Bakan Işık, ICSG 2014’te Siemens Standını Ziyaret Etti
8 Mayıs’ta WOW Convention Center’da kapılarını açan 2. ICSG Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’nda akıllı şebeke çözümlerinde kanıtlanmış uzmanlığı ve benzersiz uygulamalarıyla endüstrideki en kapsamlı akıllı şebeke portföyüne sahip olan Siemens Türkiye standını T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ziyaret etti. Bakan Işık, Siemens Akıllı Şebekeler Bölüm Direktörü Hasan Ali Pazar’dan Siemens&rsq
9 Mayıs’a kadar sürecek fuarda akıllı şebeke çözümlerinde kanıtlanmış uzmanlığı ve benzersiz uygulamalarıyla endüstrideki en kapsamlı akıllı şebeke portföyüne sahip olan Siemens, fuar boyunca önemi giderek artan akıllı şebeke sistemlerine yönelik yenilikçi ürün ve çözümlerini tanıtacak. Etkinlik süresince katılımcılar akıllı şebeke sistemlerinin mevcut durumunu, önemini ve geleceğini sektörün uzmanlarından dinleme fırsatını elde edecek. Siemens standında sergilenen dört önemli ürünün yanında, üçü Almanya’dan katılan toplam beş Siemens uzmanı tarafından gerçekleştirilen sunumlarda da akıllı şebeke sistemlerine yönelik en çok merak edilen konular ele alınacak.
Siemens “Akıllı Şebekeler”i iş modeline dönüştürüyor
Dünyanın her yerinde enerji sistemleri giderek artan sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Kullanılan enerji miktarını, emisyonları, ayrıca enerji iletim ve dağıtım maliyetlerini mümkün olan en düşük seviyeye çekmek için, enerji sistemlerinin işleyişini olabilecek en akıllı hale getirmek gerekiyor. ICSG Fuarı, bu kapsamda tüm paydaşları bir araya getirerek akıllı şebekelerin geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor. Siemens Akıllı Şebekeler Bölümü, enerji üreticileri, şebeke operatörleri, endüstriler, OSB’ler ve belediyeleri kapsayan müşterilerine akıllı iletim ve dağıtım şebeke sistemlerinin yanı sıra merkezi olan ve olmayan enerji üretimi entegrasyonu da sunuyor. Siemens, çözüm ortakları ve müşterileriyle birlikte “akıllı şebekeler”i moda bir kavram olmaktan öteye, bir iş modeline dönüştürüyor ve enerjiyi akılla birleştiriyor.
Büyük Veri ve İş Analitikleri, Enerji Şebeke Danışmanlığı, Siber Güvenlik, IT/OT Entegrasyonu, SCADA/DMS Sistemleri, Akıllı Sayaçlar, Enerji Üreticileri İçin Akıllı Enerji Yönetim Sistemi, İzleme ve Hız Kontrol Yolu ile Kararlı Şebeke İşletimi, İzleme ve Teşhis, Mikro-Şebekeler, Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu alanlarında Siemens endüstrideki en kapsamlı akıllı şebeke sistemlerini, ürün ve çözümlerini başarısı kanıtlanmış uzmanlığıyla sunarak; “enerjinin yeni çağı”yla gelen yeni sorunlar için sektörün ihtiyaç duyduğu yanıtlar için uçtan uca akıllı enerji çözümlerini sunuyor.
Siemens uzmanları akıllı şebekelerle ilgili en çok merak edilen konuları anlattı
2014 ICSG Fuarı ve Kongresi’nde akıllı şebekelere yönelik kapsamlı sunumlar gerçekleşti. Siemens’in beş uzmanı da akıllı şebekelere dair en güncel konuları değerlendirdi.
Fuarın ilk günü “Artan Enerji Talebine Akıllı Şebeke Uygulamaları” başlığıyla gerçekleşen ilk oturumda Siemens AG Akıllı Şebekeler İnovasyon & Teknoloji Müdürü Roland Eichler, “Akıllı Şebekelerde SCADA Uygulamaları ve AMR Sistemi ile Entegrasyonu”nu anlattı.
Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen ve kongrenin bildiri kitabında da yer alan bildiri sunumlarında ise “Akıllı Şebekelerde Örnek Uygulamalar” konusunda Siemens AG Akıllı Şebekeler Danışmanlık Küresel Lideri Christian Heuer, “Entegre Akıllı Şebeke Stratejileri”; Siemens Güç Sistemleri Dinamik Analizleri Grup Lideri Dr. Hasan Basri Çetinkaya ise “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Şebekeye Entegrasyonu” başlıklı konuşmalarıyla akıllı şebeke sektörünün en güncel konularını ele aldı.
İkinci gün gerçekleşen bir başka oturum ise “Akıllı Şebeke Teknolojilerine İlişkin Ar-Ge Çalışmaları”nı ele aldı. Siemens Kıdemli Danışmanı Serdar Çelik, “Yüksek Gerilim Gaz İzole Sistemler için; Dinamik Durum Parametrelerine Dayanan Elektriksel Varlık için Sağlık Göstergeleri Oluşturan Metodolojiler”i anlattı.
9 Mayıs günü öğleden sonra düzenlenen ve akıllı şebekelerin geleceğini en fazla ilgilendiren konulardan biri olan “Akıllı Şebekelerde Bulut Bilişim, Akıllı Şebekelerde Enerji Üretimi ve Dağıtımı” oturumunda da Siemens AG Stratejik IT Operasyonları Küresel Lideri Martin Runge, “Büyük Veri Yönetimi ve Sistem Entegrasyonu” ile akıllı şebekelerde giderek artan verilerin gerektiği gibi yönetilmesine ve entegrasyonunun sağlanmasına yönelik uygulamaları anlattı.
Siemens Elektrik Elektronik Mühendisi Gökhan Bölük de “Akıllı Şebekelerde Ağ Güvenliği” konusunda poster sunum yaptı.
Siemens’in yenilikçi ve sürdürülebilir akıllı şebeke çözümleri
Türkiye’deki toplam şebekelerin yaklaşık yüzde 10’u yönetilebiliyor. Akıllı şebeke sistemlerinin daha fazla kullanılmasıyla, üretimden tüketime kadar neler olduğu hem görülebilir hem de yönetilebilir hale geliyor. Siemens, sunduğu sistem ve çözümlerle farklı gözüken birimlerin kesişim noktalarını birleştirip ve birbirinin bilgilerinden faydalanır hale getiriyor. Akıllı şebeke sistemlerine yönelik, maliyet avantajı sunan, güvenlik ve şebeke istikrarı sağlayan kilit Siemens ürünleri SIPROTEC 7SJ81, SIPROTEC 4 7SJ64, SICAM P850 / P855 ve SIPROTEC 5 serisi koruma röleleri de iki gün boyunca WOW Convention Center’da düzenlenen ICSG Fuarı’nda tanıtıldı.
Siemens AG Hakkında:
Siemens AG (Berlin ve Münih) elektronik ve elektrik mühendisliği konularında, Endüstri, Enerji, Sağlık ile Altyapı ve Şehirler sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. 165 yıldan uzun bir süredir teknolojik mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik özellikleriyle öne çıkmaktadır. Çevre teknolojilerinde dünyanın en büyük üreticisi olan şirket, toplam gelirlerinin yaklaşık yüzde 43’ünü yeşil ürün ve çözümlerden elde etmektedir. 30 Eylül 2012'de sona eren 2013 finansal yılında, şirketin toplam satış gelirleri 75.9 milyar Euro, net kârı ise 4.2 milyar Euro olarak gerçekleşmiştir. Eylül 2013 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 362,000 kişidir.
Haberin Kaynağı : Excel İletişim Danışmanlığı
08.05.2014