Destek Patent’e INTA Kongresi’nde “IP Star” Ödülü
Destek Patent, Uluslararası Markalar Birliği Kongresi’nde
Destek Patent, bu yıl Hong Kong’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı etkinliği olan Uluslararası Markalar Birliği (INTA)’nın yıllık kongresinde uluslararası ödüllerine bir yenisini daha ekledi.
Destek Patent, alanında dünyaca ünlü “Managing Intellectual Property Dergisi” tarafından Türkiye’de fikri haklar alanında gösterdiği üstün başarı ve yaptığı değerli katkılar sebebiyle “IP Star” (Fikri Haklar Yıldızı) sertifikası ile ödüllendirildi.Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, hem böyle anlamlı bir ödüle sahip olmanın hem de INTA Kongresi vesilesiyle sınai haklar alanında dünyanın önde gelen firma ve kurumlarının temsilcileriyle önemli temaslarda bulunmalarının kendilerine çifte mutluluk yaşattığını ifade etti.Türkiye’de 30 yıldır patent ve marka tescili alanında vekillik hizmeti veren Destek Patent, sınai haklar alanında uluslararası gelişmeleri yakından izlemek, müşterileri ile doğru güncel bilgi, stratejileri paylaşmak için INTA - Uluslararası Markalar Birliği’nin 136’ncı Yıllık Kongresi’ne katıldı.Dünyanın en büyük ve en geniş katılımlı marka etkinliği olan INTA Kongresi, 140 ülkeden gelen 8 bin 500’ü aşkın marka yöneticisi, uzman, avukat ve vekilin katılımıyla Hong Kong’da gerçekleştirildi.
Destek Patent’e IP STAR ödülü
Managing Intellectual Property Dergisi tarafından her yıl verilen “Fikri Haklar Yıldız Sertifikası”nı Destek Patent Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Dereligil aldı. Dünyanın en prestijli ödüllerinden birini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ersin Dereligil, “Bu ödül bizim için anlamlı ve gururlandırıcı oldu. Destek Patent’in uluslararası düzeyde de bir “yıldız” olarak değerlendirilmesi müşterilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz ortak başarılı çalışmalarımızın sonucudur.” dedi.
Uluslararası açılımlar
INTA Kongresi’nde Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Avrupa’nın Marka ve Tasarım Tescil Kurumu olan OHIM, Afrika Bölgesel Fikri Mülkiyet Teşkilatı (ARIPO), Afrika Fikri Mülkiyet Organizasyonu (OAPI) ve Kore Fikri Mülkiyet Ofisi (KIPO) gibi çeşitli uluslararası kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek bölgesel sıkıntılar ve işbirliği fırsatları üzerine önemli temaslarda bulundu.
Türkiye’nin uluslararası konumu
Resmi kurumlar ve ülke marka vekilleriyle gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, gerek ulusal gerek uluslararası tescil prosedürleri konularındaki uygulamalar, gelişmeye açık durumlar ile başarılı uygulamalar değerlendirildi. Türk sanayici ve marka sahiplerinin sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri tartışıldı. Kemal Yamankaradeniz şöyle devam etti:
“Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda markalaşarak ve teknolojide ses getirerek global liderler arasında olmayı arzuluyor. Türkiye olarak bu tür etkinlikleri de fırsat olarak görmeli ve daha çok değerlendirmeliyiz. Ülke olarak bu uluslararası platformlardaki varlığımızı ve etkinliğimizi artırdığımız sürece hedeflerimize ulaşmaya daha da yaklaşacağımıza inanıyorum.”
Haberin Kaynağı : Denove PR
30.06.2014