Borçelik’in Ar-Ge Çalışmalarına Ödül
Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, Ar-Ge alanında yeni bir ödülün sahibi oldu.
Borçelik’in Ar-Ge Çalışmalarına Ödül
Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, Ar-Ge alanında yeni bir ödülün sahibi oldu. Ar-Ge’ye son 4 senede 40 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştiren şirket, 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi sıralamasında B kategorisinde birinci sırada yer aldı.
Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, Ar-Ge alanında yaptığı başarılı çalışmalarla öne çıkıyor. Yüksek katma değerli malzemeleri üreterek global arenada vazgeçilmez bir oyuncu olmayı amaçlayan Borçelik, stratejisini de de bu hedef doğrultusunda yönlendiriyor. Ürünlerde farklılaşmaya yönelik yatırımlar gerçekleştiren kurum, 2017’de hayata geçirdiği Borçelik Ar-Ge Merkezi’nde yürüttüğü çalışmalarla yeni ürün, üretim ve yazılım teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.
Ar-Ge’ye 40 milyon TL’lik yatırım
Yurt içi ve yurt dışı üniversiteler, araştırma merkezleri ve TÜBİTAK gibi bilim kuruluşlarının yanı sıra kendi sektörlerinin önde gelen liderleri olan müşterileri ile iş birliği gerçekleştirerek, Türkiye Arge - inovasyon ekosistemine katkı sunmayı hedefleyen Borçelik Ar-Ge Merkezi’nin çalışmaları Malzeme Geliştirme, Teknoloji Geliştirme ve Proses Geliştirme olmak üzere üç ana eksende ilerliyor. Diğer bir odak nokta ise malzeme tedariğinin ötesine geçerek müşterileriyle beraber, müşterilerinin ürünlerinde değer yaratacak yenilikler, ortak çözümler üretmek ve her alanda destek sağlamak.
Şirket içinde maliyet azaltma, verimlilik, sağlık ve güvenlik, şirket dışında ise yeni ürünler, endüstri 4.0 teşvikleri ve güçlendirilmiş müşteri hizmetleri odağında olmak üzere Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme girişimlerine devam eden Borçelik’in geçtiğimiz yıl inovasyon alanında ticarileşmiş 8 projesi bulunuyor. Şirketin bu sene tescil edilmiş uluslararası patent sayısı 2 olurken, tescil edilmiş ulusal patenti 5, tescil edilmiş faydalı model sayısı ise 2 oldu. 2021 yılında 13 milyon TL’lik bir bütçeyi Ar-Ge çalışmalarına ayıran şirket, bugüne kadar 40 milyon TL’nin üzerinde kaynağı Ar-Ge çalışmalarına aktardı.
Ar-Ge çalışmaları ödüllendirildi
Yaptığı bu çalışmaların ve yatırımların karşılığını alan Borçelik, 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi sıralamasında B kategorisinde birinci sırada yer aldı.
Borçelik Ar-Ge Direktörü Celal Seyalıoğlu, Arge-inovasyon ve dijital dönüşüm sayesinde rekabet avantajını korumak ve artırmak doğrultusunda çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüreceklerini belirtirken: “Ar-Ge merkezimizi, geleceğin yeni nesil ürünlerini geliştirmek ve Endüstri 4.0 dönüşümü kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları tek çatı altında yürütmek üzere hayata geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada gerek ortaya çıkardığımız projeler gerek üzerinde çalıştıklarımızla Arge-inovasyon ekosistemine katkıda bulunmayı, şirketimizi sektörümüzü ve ülkemizi ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.