Dünyanın Dört Bir Yanından Istanbul’a Gelen SAP Çalışanları, Türkiye’de Sivil Toplum Yararına Çalışacak
Global sosyal sorumluluk vizyonu çerçevesinde yetenek havuzu için gönüllü çalışma fırsatları yaratan SAP, 2012’de başlattığı SAP Social Sabbatical projesinin Türkiye ayağını başlatıyor.
Gelişmekte olan ülkelerde girişimciliğe destek veren ve sivil toplum kuruluşları ile sosyal projeler geliştiren SAP Social Sabbatical programı çerçevesinde 2015 yılı boyunca dünyanın farklı ülkelerinden 96 SAP çalışanı, Türkiye dâhil 8 ülkede gönüllü olarak çalışacak. Türkiye’de bir ay boyunca TEV, TEGV, Habitat ve Yuvarla.com ile birlikte çalışacak SAP gönüllüleri, girişimcilik ve eğitim sektörünün sorunlarına çözüm arayacak.
Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, 2012’den beri sürdürdüğü SAP Social Sabbatical adlı küresel sosyal sorumluluk girişimini bu kez Türkiye’de hayata geçiriyor. Bu girişim; farklı sektörlere yönelik bilgi birikimine ve uzmanlığa sahip SAP çalışanlarının gelişmekte olan ülkelerde sosyal projelerde yer almasını; bir yandan liderlik yeteneklerini geliştiririken, diğer yandan kültürler arası diyalogu artırmaya ve insanların hayatına iyilikle dokunmaya teşvik ediyor.
Üstün performans gösteren başarılı çalışanlardan oluşan yetenek havuzu için gönüllü çalışma fırsatları yaratan SAP, dünyayı daha yaşanacak bir yer haline getirme vizyonuyla global olarak yürüttüğü projeler ile toplum için katma değer üretmeyi amaçlıyor. 2012’de 30 kişi ve 3 ülkede başlayan SAP Social Sabbatical’ın 2015 sezonunda SAP, toplam 96 çalışanını 8 ülkedeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışmak ve gelişmekte olan ülkelerdeki girişimciler ve eğitim sektörünün sorunlarına çözüm bulmak için seferber etti. 2015 sezonunda Çin, Brezilya, Hindistan, Kolombiya gibi seçilen ülkelerin arasına Türkiye de eklendi.
Genç nüfusun toplumun sorunlara çözüm geliştirebilmek için gerekli donanıma sahip olması ve teknolojinin yardımı ile yetenekli işgücü oluşturulması hedefi ile yola çıkan SAP; SAP Social Sabbatical programı çerçevesinde işbirliği yaptığı sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitim alanında Türk girişimcilik ekosistemine yönelik değer yaratacak projeler hayata geçirecek.
Dünyanın farklı bölgelerinden Türkiye’ye gelen 12 SAP profesyoneli . 1 ay boyunca sivil toplum kuruluşları yararına çalışacak ve inovatif çözüm önerileri geliştirecek. SAP gönüllüleri, girişimcilik ve eğitim alanındaki zorluklara teknolojinin yardımı ile çözüm arayacak.
ABD, Almanya, Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan gibi ülkelerde farklı görevlerde çalışan 12 kişiden oluşan SAP Social Sabbatical takımı, Türkiye’ye gelerek bir ay boyunca gönüllü olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Habitat ve Yuvarla.com iş birliğinde çeşitli projelerde çalışacak. SAP takımı TEGV ile ilk öğretimde online eğitim modeli geliştirecek. TEV yapılan bağışların verimliliğini ölçen bir proje üzerinde çalışacak. Yuvarla.com için mağaza içi alışverişlerde sivil toplum kuruluşları yararına bağış toplanması konusunda proje geliştirecek. SAP ekibi ayrıca Habitat için uzun vadeli sürdürülebilirlik alanında strateji geliştirecek.
Türkiye’de bir ay boyunca çalışacak ekibin ve vakıfların bir araya geldiği lansman toplantısında SAP Türkiye Profesyonel Hizmetler Direktörü Hakkı Bosnalı şunları söyledi:
“Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP’nin küresel olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde her yıl binlerce SAP çalışanı çeşitli projelerde gönüllü olarak görev alıyor. SAP’nin kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu, gençlere yeni yetenekler kazandırmaya, gelişmekte olan pazarlarda eğitimi desteklemeye ve girişimcilik ekosistemini büyütmeye odaklanıyor. Teknoloji uzmanlığımızı, yetenek havuzumuzu ve sermayemizi dünya çapında insanların hayatına iyilikle dokunmak ve topluma katkı sağlamak için seferber ediyoruz. SAP Social Sabbatical, global olarak 2012’den beri hayata geçirilen, gelişmekte olan ülkelere hizmet götürmeyi hedefleyen bir proje. 2015 döneminde Türkiye’nin de bu ülkeler arasına eklenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm dünyadan SAP çalışanları, bir ay boyunca gönüllülük esasıyla Türkiye’de çalışarak, girişimcilik ve eğitim alanlarında sivil toplum kuruluşları için projeler üretecek, yol haritaları önerecek ve inovatif çözümler geliştirecek. SAP Türkiye olarak biz de ev sahibi ülke olarak SAP Social Sabbatical projesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.”
Türk Eğitim Vakfı olarak SAP ile işbirliği içerisinde bulunmaktan ve SAP Social Sabbatical Kick-Off 2015 Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, yaptığı konuşmada ‘Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) olarak, SAP ile kurduğumuz işbirliği neticesinde maliyet yapımızı daha etkin hale getirerek, Sivil Toplum Kuruluşu verimlilik ölçümlerini uygulayacağız. Orta vade hedeflerimiz arasında vakfımızın bağış programı formasyonlarının geliştirilmesi bulunuyor. Ayrıca 2015’in sonuna kadar verimliliğimizi değerlendirmeyi ve 2016 bütçemizi oluşturmayı planlıyoruz’ dedi.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Yöneticisi Ayşegül Kınacı, SAP Social Sabbatical Programı’na dahil olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, teknoloji destekli eğitimler konusunda mevcut ve potansiyel proje ve işbirliklerini, çocukların erişimine en etkin şekilde sunmak üzere yapılacak strateji çalışmalarında SAP liderleri ile birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. TEGV karma öğrenme modelini, online modelle birleştirme ve daha çok çocuğa etkin eğitim sunma stratejisinden, algoritmik düşünce mantığını destekleyici teknoloji programlarına ağırlık verme konusundaki girişimlerden ve bütün bunları SAP ile değerlendirip, dünya örneklerinden hareketle yol haritası çıkarma vizyonundan bahsetti.
SAP hakkında:
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP; dünya çapında 68.800’den fazla çalışanı, önde gelen ürünleri ve servisleriyle müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri; üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’ten fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 282.000’den fazla SAP müşterisinin iş süreçlerine destek veriyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i, iş süreçlerini SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen 10 ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 2000’in üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor.
SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberin Kaynağı : Ünite İletişim
10.02.2015