GES Plastik, Beyaz Eşya Sektörüne Günde 25 Bin Adet Kontrol Paneli Üretiyor
GES Plastik, Manisa’da 3 lokasyonda beyaz eşya sektörü için estetik ve dokunmatik kontrol panelleri üretiyor
GES Plastik, Beyaz Eşya Sektörüne Günde 25 Bin Adet Kontrol Paneli Üretiyor
Manisa’da 3 lokasyonda beyaz eşya sektörü için estetik ve dokunmatik kontrol panelleri ürettiklerini belirten GES Plastik Genel Müdürü Gürhan İlhan, grup şirketleri olarak toplamda 75 bin metrekare alanda 1400 çalışanla üretim yaptıklarını ve 2024 yılında yüzde 35 büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi.
SUBCONTURKEY: Öncelikle sizi tanıdıktan sonra Ges Plastik hakkında bilgi verir misiniz?
Gürhan İlhan: 44 yaşındayım. 2004 yılından beri plastik sektöründeyim. Yaklaşık 18 yıl plastik firmasında fabrika müdürlüğü yaptım. Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunuyum. 6 yıl önce GES Plastik ve Rota Plastik’i kurduk. Vestel, Arçelik, Franke, Grup Atlantik çalıştığımız başlıca firmalardır. Manisa’da 3 lokasyonda üretim yapıyoruz. Kaan Yıldız adındaki diğer grup firmamız ile birlikte toplam 4 fabrikaya sahibiz. Diğer Grup firmamız Rota Plastik ise Ankara’da yüz yüz Arçelik’e çalışmaktadır. Grup şirketlerimizde toplamda 1400 kişi çalışmaktadır.
GES Plastik, 3 ortaklı bir firmadır. Serdar Yemişci, Erhan Yıldız ve ben Gürhan İlhan olmak üzere 3 ortağız. Kaan Yıldız firması yüzde yüz Erhan Yıldız’ın sahibi olduğu bir firmadır. Diğer tüm şirketlerde ortaklığımız var. Ayrıca Manisa’da İstanbul Kimya ile ortak yeni bir firma kurduk. O firmamızda da boya uygulamaları hizmeti veriyoruz.
Kendi bünyemizde plastik enjeksiyon kalıplarımızı yapıyoruz. Ana işimiz kontrol paneli. Günde 25 bin adet kontrol paneli üretiyoruz. Estetik ve görsel ürünler üretiyoruz. 40 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 75 bin metrekare alanda üretim yapmaktayız. 10 tane plastik enjeksiyon makine ile başladığımız yolda, şu an 160 makine ile devam ediyoruz. 6 yıl içerisinde çok ciddi makine ve ekipman yatırımı yaptık.
İhracat olarak Romanya’da Artic firması ile çalışıyoruz. Grup Atlantic firmasının İtalya, Fransa, Mısır fabrikalarına da iş yapmak için görüşlerimiz devam ediyor.
GES Plastik, 2024 Yılında Yüzde 35 Büyüme Gerçekleştirdi
SUBCONTURKEY: GES Plastik için 2024 yılı nasıl geçti?
Gürhan İlhan: 2024 yılı herkes için zor bir seneydi. Finans maliyetleri çok yüksek. Yatırım maliyetleri giderek artıyor. Bizim de ince eleyip sık dokuduğumuz bir yıl oldu. Pandemideki yüksek rakamların arkasından böyle bir düşüş kimse beklemiyordu. 2024 yılında ülkemizde yaşanan enflasyonun etkileri de düşünüldüğünde 2024 zor bir yıl oldu. Buna rağmen firma olarak büyümeye devam ettik. Bizim yaptığımız estetik ürünler ve dokunmatik ekranlar zor ürünler olduğu için ve bunları yapan fazla firmanın da olmaması bize avantaj sağlıyor. Aslında 6 yıl önce kurulan bir firma olmamıza rağmen 25 yıllık sektör tecrübesine sahibiz. Ana sanayilerin bu anlamda firmamıza güvenmesi bizim büyümemize de etki etti. Müşterilerimizin direkt ihracatçı olması ve onlara iyi kalitede ürün yapmamız tercih edilmemizi sağlıyor. 2024 yılında grup şirketleri olarak 80 milyon Euro ciro gerçekleştirerek yüzde 35’lik büyüme sağladık.
SUBCONTURKEY: 2025 yılı hedefleriniz nelerdir?
Gürhan İlhan: 2025 yılında hedefimiz otomasyona yönelmek ve kurumsallaşmaya yönelik yatırımlar olacak. Kesinleşmeyen bir yurt dışı yatırım düşüncemiz var. Romanya’da bir fabrika kurmayı hedefliyoruz. 2025 yılındaki ana hedefimiz ise dediğim gibi otomasyonu artırıp teknik ve idari kadromuzu da güçlendirerek kurumsallaşmak olacak. Cirosal anlamda ise yüzde 15’lik büyüme hedefliyoruz.
SUBCONTURKEY: Manisa’da üretim yapmanın ne tür avantajlarını yaşıyorsunuz?
Gürhan İlhan: Yatırım teşviği açısından Manisa oldukça avantajlı bir şehir. Altyapı olanakları çok yüksek. Ağırlıklı beyaz eşya sektöründe olduğumuz için bu sektöre yönelik tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.