Hilti’nin Yeni Modelleri Alanında Rakip Tanımıyor
Çalışan Dostu Yeni Nesil Hilti Kırıcılar
Global inşaat endüstrisine ileri teknoloji çözümler sunan Hilti, inovatif ürünlerine her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Hilti tarafından geliştirilen yeni nesil TE 1000.2 AVR ve TE 800 AVR kırıcılar yüksek kırma performansı ve düşük titreşimiyle fark yaratıyor, rahat çalışma imkanı ve üstün verimlilik sağlıyor.
Daha çok performans daha az titreşim
Hilti TE 1000 kırıcının yeni nesil modeli olan TE 1000.2 AVR kırıcılar, düşey kırımlarda 11 kilogram sınıfının en güçlü kırıcısı olma özelliğine sahip. 15 kilogram sınıfındaki kırıcılardan bile daha üstün performans gösteren TE 1000.2 AVR kırıcılar, yüzde 50’ye kadar daha yüksek kırma performansını sınıfında en düşük titreşimle (5m/s2) sağlıyor. Hilti'nin yenilikçi şasi altı Aktif Vibrasyon Azaltma (AVR) teknolojisi sayesinde yüzde 30 daha az titreşimle çalışan TE 1000.2 AVR kırıcılar, çalışanları yoğun titreşime maruz kalma sonucu ortaya çıkabilecek mesleki hastalıklardan koruyor. Çalışanların işini kolayca yapmasına yardımcı olan kırıcılar, uzun süreli rahat kullanımı ile işçinin performansını artırırken günün yorgunluğunu da azaltıyor.
Ödüllü tasarım avantajı
26 Joule darbe enerjisi ve yenilikçi Hilti Polygon keski tasarımı sayesinde güçlü kırım performansı gösteren TE 1000.2 AVR kırıcılar, zorlu kırım uygulamalarında kontrol kolaylığı sağlayan özel bir tasarıma sahip. TE 1000.2 AVR, bu tasarımı sayesinde iF Ürün Tasarım Ödülleri 2015’te (iF Product Design Award) altın ödüle layık görüldü.
15 cm’ye kadar döşeme kırımlarında ideal olan TE 1000.2 AVR kırıcılar, zemin seviyesinde veya bel hizası altında beton ve duvar kırımında kullanıma uygun. Her türlü döşeme tadilat işleri, fayans kırma, yüzey pürüzlendirme ve sıkıştırmada uygulanan TE 1000.2 AVR kırıcılar, kapı ve pencere açıklıklarında keskiyle düzeltmede de kullanılıyor.
2 kat daha uzun ömürlü
Daha kısa ve kolay tutulabilir şekilde dizayn edilen TE 800 AVR kırıcılar ise yatay uygulamalarda daha hızlı ve performanslı çalışma göstererek yüzde 40 daha fazla kırım yapıyor. Aynı zamanda yatay kırım esnasında düşük seviyede titreşimle (10,7 m/s2) çalışan TE 800 AVR kırıcılar, uzun süreli kullanıma uygun. TE 1000.2 AVR kırıcılarda olduğu gibi kullanıcıya rahat çalışma performansı sağlayan TE 800 AVR kırıcılar, muadillerine göre minimum 1,5 kat daha fazla performans ve 2 kat uzun ömre sahip.
Tutma koluna yakın ağırlık merkezi sayesinde optimum denge sağlayan TE 800 AVR kırıcılar, gün boyu süren yoğun verimliliği artırıyor. Duvar ve döşeme kırımlarında kullanıma uygun olan TE 800 AVR kırıcılar, hafif tasarımı sayesinde tüm gün kırım yapan işçilerin daha hafif bir makinayla daha rahat ve uzun süre çalışabilmesine olanak tanıyor.
Daha az bakım maliyeti
Bakım gerektirmeyen kömürsüz SR motor ve üç bölmeli yağlama sistemleri sayesinde servise daha az gönderilen TE 1000.2 AVR kırıcıların ömrü ve çalışma saati uzuyor. Kırıcılarda bulunan tak-çıkar kablo sayesinde ise kullanım sonrası kabloyu çıkararak kırılma ve yıpranmaları önlemek, kablo tamir masraflarını en aza indirmek mümkün. Aynı zamanda TE 1000.2 AVR kırıcılarda hasarlı ve kopuk şebeke kablolarının hızlı ve kolay değiştirilmesini sağlayan sökülebilir şebeke kablosu da mevcut. TE 800 AVR kırıcılar da 150 saatlik servis öncesi çalışmayla bakım ve işçilik maliyetlerini düşürüyor.
TE 1000.2 ve TE 800 AVR kırıcılarda bulunan cam elyaf takviyeli gövde aksamı ile darbeler ve düşmeler karşısında makina çok daha iyi korunuyor. Böylece daha uzun ömürlü olan kırıcılar, kullanıcının tamir masraflarını da önemli ölçüde azaltıyor.
Hilti ve Hilti Türkiye Hakkında:
Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde doğup, bugün 22 bin çalışanı ile global bir marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2013 yılında 4,3 milyar İsviçre Frangı (CHF) (yaklaşık 10 milyar TL) ciro gerçekleştirerek net gelirini yüzde 63 artıran Hilti, Türk inşaat sektörünün hızlı gelişme ve büyüme potansiyeli sebebiyle 18 yıldır Türkiye’de...
Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında giren ve Türkiye’de 1997 yılına kadar distribütörlük olarak temsil edilen Hilti Türkiye, 1997 yılından bu yana yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Tüm ürün ve hizmetlerini, sektör bazında uzmanlaşmış satış temsilcileri, mağazaları, müşteri hizmetleri yetkilileri, web sitesi ve mühendislik ekibi aracılığıyla sunan Hilti Türkiye, son 3 yıldır Orta Asya ve Irak’tan sorumlu üs konumunda. 2014 yılında yüzde 35 büyüme gösteren Hilti Türkiye, başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu.
Bugün Türkiye’de, kentsel dönüşümden konut ve AVM’lere, tünel ve tüp geçitlerden enerji projelerine kadar pek çok özellikli projede, global inşaat endüstrisinin jenerik markası Hilti’nin mühendislik hizmetleri ve ürünleri kullanılıyor. 2013 yılında AR-GE’ye 189 milyon İsviçre Frangı (CHF) (yaklaşık 440 milyon TL) yatırım yapan Hilti, inşaat sektörünün ihtiyaçlarını iyi analiz edebilme hedefiyle dünya çapında her gün yaklaşık 200 bin müşteri ile iletişim kuruyor. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana Bölge Müdürlükleri’nde görev yapan 200 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.
Haberin Kaynağı : İNOMİST İLETİŞİM
28.04.2015