Arma Bağlantı 2021’de Yeni Ürünlerle Kelepçe Portföyünü Genişletiyor
ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ, bağlantı elemanları endüstrisine yenilikçi çözümler sunarak büyüyen ürün yelpazesiyle uluslararası pazarlarda anahtar firma konumunda.
Arma Bağlantı 2021’de Yeni Ürünlerle Kelepçe Portföyünü Genişletiyor
1980 yılında kalıp atölyesi olarak kurulan ARMA BAĞLANTI SİSTEMLERİ, bağlantı elemanları endüstrisine yenilikçi çözümler sunarak büyüyen ürün yelpazesiyle uluslararası pazarlarda anahtar firma konumundadır.
Özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektöründe yoğun olarak kullanılan bağlantı kelepçeleri, hortum kelepçeleri, kulaklı kelepçeler, egzoz kelepçeleri, ağır iş kelepçeleri , metal bağlantı klipsleri, kafesli somunlar, metal braketler ve metal komponentlerin yanı sıra plastik klipsler ile diğer plastik bağlantı elemanları gibi ürünler firmanın üretim portföyünde yer almaktadır. Güçlü Ar-Ge ve Kalıphane kadrosu ile müşteri çizimlerine göre yeni kalıp, mastar, aparat ve makineleri tasarlayabilmeleri firmanın sahip olduğu en büyük avantajlardan biridir.
2020 yılında 40.yılını kutlayan ARMA BAĞLANTI’ da kelepçe, metal klips, plastik klips ve metal braket gruplarında toplamda 14 yeni projenin seri üretime geçiş çalışmaları tamamlanmıştır.
Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen 2020 yılı sürecinde üretimde dijitalleşme seviyesi arttırılmıştır. Yeni tip bir bağlantı kelepçesinin üretim hattı için otomatik form verme makinesinin tasarımı ve üretimi gerçekleştirilmiştir.
Tüm dünyada yaşanan salgın ve korumacı politikalara rağmen yurtiçi ve yurtdışında birçok müşteri ile gerçekleşen online toplantı ve B2B etkinlikleri ile tüm süreçlere hakim olma fırsatı yakalanmıştır. 2020 yılının son çeyreğinde UIB tarafından organize edilen ‘’İngiltere Ticaret Heyeti’’ne ve ilk kez düzenlenen AutoEXPO Türkiye Dijital Fuarı’na katılım sağlanmıştır. Fuar kapsamında yurt dışından 12 farklı müşteri ile online görüşme fırsatı yakalanmış ve başarılı bir tanıtım gerçekleştirilmiştir .
2021 Arma Bağlantı için “Kelepçe Yılı” olacak…
2021 yılını kelepçe üretiminde atılım yılı olarak hedefleyen ARMA BAĞLANTI bu sektörde müşterilerine çözüm ortağı olmayı sürdürecektir.
Prototipleri 2020 yılında yapılan yeni tip kelepçe ürününde seri üretime geçilecek ve 2 farklı üretim hattı ile müşteri ihtiyaçları karşılanacaktır.
Diğer bir yeni kelepçe ürününde ise otomatik üretim hattı sayısı 2 ye toplam üretim sayısı ise 3 katına çıkarılacaktır.
Endüstri 4.0 kapsamında hali hazırda üretimi yapılan DIN 3016-1 ve DIN 3017-2 hortum ve boru bağlantı kelepçe üretim hatlarının otomasyon seviyeleri arttırılacaktır.
Seri imalat departmanına 2 adet yeni otomatik form verme makinesi adapte edilecektir.
KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek ve Ticaret Bakanlığı ÜrGe projeleri gerçekleştirilecektir.
İMMİB 3.URGE projesi kapsamındaki faaliyetlere katılım sağlanacak ve yeni pazarlara erişim için gerekli tanıtımlar yapılacaktır.
2018’de portföye giren plastik parça üretimi ile ilgili mevcut ve potansiyel müşterilerle yeni ürün projeleri gerçekleştirilecektir. Bu konuda ilave bir plastik enjeksiyon makinesi yatırımı planlanmaktadır.
ARMA Bağlantı Sistemleri özellikle dünya çapındaki Bağlantı Elemanları Fuarlarına katılmaya özen göstermektedir. Buna paralel olarak 2021 yılı içerisinde Almanya’da Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Fastener Fair Stuttgart ve 3 yıl önce ilk kez katılım sağlanan ve olumlu geri dönüşler alınan Almanya’nın Wolfsburg şehrinde düzenlenen (IZB) Uluslararası Otomotiv Tedarikçileri fuarına ikinci kez katılım sağlayacaktır.
Yakın bir tarihte de yine UİB tarafından organize edilecek ve dijital olarak gerçekleştirilecek olan ‘’North&South America 2021 Dijital Fuarı” nda ürünlerini tanıtma şansı yakalayacaktır. 2021 yılının Mart ayında ise İMMİB tarafından düzenlenecek ‘’Latin Amerika Sanal Ticaret Heyeti’’ B2B etkinliğine de katılım sağlayarak sektördeki gelişimini devam ettireceklerdir.
Geride bıraktığımız pandemi yılı dünya için zor bir dönem olarak hatırlanacak olsa da ARMA BAĞLANTI bu süreçte gerçekleştirdiği inovatif çalışmalar sayesinde 2021 yılına umutla bakmakta ve yurtdışındaki projelerini de devreye sokarak %20’lik bir büyüme hedeflemektedir.