Bombardier Transportation Türkiye’deki 25. Yılını Kutluyor
Raylı sistemler teknolojisi lideri Bombardier Transportation, Türkiye raylı sistemler kontrol (sinyalizasyon) pazarındaki 25. yılını kutluyor.
• Bombardier, Türkiye’deki uzun vadeli varlığını sürdürmeye devam ediyor.
• 25 yıl önce İstanbul’un ilk metro hattının tesisini gerçekleştiren Bombardier Transportation, en son projesi ile Türkiye’yi ilk kez sürücüsüz CBTC teknolojisiyle tanıştırıyor.
25 yıl önce İstanbul’un ilk metro hattını Bombardier sinyalizasyon teknolojisi ile donatan Bombardier, bugün Türkiye pazarı için en gelişmiş toplu taşıma teknolojileri ve çözümlerini sunmak üzere çalışmalarını yürütüyor.
Türkiye pazarında ilk olarak Mart 1989’da İstanbul Hafif Metro Sistemini BOMBARDIER CITYFLO 250 sabit blok sistemiyle donatarak işletmeye alan Bombardier, o günden bugüne Türkiye’de beş toplu taşıma sinyalizasyon sistemini hayata geçirdi. İstanbul Hafif Metrosu’ndaki (M1) ilk projeyi takiben, aynı teknolojiyi İstanbul Sultançiftliği Tramvayı (T4) ve İzmir Hafif Metrosu’na da uygulayan Bombardier, ayrıca İstanbul Kirazlı-İkitelli-Başakşehir-Olimpiyat (M3) ve Adana Metro sistemleri için CITYFLO 350 çözümünü sağladı.
Raylı sistemler sinyalizasyonu alanında öncülük yapmayı sürdüren Bombardier Transportation bu yılki çalışmalarına, İstanbul’un toplu taşıma hizmetlerinin geliştirilmesi kapsamında çok önemli bir proje olan ve Türkiye’nin ilk tümüyle sürücüsüz metro hattı olarak planlanan İstanbul Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro hattı için İletişim Bazlı Tren Kontrol Sistemi (CBTC) CITYFLO 650 çözümünün uygulanması hedefiyle başladı. Bombardier bu proje kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, ING Bank NV, KfW ve Unicredit Bank AG tarafından bir ihracat kredisi sağlanması için gerekli temas ve koordinasyonu yaparak, proje finansmanına da önemli katkıda bulundu. Ayrıca Ana Hat projelerinde de çalışmalarını sürdüren Bombardier, Türkiye’ye ERTMS (Avrupa Ray Trafik Yönetim Sistemi) teknolojisini sağlamakta olup, BOMBARDIER INTERFLO 250 ERTMS sistemi yapım sürecindeki Irmak – Karabük – Zonguldak hattında tesis edilmektedir.
Bombardier Transportation Raylı Sistemler Kontrol Çözümleri (Sinyalizasyon) Bölümü Başkanı Peter Cedervall Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde, “Türkiye pazarında 25 yıl boyunca çalışabilmek ve varlık göstermek hem teknolojimizin gücünü, hem de müşterimizle kurduğumuz güçlü ilişkilerimizi yansıtıyor. Global alandaki teknik tecrübemizi, güçlü yerel deneyimimizle birleştirerek Türkiye’nin ray altyapısına dünyanın en iyi sinyalizasyon çözümlerini uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
Bombardier Transportation Hakkında:
Demiryolu teknolojisinde dünya lideri olan Bombardier, demiryolu endüstrisinde en geniş ürün yelpazesine sahip olup, pazara sürdürülebilir mobilitede yeni standartlar belirleyen yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaktadır. Bombardier ECO4 teknolojisi enerji, ekonomi, verimlilik ve ekoloji gibi dört temel esasa dayanır, enerjiyi muhafaza eder, çevreyi korur, operatör ve yolcular için tren performanslarını arttırır.Genel Merkezi Berlin, Almanya’da bulunan Bombardier Transportation, 60’dan fazla ülkede müşterilerine ürün ve hizmetlerini sunmakta olup, raylı ulaşım sistemi ve faaliyet halinde olan 100.000 aracı mevcuttur.
Bombardier Hakkında:
Dünyada hem uçak, hem de tren imal eden tek üretici olan Bombardier, sürdürülebilir mobilitede yeni standartlar belirleyen akıllı taşımacılık çözümleri sunuyor. Bombardier Transportation, sürekli gelişmeye odaklı stratejisiyle, bugün ve gelecek için en yenilikçi, sürdürülebilir ve uygun maliyetli demiryolu çözümleri sunmaktadır. Genel Merkezi Kanada Montreal’de bununan Bombardier’in hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda (BBD) işlem görmektedir ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya ve Kuzey Amerika Endeksleri listesinde yer almaktadır. Bombardier’in 2013 yılı cirosu 18.2 Milyar Dolar’dır.
Haberin Kaynağı : Strateji Tanıtım
26.03.2014