2015 İçin Hazırlıklı Olmalıyız
2012 Ağustos ayında Konya’da 200kWp’lik GES’i kuran IBC SOLAR Türkiye ekibinden Proje Geliştirme Müdürü Yalım Serdar SERHADLIOĞLU verdiği bir demeçte Türkiye’nin “Sürdürülebilir Kalkınma” modeli hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Yatırımcıya Yeşil Işık
Serdar Serhadlıoğlu “Teknoloji hızla gelişirken enerji sektöründe rekabet kızışıyor. Bu yeni süreçte bürokrasinin baskısı yeni yatırımcılar için yorucu olmaya devam etse de enerji sektöründe heyecan verici yepyeni bir dönem başlıyor. Çünkü 28274 sayılı resmi gazetede yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sera Gazı Emisyonlarının Takibi” hakkındaki yönetmeliği ile işletmelere ait karbon emisyon miktarlarının gerçek zamanlı izlenmesi ve bu çalışmaların da 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor” şeklinde konuştu.
Çevreye duyarlı teknolojilerin daha etkin kullanılması ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Serhadlıoğlu, “Ülkemiz, dünya sahnesinde nihayet görünür bir rol sahibi olmuşken, gelecek nesillerin sorumluluğunun farkında olduğunu ve üstüne düşeni yapmaktaki kararlılığını ispatlama şansını yakalayacaktır” dedi.
İhtiyaç Duyulan Teknoloji: GES
Serhadlıoğlu, bugün gelinen noktada, IBC SOLAR’ın sektör liderlerinden biri olduğu “Güneş Enerjisi Santralleri”nin (GES) kilit bir rol oynadığını da belirtti. İşletmelerin, 2015 itibari ile ihtiyaç duyacakları “Karbon Yönetimi”nin temelini oluşturacak en güçlü teknolojinin GES olduğunu ve işletmelerin bugünden başlayacakları lisanssız GES yatırımları ile teknolojiyi yakından tanıma şansı ve yakın gelecekte gerçekleştirmek zorunda kalacakları daha büyük yatırımlar için iyi bir başlangıç ve karar noktası olacağını da sözlerine ekledi.
Yeni “Sürdürülebilir Kalkınma” Modeli
Ülkemizin yeni “Sürdürülebilir Kalkınma” modeli ile ilgili görüşlerini belirten Serhadlıoğlu, “Bu modelin temelinde karbon emisyonlarının tespit ve esaslarının bir standart üzerinden değerlendirebilmesi yatmaktadır. 2015 yılı, bizim de altında imzamız olan Kyoto Protokolü için yeni karbon emisyonu haklarının belirleneceği yıl olacaktır. Bu sayede, hem güncel hem de kalkınmamızın önünü açacak bir emisyon kotası elde etme şansımız olacaktır” şeklinde konuştu.
IBC SOLAR Hakkında
IBC SOLAR güneş enerjisi ile elektrik üretiminde komple çözüm sunan dünyanın önde gelen fotovoltaik uzmanlarından biridir. Firma, Fizik Mühendisi Udo Möhrstedt tarafından 1982 yılında Almanya’nın Bad Staffelstein kentinde kurulmuştur. IBC SOLAR, 2011 yılındaki 816 milyon Euro’luk cirosu ile gücünü ve sektördeki konumunu sağlamlaştırırken bugüne kadar dünya genelinde 2.2 GW’ı aşan 140 binden fazla fotovoltaik sistem kurulumu sağlamıştır.
Dünyaca tanınmış üreticilerin panel ve bileşenlerinin yanı sıra, IBC SOLAR aynı zamanda kendi markasını taşıyan ürünleri de tedarik ediyor. Ayrıca, IBC SOLAR yatırımcılar ve ticari kuruluşlar için, planlama aşamasından kuruluma kadar büyük ölçekli proje geliştirme ve ilgili konularda danışmanlık ve sonrasında da sistem izleme hizmetleri ile anahtar teslimi fotovoltaik sistem kurulumları da gerçekleştiriyor.
Sürekli artan çevreye duyarlı enerji ihtiyacını karşılamak ve gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılması adına dünya çapındaki IBC SOLAR fotovoltaik güç santralleri çevre-dostu enerji üretiyor. Almanya’dan sonra, Hollanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, Malezya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Çin ve Avusturya’da da yatırımları bulunan kuruluşun, 300’ü Almanya’da olmak üzere 400 çalışanı var.
IBC SOLAR Türkiye, ülkemizin yüksek güneş enerjisi potansiyeline olan inancıyla, 30 yılı aşan kurumsal deneyimlerin aktarılması ve bu potansiyelin en doğru yöntemlerle değerlendirilerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması adına 2010 yılından bu yana İstanbul’da faaliyet gösteriyor.
Haberin Kaynağı : Caretta
15.05.2013