Endüstriyel Robotlar Win Fuarın'ı Ele Geçirdi
Hannover Messe Bileşim A.Ş. tarafından organize edilen WIN Automation Fuarı’nda endüstrinin devleri bir araya geldi.
İmalat sanayinin tüm kollarını hedef alan fuarda 1950 firma, toplam 30 bin 864 metrekare alan üzerinde ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Uluslararası katılımcıların olduğu fuarda; yüzde yüz yerli üretim olan ürünlerin yanı sıra dünyada ilk kez alıcısıyla buluşan ürünler de yerini aldı. Yüzde yüz yerli üretim elektrikli araç şarj istasyonlarından, G-Bus otomasyon sistemlerine, her sektöre hitap eden akıllı depolama uygulamalarından, makinelerin beynini oluşturan bütün oluşumlara kadar bir çok ürün ziyaretçi ve yatırımcılar ile buluşuyor…
İlerleyen sanayileşme ve finansal istikrar sayesinde büyüyen bir pazar olma niteliğini taşıyan ülkemizde gerçekleşen fuarda Çin’den İtalya’ya, Portekiz’den Avusturya’ya birçok sektör devi yer aldı. Özellikle metal işleme, gıda ve paketleme sanayisi, tekstil işleme, presleme ve ağır sanayi gibi sektörlerden katılımcı ve ziyaretçilerin bulunduğu fuarda son teknoloji ürünler sergilendi.
“BİLARDO OYNAYAN ROBOTLAR” İLGİ ODAĞI
Ağır sanayi ürünlerinin sergilendiği fuarda ziyaretçinin ilgisini çeken renkli otomasyon sistemler de mevcuttu. Bir yanda fuar için özel olarak programlanmış robot kolları bilardoda rakip tanımazken, diğer tarafta fuarı dolaşan robot adamlar büyük ilgi gördü. Hayatı hızlandırmada sınır tanımayan teknoloji uzmanları 0,11 saniyede yaptıkları lazer markalama işlemleriyle de büyük beğeni topladı. Yüzde 100 yerli üretim elektrikli araç şarj istasyon sistemi, enerjinin dağıtım alt yapısı, enerji kalitesi kontrolü, araçların hızlı veya normal hızlarda yüksek güvenlikte şarj edilmesi ve şarjın ücretlendirilmesine kadar olan tüm süreçte yer alarak kullanıcı ve dağıtım şebekesi için güvenli şarj koşullarını yerine getiriyor.
“MİNİMUM ALANDA MAKSİMUM ÜRÜN”
Akıllı Depolama Sistemleri: Yüzde 75’e varan yer tasarrufu sağlayan stok takip ve işletme yazılımları ile entegre edilebilen raf sistemleri aynı zamanda depo yüksekliğine ve çevre koşullarına da uyum sağlıyor.
OTOMASYON ÇÖZÜMLERİNDE DOĞRU ADRES
TÜBİTAK destekli Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan G-Bus otomasyon sistemleri; Elektrik hattı üzerinden haberleşme yapılarak, herhangi bir data kablosuna ihtiyaç duyulmadan, busbar sistemine bağlı tüm yüklerin kontrolüne imkan veren akıllı busbar teknolojisidir. Otomasyon sistemi, elektrik hattıyla bilgisayar ara yüzü arasından iletişimi sağlayan bir modem ve önceden adreslenmiş çıkış fişlerinden oluşuyor. Ayrıca modemin bir sunucu bilgisayara bağlanması ile hem yerel ağ üzerinden hem de internet üzerinden otomasyon sistemine erişim mümkün. Bu şekilde sunucuya, bilgisayar ara yüzünün yüklü olan her bilgisayardan kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanılarak sistemdeki cihazların kontrolünü uzaktan gerçekleştirmek mümkündür.
Haberin Kaynağı : Avantgarde İletişim Danışmanlığı
20.03.2014