Elektra Elektronik’in Yüksek Katma Değerli Çözümleri Eurasia Rail’de Yoğun İlgi Gördü
Demiryolu sektörünün en önemli fuarında Elektra Elektronik, Türkiye’de çok sayıda projede kullanılan ve dünyaya referans olan projelerini tanıttı
Elektra Elektronik’in Yüksek Katma Değerli Çözümleri Eurasia Rail’de Yoğun İlgi Gördü
Demiryolu sektörünün en önemli fuarında Elektra Elektronik, Türkiye’de çok sayıda projede kullanılan ve dünyaya referans olan projelerini tanıttı.
Raylı sistem projelerinde kullanılan transformatörler ve sistem tasarımlarını Avrupa standartlarına uygun şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlayarak ülkemizde üreten Elektra Elektronik, Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı’nda (Eurasia Rail) yüksek katma değerli ürün ve çözümlerini tanıttı. Fuarda sektörün en önemli oyuncuları ile bir araya geldiklerini belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, raylı sistemler çözümleri olan Aktif Harmonik Filtre, transformatör ve empedans bond ürünlerinin katılımcılardan yoğun ilgi gördüğünü açıkladı.
İleri teknolojiye sahip transformatörleri ile Türkiye’deki çok sayıda demiryolu projesinin yanı sıra hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih edilen Elektra Elektronik, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük fuarlarından Eurasia Rail’de raylı sistemler çözümleriyle yer aldı. Pandemi önlemleri kapsamında yoğun bir katılımın gerçekleştiği fuarda Elektra Elektronik, ziyaretçilerine son teknoloji Aktif Harmonik Filtre, transformatör ve empedans bond ürünlerini tanıttı.
Türk mühendisler tarafından tasarlanan raylı sistemler çözümleri sergilendi
Raylı sistem projelerinde kullanılan transformatörler ve sistem tasarımlarını Avrupa standartlarına uygun şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlayarak ülkemizde ürettiklerini ifade eden Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, fuarda hızlı trenler ve konvansiyonel hatlardaki uygulamalarda sürdürdükleri projeleri tanıttıklarını ve üç gün boyunca yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “Elektra Elektronik olarak bu yıl 3’üncü kez katıldığımız Eurasia Rail’de sergilediğimiz Ar-Ge temelli inovatif ürün ve çözümlerimizden biri olan Aktif Harmonik Filtre, raylı sistemler çözümlerinde şebeke girişlerindeki yük dengesizliğini ve reaktif enerjiden kaynaklı sorunları ortadan kaldırıyor. Ürettiğimiz trafolar ise sistemi katener ve şebekeden izole etmek için kullanılıyor. Demiryolu sektörüne yüksek katma değer sunan bu ürünlerimizin yanı sıra gerek hareketli sistemlerin gerekse sabit raylı sistemlerin enerji alanındaki çeşitli bileşenlerinin tasarımı, üretimi ve tedariğini de sağlıyoruz. Fuarda sektör profesyonelleri ile bu alanda öne çıkan öncü teknolojiler hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Yanı sıra hem mevcut müşterilerimizden hem de potansiyel müşterilerimizden yeni projeler için teklifler aldık, yeni firma bağlantıları kurduk.” şeklinde konuştu.
Elektra Elektronik Hakkında
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 41 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren ektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite iş birliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2021’de Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerindeki pazar payını artırmayı hedefliyor. 41. yılını kutlayacağı 2021 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor.