Euler Hermes ve Hedef Gıda’dan İşbirliği
Euler Hermes, Hedef Gıda’nın ticari alacaklarını sigortalayacak
Euler Hermes Türkiye, Türkiye’nin lider satış ve dağıtım şirketi Hedef Gıda’yı müşteri portföyüne kattı. İmzalar, Euler Hermes Türkiye Genel Müdürü Özlem Özüner ve Hedef Gıda Genel Müdürü Çetin Yılmaz’ın katılımıyla atıldı. İşbirliği kapsamında Euler Hermes Türkiye, bilançonun en büyük ve önemli kalemlerinden biri olan ticari alacakları sigortalayacak.
Alacak sigortasını çok farklı sektörlerin kullandığını belirten Euler Hermes Türkiye Genel Müdürü Özlem Özüner, “Euler Hermes Türkiye olarak gıda sektörü önemsediğimiz ve katkı sağlamak istediğimiz bir sektör. İşbirliğimiz kapsamında bu sektörün liderlerinden biri olan Hedef Gıda’nın alacaklarını teminat altına alıyor, güvenli ticaret ile büyümesine destek oluyoruz. Aynı zamanda gıda sektörüne yönelik risk analiz çalışmalarımızla müşterilerimizin riskle karşı karşıya gelme ihtimallerini azaltıyor, iş faaliyetlerine daha etkin bir biçimde odaklanmalarını sağlıyoruz. İşbirliğimizi her iki taraf için de katma değer yaratacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
Çeşitli yatırımlarla karlı büyümeye odaklanılan bir döneme girildiğini belirten Hedef Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kara ise, “Ticari alacaklarımızın Euler Hermes Türkiye gibi köklü geçmişi olan kurumsal bir firmanın teminatı altında olması, iş faaliyetlerimize daha etkin bir biçimde odaklanmamızı ve müşterimize daha kaliteli hizmet verebilmemizi sağlayacak” dedi.
Bu değerlendirmeler aşağıdaki feragatnameye tabidir.
Geleceğe Dair İfadelerle İlgili Temkin Notu: Burada yer alan ifadelerin bazıları gelecekle ilgili beklentiler ve yönetimin mevcut görüş ve varsayımlarına dayalı ileriye dönük ifadeler olabilir. Bu ifadeler bilinen ve bilinmeyen riskler içerdiğinden bu durum, gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilen veya ima edilenden farklı olmasına yol açabilir. Metin içeriği gereği ileriye yönelik ifadelerin yanı sıra, “olabilir”, “olacaktır”, “olmalıdır”, “beklenmektedir”, “planlanmaktadır”, “amaçlanmaktadır”, “beklemektedir”, “inanmaktadır”, “tahmin etmektedir”, “öngörmektedir” veya “devam etmektedir” gibi kelimeler ileriye yönelik ifadelere örnek teşkil etmektedir. Gerçek sonuçların, performansın veya olayların, bu ifadelerde belirtilenden farklı olmasına yol açan sebepler, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şöyle sıralanabilir: (i) genel ekonomik koşullar özellikle de Allianz SE’nin temel iş kolundaki ve ana pazarlarındaki ekonomik koşullar, (ii) gelişmekte olan piyasalar da dahil olmak üzere finans piyasalarının performansı, (iii) sigortalı zarar olaylarının ciddiyeti ve sıklığı, (iv) hastalık ve ölüm oranları ve trendleri, (v) kalıcılık seviyeleri, (vi) kredi temerrütlerinin boyutu (vii) faiz oranları, (viii) Euro-Dolar paritesi de dahil olmak üzere döviz kurları, (ix) değişen rekabet düzeyleri, (x) para yığılması ve Avrupa Para Birliği de dahil olmak üzere kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler, (xi) Merkez Bankalarının ve/veya yabancı hükümetlerin politikalarındaki değişiklikler, (xii) şirket alımlarının etkileri ve ilgili birleşme konuları, (xiii) yeniden yapılanma önlemleri ve (xiv) genel rekabet faktörleri (her durum için yerel, bölgesel, ulusal ve/veya global bazda). Bu faktörlerin çoğunun terörist faaliyetlerin sonucunda meydana gelmesi veya kuvvetlenmesi daha muhtemeldir. Burada bahsi geçen konular zaman zaman Allianz SE’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna sunduğu dosyalarda açıklanan riskleri ve belirsizlikleri de içerebilir. Grup, burada yer alan geleceğe dair bilgilerin güncellenmesi konusunda hiçbir yükümlülük üstlenmemektedir.
Haberin Kaynağı : Artı İletişim
15.09.2014