Bosch’tan Yerel Tedarikçilerine Global Ödül
- Dokuz ülkeden 38 yerel tedarikçi “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”nü almaya hak kazandı
- Türkiye’den de Çelikel Aluminyum “Mekanik ve İkinci El” kategorisinde ödüle layık görüldü
-Bosch Global Tedarikçi Ödülü’nün 2013 yılı konusu inovasyon ile rekabetçiliği artırmak oldu
Bosch Grubu’nun; ürün, hizmet, üretim tedariklerinde öne çıkan şirketleri ödüllendirmek amacıyla sunduğu ve sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan “Bosch Global Tedarikçi Ödülü”, bu sene 13. kez sahiplerini buldu. Türkiye’den Çelikel Aliminyum; Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya, Kore, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarikçilerle birlikte “Bosch Global Tedarikçi” ödülüne layık görüldü. Çelikel Aluminyum, 9 ülkeden toplam 28 tedarikçinin 5 farklı kategoride ödüllendirildiği törende “Mekanik ve İkinci El Ürünler” kategorisinde ödül aldı.
Stuttgart’ta düzenlenen ödül töreninde, Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, “Bosch Global Tedarikçi Ödülü bir yandan başarıları tasdik ederken diğer yandan da yeni başarılara ilham veriyor. En iyi tedarikçilerimizi ödüllendirerek diğer tüm tedarikçilerimizi de aynı performansı göstermeleri için motive etmeyi hedefliyoruz” dedi.
İnovasyonlar rekabetçiliği artırıyor
Bu yıl verilen Bosch Global Tedarikçi Ödülü’nün teması, “inovasyon ile rekabetçiliği artırmak” oldu. Bu yeni kategoride ilk defa verilen ödül ise, mıknatıslar üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile öne çıkan Japon şirketi Shin Etsu Electronics Co., Ltd.’ye verildi. Bosch bu mıknatısları başta ABS sistemleri ve motorlar olmak üzere birçok uygulamasında kullanıyor. Törende yaptığı konuşmada “Bosch’un rekabet yeteneğini korumanın temel koşullarından biri inovasyon” diyen Robert Bosch GmbH Satın Alma ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Stefan Asenkerschbaumer, tedarikçilerin en önemli ortaklar olduğunu da ekledi. İnovasyonların tedarikçilere de yarar sağladığını belirten Asenkerschbaumer, “İnovasyonlardan herkes fayda sağlıyor. Bosch’tan sipariş alabilmek için gösterilen gayret, yeni fikirler ve yaratıcı yaklaşımlar hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiş durumda” dedi. Asenkerschbaumer, tedarikçilerin bu inovasyonları kendilerine yeni pazarlar açmak ve yeni iş fırsatları yaratmak için de kullanabileceklerinin de altını çizdi.
Potansiyeli gerçekleştirmek için erken entegrasyon
Bosch tedarikçilerinin ürün geliştirme çalışmalarına daha da erken bir aşamada entegre olmayı hedefliyor. Denner, “Tedarikçilerimiz, inovasyon stratejimizin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyorlar. Geliştirme aşamasının başlarından itibaren onların uzmanlığından ve yaratıcılığından yararlanmamız gerekiyor” dedi. Denner sözlerine şöyle devam etti, “Yeni fikirler, sonraki üretim maliyetleri üzerindeki en büyük etkiyi bu erken aşamada yapıyor. Bir ürünün rekabetçi olup olmadığı büyük ölçüde geliştirilmesi sırasında belirleniyor.”
Global satın alma – tedarikçi tabanı uluslararası düzeye daha da fazla yayılacak
2012 yılında, Bosch Group’un toplam satın alma hacmi 27 milyar avro düzeyine ulaştı. Bundan aslan payını ise, halen satın alma hacminin yüzde 65’ini oluşturan Avrupa alıyor. Bosch Avrupa dışındaki satın alımlarının büyük bölümünü ise Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’dan gerçekleştiriyor. Bosch, parça ve hizmetleri ihtiyaç duyuldukları noktalarda yerel olarak temin etmek amacıyla, uluslararası alanda yaptığı satın alımların oranını artırmayı amaçlıyor. Satın alımlar büyük ölçüde elektronik bileşenler, mekanik ve elektromekanik bileşenler ve plastik parçalardan oluşsa da, mal, gereçler, hizmetler ve makineleri de içeriyor.
Bosch Grubu hakkında:
Bosch Grubu, otomotiv teknolojisi, enerji ve inşaat teknolojisi, endüstriyel teknoloji ve tüketim malları alanlarında faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçisidir. 2012 yılında yaklaşık olarak 306 bini aşkın çalışanı ile 52,5milyar avro tutarında satış gerçekleştirmiştir. 2013 yılı itibarıyla Bosch grubu faaliyet alanlarını; Otomotiv Teknolojileri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri olmak üzere 4 sektöre ayırmıştır. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 50’nin üzerinde ülkedeki 360’dan fazla bağlı bölgesel şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları da dâhil edildiğinde, Bosch yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme, üretim ve satış ağı daha fazla büyümenin temelidir. Bosch, 2012 yılında araştırma ve geliştirmeye 4.8 milyar avro’luk yatırım yapmış, dünya çapında 4 bin 800’den fazla patent başvurusunda bulunmuştur. Bosch Grubu etkileyici ürün ve hizmetler tasarlayarak, hem inovatif hem de faydalı çözümler sunarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Böylelikle, şirket dünyanın her yerinde “yaşam için teknoloji” sunabilmektedir.
Şirket, Robert Bosch (1861-1942) tarafından “Hassas Makineler ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Stuttgart’ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH’in özel mülkiyet yapısı, Bosch Grubu’nun girişimcilik özgürlüğünü güvence altına alırken, şirketin uzun dönemli planlar yapmasına ve geleceğinin korunmasına yönelik önemli yatırımlara girişmesini de mümkün kılmaktadır. Robert Bosch GmbH’in hisseli sermayesinin yüzde 92’si Robert Bosch Stiftung GmbH adlı vakfa aittir. Oy haklarının çoğunluğu ise, Robert Bosch Industrietreuhand KG adlı endüstriyel oluşumun elindedir. Girişimcilik mülkiyet faaliyetleri ise vakıf tarafından yürütülmektedir. Kalan hisselere ise Bosch Ailesi ve Robert Bosch GmbH sahiptir. Daha fazla bilgiye internet üzerinden www.bosch.com.tr adresinden erişilebilir.www.bosch.com.tr
Haberin Kaynağı : Caretta İletişim
10.07.2013