Ati Galvano, 2025 Yılında Yüzde 20 Büyüme Hedefliyor
Ati Galvano Genel Müdürü Turgut Ramazan Özbek, 2024 yılında plastik enjeksiyon fabrikası kurduklarını söyledi.
Ati Galvano, 2025 Yılında Yüzde 20 Büyüme Hedefliyor
Ati Galvano Genel Müdürü Turgut Ramazan Özbek, 2024 yılında plastik enjeksiyon fabrikası kurarak, kaplama hizmetlerinin dışında bu alanda da ilerlemek istediklerini belirtti. Turgut Ramazan Özbek, sorularımızı yanıtlayarak firmaları hakkında bilgiler verdi.
SUBCONTURKEY: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
Turgut Ramazan Özbek: 1967 yılında İstanbul’da doğdum. Ticari hayatıma İstanbul Tahta Kale’de plastik hammadde satarak başladım. Sonraki yıllarda bir vesile ile plastik üzerine krom kaplama sektörüne girdim. Türkiye’de plastik üzerine krom kaplama yapan ilk otomatik tesisi bir Alman firmasına 1998 yılında kurdurdum ve beyaz eşya sektörüne hizmet vermeye başladım. Takip eden yıllarda vitrifiye, otomobil mobilya gibi sektörlerde de her daim söz sahibi olduk. Hali hazırda Manisa’da yerleşik ve son derece modern bir kaplama fabrikamız ve 2024 yılında kurduğumuz enjeksiyon tesisimiz, 120 çalışanımız ve otuz yılı aşkın tecrübemiz ile sektörde yön veriyor ve büyümeye devam ediyoruz.
SUBCONTURKEY: Ati Galvano ne zaman kuruldu? Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?
Turgut Ramazan Özbek: 25 yılı aşkın kapsamlı deneyimin ardından, Ati Galvano Kaplama Plastik A.Ş.'nin temelleri 2014 yılının ilk ayında Manisa Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde atılmıştır. ABS plastik için elektrokaplama alanında faaliyet gösteren firmamız, deneyimli ekibi ve gelişmiş altyapısı sayesinde birçok önde gelen yerli ve yabancı markayla çalışmaktadır.
SUBCONTURKEY: Hangi tür kaplamalar da uzmansınız? Hedef sektörleriniz nelerdir? İş hacminizin sektörel dağılımı hakkında bilgi verir misiniz?
Turgut Ramazan Özbek: Çeşitli sektörlerden lider markalarla çalışan Ati Galvano, vitrifiye, otomotiv ve ev aletleri gibi farklı sektörlerdeki şirketlere plastik enjeksiyon, elektro krom ve saten nikel kaplama, boya, gruplama ve projelendirme hizmeti vermektedir.
SUBCONTURKEY: 2024 yılı Ati Galvano için nasıl geçti? Bir önceki yıla göre değerlendirir misiniz?
Turgut Ramazan Özbek: 2024 yılı, piyasadaki genel dalgalanmalara rağmen bizim için önemli bir büyüme yılı oldu. Yılın başında piyasada bazı durgunluklar yaşansa da firmamız adına stratejik adımlar attık. Örneğin, yeni bir enjeksiyon fabrikası kurarak üretim kapasitemizi artırdık ve daha çevreci bir üretim sürecine geçiş yaparak kaplama tesisimizde Cr3+ banyosunu aktif hale getirdik. Bu hem çevreye duyarlılığımızı hem de yenilikçi yaklaşımlarımızı gösteriyor. Genel olarak, 2024 yılı, zorluklara rağmen büyüme ve yeniliklerle dolu bir yıl oldu diyebilirim.
SUBCONTURKEY: 2025 yılı için hedefleriniz nelerdir? Yatırım planlarınız var mı?
Turgut Ramazan Özbek: 2025 yılı hedeflerimiz oldukça iddialı ve heyecan verici. Minimum %20 büyüme hedefliyoruz ve bu kapsamda yeni bir ERP sistemine geçiş yaparak operasyonel verimliliğimizi artırmayı planlıyoruz. Kalite yönetim sistemimizde de önemli iyileştirmeler yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca tesis kapasitemizi büyütmek, depo ve fabrika alanlarımızı yenilemek de planlarımız arasında. Sektörel olarak da savunma sanayi ve otomotiv gibi farklı alanlara genişlemeyi planlıyoruz. 2025 yılı bizim için büyüme ve yeniliklerle dolu bir yıl olacak.
SUBCONTURKEY: İhracatınız var mı?
Turgut Ramazan Özbek: Firmamız doğrudan ihracat yapmamakla birlikte, üretimimizin büyük kısmı ihracata yönelik firmalara sağlanmaktadır. Bu nedenle dolaylı olarak ihracatımız oldukça yüksek. 2025 yılında ise doğrudan ihracat yapma yönünde çalışmalarımız ve projelerimiz mevcut. Bu alandaki hedeflerimizi hayata geçirmeye oldukça yakınız.
SUBCONTURKEY: Eklemek istedikleriniz var mı?
Turgut Ramazan Özbek: Önümüzdeki yıllarda, sektörde liderlik yolunda emin adımlarla ilerlemeyi planlıyoruz. Güçlü bir ekiple çalışmanın ve gerekli yatırımları yapmaktan çekinmemenin önemini biliyoruz. Kaplama ve plastik enjeksiyon alanında lider bir firma olma hedefimiz doğrultusunda, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.