, üniversiteler ve meslek lisesi öğrencileri yer alıyor. Proje ile yüksek katma değer üreten, yaratıcı endüstri hizmetlerine odaklanarak bölge sanayisinin küresel rekabet edebilirliğine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Proje kapsamında oluşturulan ekip öncülüğünde tasarım ve mühendislik öğrencilerine yönelik çalışma grupları düzenlenecek ve yeni tasarlanan ürün prototiplerinin üretilmesi için nihai kullanıcı testleri yapılacak. Tasarımı yapılan ürünler ise katalogda bir araya getirilecek. İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu,sürdürülebilir ihracat artışına ancak yüksek katma değerli üretimle ulaşılacağını belirterek, şunları söyledi: “2023’te hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracata ulaşabilmemiz için ihracatımızdaki katma değeri bugünkü rakamların üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bunun yolu ise, katma değerli ürün üretiminden geçiyor. İSTKA ile ortak olarak yürüttüğümüz “Hızlı Prototipleme Merkezi” ile ihracatçılarımız, sektör uzmanlarımız, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerimiz ürünlerin prototiplerinioluşturma fırsatı yakalayacak.Böylece potansiyeli yüksek ürünlerin piyasaya girişi kolaylaşacak.”
Haberin Kaynağı : İlyada İletişim
24.07.2013