Dizel-elektrik Tahrik Sistemleri, Tayvan’ın En Büyük Tersanesinde Yakıt Giderlerini Düşürüyor
CSBC Corporation Taiwan, 65 bin ton ağırlığa sahip dört adet yarı batabilen yük gemisinin (Semi-Submercible Deck Cargo Vessel, SSDCV) dizel-elektrik tahrik sistemleri ve yardımcı donanımları için Siemens’i tercih etti. Ülkenin en büyük tersanesi, bu araçları Singapur’da bulunan bir müşterisi için inşa ediyor.
• Düşük hızlarda yüksek manevra kabiliyeti
• Alçak gerilim elektrik motorları ve frekans dönüştürücüleri ile oluşturulan Entegre Tahrik Sistemleriyle (IDS- Integrated Drive Systems) ekonomik, enerji tasarruflu gemi yönetimi
• Verimli atık kontrolü ve giderimi denizlerin korunmasına katkı
Siemens’in dizel-elektrik tahrik sistemi, sahip olduğu benzersiz enerji yönetimi sistemi ile alışılagelen konvansiyonel mekanik tahrik sistemine kıyasla yakıt giderlerini yüzde 15’e kadar düşürecek. Bununla birlikte sisteme ait pervane, dümen ve itici sistemler ise gemilerin manevra kabiliyetini düşük hızlarda iyileştirecek. Her bir gemi birbiri ile optimize bir şekilde entegre olmuş, alçak gerilim motorları ve frekans dönüştürücülerinden oluşan IDC-Entregre Tahrik sistemine sahip olup bu sistem gemilere ekonomik ve enerji tasarruflu seyir ve operasyon imkanı sağlıyor. Denizleri gereksiz atık yükünden korumak içinse Siemens’in balast pompa sistemleri, okyanusu kirlenmeye karşı korumak için deniz suyu mikropları ve tortular da dahil olmak üzere kirletici maddelerin etkili bir şekilde kontrol edilip yönetilmesine yardımcı olacak.
Siemens Petrol & Gaz ve Denizcilik Bölümü CEO’su Mario Azar konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Son teknolojiye sahip dizel-elektrik tahrik sistemlerimiz, deniz araçlarının yakıt verimliliğini ve manevra kabiliyetini yükseltirken aynı zamanda özel bir pompa teknolojisi ile çevreyi koruyor. Bu önemli projede Siemens ‘e duyulan güven çerçevesinde CSBS Corporation Taiwan ile çalışmaktan ayrıca hizmet sunduğumuz petrol & gaz ve denizcilik endüstrilerinde, tahrik sistemlerimizin tümüyle kabul görmesinden dolayı çok mutluyuz.”
Siemens, 2017 yılının sonunda tamamlamak üzere dört SSDCV gemisine dizel-elektrik tahrik sistemleri sağlayacak. Her bir Entegre Tahrik Sistemi (IDS) dört adet 4.000 kW’lık SIMOTICS alçak gerilim motoru ve dört adet Sinamics alçak gerilim frekans konvertörü ve bunun yanı sıra ilgili transformatörlerle oluşturuldu. Bu bileşenlerin optimum koordinasyonu sayesinde güvenilir operasyon ve yüksek mevcudiyetlik özellikleriyle dikkat çeken maliyet tasarruflu genel bir sistem söz konusu. Gemilere ait tedarik kapsamında aynı zamanda 6.980 kW’lık ana jeneratörler, orta gerilim şalt sistemleri, enerji yönetimi sistemleri, balast pompalarına ait konvertör ve trafolar ile dağıtım trafoları, kontrol edilebilir pervane, bas ve kıç iticileri bulunuyor.
SSDCV gemileri, başka gemileri, yükseltme kuleleri, yüzen ve yüzmeyen modüller gibi ağır yüklerin taşınması için tasarlandı. Bu gemiler suyun içine batabilme özellikleri ile taşıdıkları yüzebilir yüklerin sevkiyatını mümkün kılıyor. Söz konusu yükler sudan çıkarılmalarına ihtiyaç kalmadan gemiye yüklenebiliyor. Ayrıca alternatif olarak yüklerin batma özelligi aktive edilmeden de yüklenme imkanı bulunuyor. Bu türdeki gemilere olan ihtiyacın önümüzdeki yıllarda yükselmesi bekleniyor.
Askeri ve ticari gemiler hakkında detaylı bilgi için: www.siemens.com/marine
Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2014'te sona eren 2014 mali yılında şirketin devam eden faaliyetlerden elde ettiği toplam satış geliri 71,9 milyar euroya, devam eden faaliyetlerden net kârı ise 5,5 milyar euroya ulaşmıştır. Eylül 2014 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 343.000'dir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberin Kaynağı : EXCEL İLETİŞİM YÖNETİMİ
04.09.2015