Büyük Markaların Lojistik Sektöründen Beklentileri "8.Lojistik Günleri"nde Konuşuldu
İzmir Yaşar Üniversitesi’nin 8.’sini düzenlediği Lojistik Günleri, lojistik sektörünün önemli isimleriyle üniversite öğrencilerini bir araya getirdi. 4 gün süren etkinliğin en dikkat çekici panel başlığı “büyük markaların lojistik sektöründen beklentileri” oldu. Sektör temsilcileri öğrencilerin kendilerini lojistik alanında geliştirebilmeleri için de önerilerde bulundu.
8.’si düzenlenen Lojistik Günleri’nde, bu yılın en dikkat çeken panel başlığı “Büyük Markaların Lojistik Sektöründen Beklentileri” oldu. Hattat Holding Lojistik Satın Alma Uzmanı Evren Yılmaz, Batu International Logistics Uluslararası Operasyonlar Direktörü Tarık Cansız ve Duru Trade Direktörü Uğur Dal’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde A’dan Z’ye tüm lojistik süreçleri irdelendi.
Etkinlikte konuşan Hattat Holding Lojistik Satın Alma Uzmanı Evren Yılmaz, kendilerinin lojistik sektöründen beklediği önemli noktaları şöyle özetledi: “En büyük beklentimiz malımızın zarara uğramadan, ihtiyacımız olan zamanda ve uygun fiyatla bize ulaşması.”Gençlere önerilerde de bulunan Evren Yılmaz, “Lojistik bölümünden mezun olduktan sonra sadece bu sektörde çalışabileceğinizi düşünmeyin. Artık neredeyse her sektörden firmanın kendi bünyesinde lojistik operasyonları yönetebilecek çalışma arkadaşlarına ihtiyaçları var.” dedi. Batu International Logistics Uluslararası Operasyonlar Direktörü Tarık Cansız konuşmasında lojistik sektörünün kalifiye eleman konusundaki sorununa değindi. 10 yıl önce kurulmaya başlayan lojistik bölümlerinden mezun olanların sektöre yeni girmeye başladığını söyleyen Cansız, “Lojistik sektöründe çok farklı alanlardan mezun olmuş kişiler çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda lojistiği tam anlamıyla kavrayabilmiş, işi iyi bilen sizin gibi arkadaşlar bu dünyaya giriş yaptığında sektör daha iyi noktalara taşınacaktır” değerlendirmesinde bulundu.Hizmet sektöründe başarılı olabilmenin yollarına değinen Duru Trade Direktörü Uğur Dal ise, “Kaynakların sabit, tüketici ihtiyaçlarının sürekli değişkenlik gösterdiği ve her gün daha da küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye, hizmet sektörü ağırlığının üretim sektörü ağırlığına yakın olduğu bir ülke. Bu yüzden dünyayı iyi okuyun, güncelliğinizi sürekli koruyun, ihtiyaca yönelik endüstri çözümlerine değil, endüstrinin üreteceği ve zamanla ihtiyaç olan öğeleri sürekli hedeflerinizde tutun. Hizmet sektöründe yer alabilmek için oluşacak rekabet koşullarında yenilikçi olmalı ve güncel kalmalısınız.” dedi.8. Lojistik Günleri’nde Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinden yaklaşık 200 öğrenci ve akademisyen yer aldı.
Haberin Kaynağı : İstanbul Sun Ajans
08.04.2015