Flokser Kimya’dan Savunma Sanayine Geçiş Hamlesi
Flokser İleri Kimya Teknolojileri, savunma sanayisine sunduğu inovasyonlarla hayatı güven altına alıyor.
Flokser Kimya’dan Savunma Sanayine Geçiş Hamlesi
Kimya sektöründe yirmi yıla yaklaşan bir birikim ve tecrübeye sahip Flokser Kimya’nın gücünü de arkasına alan ve “Birinci Önceliğimiz Sizin Güvenliğinizdir’’ anlayışı ile hareket eden Flokser İleri Kimya Teknolojileri şirketi, alanında uzman Ar- Ge ekibiyle, balistik tasarımların bileşenlerini bir arada tutan ve onları daha da güçlendiren polimer sistemleri geliştirerek savunma sanayisinde ihtiyaca özel terzi usulü inovatif çözümler sunuyor.
Geliştirmiş olduğu balistik polimer sistemlerle yapıları olası bir saldırı veya afet durumuna karşı daha güvenli ve dayanıklı hale getiren Flokser İleri Kimya Teknolojileri, savunma sanayisine sunduğu inovasyonlarla hayatı güven altına alıyor. Flokser İleri Kimya Teknolojileri’nin dizayn edip geliştirdiği polimer sistemler, Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile özel sektörde savunma sanayi alanında faaliyet gösteren birçok firmanın ihtiyaçlarına cevap veriyor.
Var olan yapıların üzerine sprey olarak uygulanabilen ve bu yapıları patlamaya karşı daha dayanıklı hele getiren polimerler geliştiren Flokser İleri Kimya Teknolojileri, bu polimerleri aynı zamanda seramik ve kompozitler gibi çeşitli zırh bileşenlerini bir araya getirerek oluşturduğu hafif ve dayanıklı kompozit zırh sistemleriyle askeri araçların balistik koruma seviyelerini artırıyor. Bu çözümler geleneksel çözümler ile karşılaştırıldığında hafiflikleri ile araçların operasyonel menzilini, manevra kabiliyetini ve kullanım ömrünü de uzatıyor.
“STANAG 4569 balistik standartlarına uygun polimer takviyeli seramik-kompozit hibrit zırh sistemleri geliştiriyoruz”
Polimer sistemlerin kompozit zırh yapılarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını kaydeden Flokser Kimya Genel Müdürü ve Flokser İleri Kimya Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Ekin TÜKEK “Zırh çeliği ile belli bir tehdit seviyesindeki mühimmatı bertaraf etmek mümkündür. Ancak kara araçlarında metalik zırhların getirdiği ağırlık artışı, zırhlı araçlardaki en önemli performans kriterlerinden biri olan ve aracın beka kabiliyetini doğrudan etkileyen güç/ağırlık oranını düşürmekte, aracın manevra yeteneğinin azalmasına, hızın düşmesine ve mekanik parçaların daha fazla aşınmasına neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için özellikle dar sokakların bulunduğu meskun mahallerde kullanılan araçlarda, STANAG 4569 balistik standartlarının isterlerini karşılayan, hafif, kütle etkinliği ve çoklu atış direnci yüksek, polimer takviyeli seramik-kompozit hibrit zırh sistemleri geliştirerek kullanıma hazır hale getirdik” dedi.
“Flokser Anafarta Balistik Polimerler, ülkenin bekasına katkı sağlıyor”
Sivil sektörde edinilen geniş tecrübeyi ve Ar-Ge ekibinin yetkinliklerini kullanarak, devletin savunma sanayinde başlattığı Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi ile eşgüdümlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden TÜKEK, var olan polimer sistemlerinin modifiye edilerek ve sentezlenerek savunma sanayisine önemli avantajlar kazandırdığını kaydetti. TÜKEK, “Son iki yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarla geliştirdiğimiz Flokser Anafarta Balistik Polimer ürünümüzün, ülkemizin dört bir köşesinde ve yurt dışında birçok bölgede kahramanca görev yapan TSK personelinin, tesis, araç, gereç ve teçhizatının bekasına yönelik katkı sağlamak üzere kullanılma aşamasına gelinmesi, bizlerin bu alanda çalışma azim, kararlılık ve motivasyonunu artırdı. Askeri maksatlar dışında da geniş bir kullanım alanına sahip bu ürünümüzü ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.