CHEP’ten Elektrikli ve Hibrit Araçların Bataryalarına Özel Taşıma Çözümleri
Gümrük süreçlerinde fark yaratan maliyet ve zaman tasarrufu
CHEP’ten Elektrikli ve Hibrit Araçların Bataryalarına Özel Taşıma Çözümleri
Gümrük süreçlerinde fark yaratan maliyet ve zaman tasarrufu
Elektrikli ve hibrit araçlar için gerekli olan parçaların taşımacılığında kullanılan yeni ürün çözümleriyle öne çıkan CHEP, batarya gibi tehlikeli olan ürünler için güvenliği artıran BM sertifikalı ekipmanlarıyla tedarik zincirinin akışını hızlandırıyor. Sürdürülebilir bir şekilde taşınan bataryalar ile gümrük süreçlerinde de maliyet ve zaman tasarrufu elde ediliyor.
Pek çok otomotiv uzmanı kritik eşiğin aşıldığını ve elektrikli araç satışlarının çok kısa bir sürede benzinli ve dizel araçları geçeceğini düşünüyor. Dünya çapında pek çok hükümetin petrol ile çalışan araçların satışının yasaklanacağı tarihleri açıklaması ise bu süreci hızlandırıyor. Araştırmalar 2020 yılında pandemi nedeniyle araç satışlarının yüzde 20 azaldığını elektrikli araç satışlarının ise yüzde 43 arttığını gösteriyor. Yatırım bankası UBS 2025'te satılan her beş arabadan birinin, 2030'da ikisinin ve 2040 satılan her aracın elektrikli olmasını bekliyor. Ancak artan bu talep, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon bataryaların taşınması sorununu da akıllara getiriyor. Bu araçların yapımında kullanılan, uygun şekilde taşınmadığında ekonomik ve çevresel açıdan ciddi tehlikelere yol açabilecek bataryaların güvenle taşınması ise önemli bir öncelik olarak karşımıza çıkıyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile CHEP, lityum-iyon bataryalara yönelik sürdürülebilir, ölçeklendirilebilir ve güvenli tedarik zinciri çözümleriyle alanında fark yaratarak tedarik zinciri akışının hızlanmasına katkı sağlıyor.
9’uncu sınıf tehlikeli maddelerin taşınması için etkili sistem
Özel taşıma yönetmeliklerine tabi tutulan lityum iyon bataryaları güvenle taşıdıklarının altını çizen CHEP Otomotiv Avrupa Bölgesi Kilit Müşteriler Lideri Engin Gökgöz, “CHEP olarak; uluslararası tedarik zinciri süreçlerinde müşterilerimizin doğru çözümleri uygulamasına yardımcı olacak altyapımızla, olası bir patlama ya da sızıntı durumunda maddi kayıpların yanı sıra, çevresel felaketlere de yol açabilecek 9’uncu sınıf tehlikeli maddelerin taşınmasına yönelik alternatif çözümler sunuyoruz. Ambalaj Grubu II (orta derecede tehlikeli olan maddeler) için Birleşmiş Milletler sertifikalı yeniden kullanılabilir ve katlanabilir plastik konteynerler (FLC) ile özel taşıma yönetmeliklerine tabi tutulan lityum iyon bataryalar gibi riskli parçaları güvenle taşıyoruz. Otomotiv tedarik zincirinde en çok kullanılan “EuroBin” ve “IsoBin” çözümlerimiz ile tedarik zincirinde bulunan riskleri, depolama alanını, bunların yönetimi için harcanan zamanı ve maliyeti azaltıyoruz” dedi.
“Süreçleri hızlandırıyor, tedarik riskini azaltıyoruz”
Nakliyat sırasında uygun olmayan taşıma modellerinin tüm tedarik zincirini kesintiye uğratacağını hatta çevresel ve ekonomik boyutta felaketlere dahi yol açabileceğine dikkat çeken Engin Gökgöz konuşmasına şöyle devam etti: “Hibrit ve elektrikli araçların en önemli ve riskli parçalarını bataryaları oluşturuyor ve bataryaların taşınmasına yönelik özel yönetmelikler bulunuyor. CHEP olarak bu yönetmeliklerin yerine getirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Otomotiv sektöründe global ölçekte ana ve yan sanayi parça üreticileriyle çalışan, tedarik zinciri süreçlerinde büyük deneyime sahip olan bir firmayız. Ürün ve hizmetlerimizle otomotiv sektörünün tedarik zincirinin kesintisiz devam etmesine katkı sağlıyoruz. Üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik güvenli ambalaj çözümlerimiz gümrük süreçlerini hızlandırıyor, taşınması riskli olan ürünlerin yasal mevzuatlara uygun şekilde nakliyesinin gerçekleştirilmesini mumkün kılıyor; maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyoruz.”