Boyner'in "Nar Taneleri" BM tarafından Örnek Proje Seçildi
Boyner Grup sosyal sorumluluk projesi Nar Taneleri Birleşmiş Milletler (BM) tarafından örnek proje seçildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup’un sosyal sorumluluk projesi Nar Taneleri, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi ve Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından örnek gösterilerek “case study (vaka çalışması) olarak seçildi. Hazırlanacak vaka çalışması 2015 yılı içerisinde Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan global şirket ve kuruluşlarla paylaşılacak.
Vaka çalışması Viyana Üniversitesi’nden Araştırma ve Öğretim Görevlisi Deniz Seebacher tarafından kaleme alınacak. Seebacher nisan-mayıs aylarında projede yer alan proje yöneticileri, proje ortaklarının temsilcileri, Nar Taneleri mentor ve eğitmenleri ile bire bir mülakatlar yaparak çalışmasını hazırlayacak.
Nar Taneleri 2011 yılında da çalışan gönüllülüğü alanında Avrupa Komisyonu tarafından iyi uygulama örneği olarak seçilmişti. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İnsan Hakları Çalışma Grubu tarafından “insan hakları, kadının insan hakları, çocuk hakları, eğitim hakkı, sosyal yatırım” konularında iyi uygulama örneği seçilen Nar Taneleri Projesi, kamu-sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ortak projesi olma özelliği taşıyor.
Boyner Grup’un Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurtlarında yetişen genç kadınları güçlendirmek amacıyla 2009 yılında başlattığı “Nar Taneleri” kadın-erkek eşitliği, dezavantajlı grupların kamusal fırsatlara erişim ve sosyal kabulünü destekliyor.
Boyner Grup, kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ortaklığıyla hayata geçirdiği “Nar Taneleri” projesinde yetiştirme yurtlarında yetişen genç kadınlar ile çalışıp, onlara eğitim ve mentorluk desteği vererek, eğitimlerine devam etmelerini, istihdama katılmalarını sağlıyor.
Projede 2009-2013 yılları arasında 162 genç kadın yer aldı. Projeye katılan genç kadınların yüzde 73’ü istihdama katılırken, yüzde 11’i eğitimine devam ediyor. Yüzde 16’sı ise aktif iş arama sürecine dahil oldu. 2013-2015 yılları arasında ise Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde projeyi müdürlüğe bağlı sevgi ve çocuk evlerinde görev yapan personelin eğitimi için uyarlayan Boyner Grup, görevlilerin çocukların yetiştirilmesinde kişisel bilgi ve yetkinliklerini artırmayı ve bu kapsamda kurum personelinin eğitimi için uygulamalar başlattı.
2015 yılı ve sonrasında düzenlenen eğitici eğitimleri sayesinde daha çok çocuğa ulaşılacak. Projenin geliştirdiği çocuk güçlendirme modülü eğitmenler aracılığı ile tüm Türkiye’ye yayılarak daha çok gencin istihdama katılımına öncülük edilmiş olacak.
2009 yılında başlayan Nar Taneleri Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Boyner Grup ve bağlı ortaklıkları tarafından, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) teknik desteği ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ortaklığında yürütülüyor.
Haberin Kaynağı : Anadolu Ajansı
20.03.2015