GÜNCEL HABER
150 Yıldır Kalitenin ve Performansın Adresi: Houghton
Houghton Türkiye olarak temel hedefimiz, müşterilerimizin sorunlarını en doğru şekilde ve en ekonomik yöntemlerle çözen bir iş ortağı konumuna gelmektir. Houghton Kimya Genel Müdürü Tolga Örsal, firma hakkında şu bilgileri verdi.
Firmanın kurumsal kimliği hakkında bilgi verir misiniz?
Tolga Örsal: Houghton International, Amerika BirleÅŸik devletlerinde Petrol’ün bulunmasından sadece 6 yıl sonra 1865 yılında Pennsylvania da kurulmuÅŸ ve aynı yıl ilk endüstriyel ürünü olan pas koruyucuyu üretmiÅŸtir.
Houghton bugün 2000’in üzerinde çalışanıyla Dünya üzerinde 39 Ülkede direkt, toplam 79 ülkede ticari ortakları ile faaliyet gösteren global pazara dağılmış 11 üretim tesisiyle Dünyanın en büyük metal iÅŸleme yaÄŸ ve sıvıları tedariÄŸni saÄŸlayan çok uluslu bir dünya ÅŸirketidir.
Houghton 1865 yılında başladığı mükemmele ulaşma ve mükemmeli sağlama yolculuğunda zaman içersinde çok önemli atılımlar gerçekleştirmiştir.
1865 -2007 yıllarına kadar bir aile ÅŸirketi olarak uluslararası faaliyetlerini sürdüren Houghton bu dönem içersinde Dünya’nın ilk biokararlılığa sahip metal iÅŸleme sıvılarını üretmiÅŸ, Dünya’da ilk kez fabrikalarda ürün yönetimi anlamına gelen “FLUIDCARE™ “ sistemini hayata sokmuÅŸtur.
2007 yılında AEA isimli Amerikan fon şirketi tarafından satın alınan Houghton globaldeki büyümesini bu süreçte de devam ettirmiştir. Organik büyümesine ek olarak 2008 yılında D.A. Stuart firması ve 2011 yılında SHELL firmasının metal işleme yağları bölümünün satın alınması ile şirket büyüme ve gelişme alanındaki kararlı tutumunu devam ettirmiştir.
2012 yılından bu yana Hindistan kökenli Hinduja Gruba baÄŸlı bir firma olarak faaliyetlerine devam eden Houghton, kararlı büyümesini ve yatırımlarını sürdürmektedir. Bu yatırım hamlesinin son basamaklarından birisi de 2014 yılında Henkel’e ait Kuzey Amerika çelik hadde bölümünün satın alınması olmuÅŸtur.
Houghton bugün Kline & Company, Inc ÅŸirketinin 2012 yılında yapmış olduÄŸu uluslararası Pazar araÅŸtırma raporuna göre %11 Pazar payı ile Dünya’nın en büyük Metal iÅŸleme Yağı ve sıvıları tedarikçisidir.
Houghton kurulduğu 1865 yılından bu yana, müşterilerine her zaman çevreye ve insan sağlığına uygun, yenilikçi ve yüksek performanslı ürünler sunmuştur. Bu sayede Houghton, işortaklarımıza içinde bulundukları rekabet dünyasında üretim maliyet avantajı sağlamaktadır.
Hangi sektörlere hangi ürünlerle hizmet veriyorsunuz?
Tolga Örsal: Dünya üzerinde temel olarak Metal’in ÅŸekillendirildiÄŸi tüm sektörler baÅŸta olmak üzere, askeriye, Çimento, seramik ve aÄŸaç iÅŸlerine kadar farklı bir çok sektörde faaliyet göstersek de global anlamda temel faaliyet alanı olarak aÅŸağıdaki sektörlere hizmet etmekteyiz.
• Otomotiv Ana Sanayi
• Otomotiv Yan Sanayi
• Havacılık
• Makina ve Ekipman üreticileri
• Demir –Çelik & Aluminyum Hadde
• Off – Shore
• Maden
Bu sektörlerde Houghton, araştırma ve geliştirmeye bağlılığı ve müşteri odaklılığı sayesinde yüksek kaliteli ve farklılaştırılmış teknolojileri ile pazarda güçlü bir saygınlık inşa etmiştir.
Houghton bugün yıllık cirosunun % 4,5 -5’ini AR-GE faaliyetlerine harcayan bir ÅŸirkettir. Bu sayede sürekli yeni nesil ürünleri sektörün hizmetine sunmaktadır. Temel olarak pazara sunduÄŸumuz ürün grupları aÅŸağıdadır.
• Metal iÅŸleme Sıvıları ve YaÄŸları
• Metal ÅŸekillendirme YaÄŸları
• Pas Koruyucular
• Yıkama Sıvıları
• Aluminyum ve Çelik Hadde YaÄŸları ve Katıkları
• Isıl iÅŸlem YaÄŸları
• Yanmaz Hidrolik Sıvılar
• Tüm Bakım yaÄŸları – Kızak- Hidrolik- DiÅŸli yaÄŸlar
2015 yılı firmanız için nasıl geçti?
Tolga Örsal: 2015 Houghton için çok anlamlı bir yıldı. 2015 yılında şirketimizin kuruluşunun 150. Yılını kutladık. Houghton 150 yıldır Kalitenin ve Performansın adresi olmuştur ve önümüzdeki yıllarda da aynı başarıyı sürdürecektir.
2015 yılı zor bir yıldı. Özellikle global piyasalardaki dalgalanmalar, Dünya’daki büyüme rakamlarının olumsuz sonuçları ve 2 büyük seçimin getirmiÅŸ olduÄŸu bir dizi olumsuzluklara raÄŸmen 2015 yılı Houghton adına hem yurt içinde hem de yurt dışında hedeflerin tutturulduÄŸu bir yıl olarak kapanmıştır.
Houghton Türkiye, 2015 yılında geçmişten gelen birikimini geleceğe daha güçlü taşıma adına mevcut kadrosonu güçlendirerek geçirmiştir. Bu bağlamda kadromuza yeni katılan arkadaşlarımız ile müşterilerimize daha yoğun ve hızlı hizmet vermeye başladık.
2016 yılından beklentileriniz nelerdir?
Tolga Örsal: Teknolojinin ve ulaşımın iyileÅŸmesi ve kolaylaÅŸması sebebiyle artık hepimiz global bir ÅŸehirde yaÅŸamaktayız ve bu sebeple ve maalesef Dünya’daki olumsuz geliÅŸmelerden çok hızlı ÅŸekilde etkilenmeye baÅŸladık. Sınırlarımızdaki geliÅŸmeler, Dünya’daki üretimin yavaÅŸlaması, büyüme oranlarındaki negatif görünüm, vb etkiler maalesef 2016 yılında da devam edecek gibi görünmektedir.
Ancak bizler tüm bu olumsuz gelişmelere karşılık Türk sanayisininin gelişimi ve ülkemizdeki genç ve başarılı jenerasyonun müteşebbis ruhu ile önümüzdeki yıllarda hem ülkemiz, hem de Houghton adına pozitif beklentiler içerisindeyiz.
Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?
Tolga Örsal: Houghton Türkiye olarak temel hedefimiz, müşterilerimizin sorunlarını en doÄŸru ÅŸekilde ve en ekonomik yöntemlerle çözen bir iÅŸ ortağı konumuna gelmektir. Buna baÄŸlı olarak da Houghton’un global piyasalardaki Pazar liderliÄŸi konumunu Türkiye’de de oluÅŸturmaktır. Bu yolda hem yurt içi hem de yurt dışı kökenli birçok proje devam ettirilmektedir.
Eklemek istedikleriniz varsa onları da öğrenebilir miyiz?
Tolga Örsal: Rekabet edebilme gücü günümüz piyasalarının en belirleyici etkenidir. Değişebiliyorsanız ve daha verimli üretebiliyorsanız hayatta kalabilirsiniz. Bugün Türk sanayisi artık eskisi gibi sadece ucuz iş gücü ile pazar kazanan bir noktada bulunmamaktadır. Bugün sanayimiz, kalitesi ve yüksek verimliliği ile Dünya pazarlarında yer almaya çalışmaktadır. Bizler Houghton olarak işte tam da bu noktada sanayimizin hizmetinde olacağız. Onlara yüksek performanslı ürünlerimiz ve 151 yıllık tecrübemizle rakabet ettikleri pazarlarda girdikleri mücadeleden başarıyla çıkmaları için destek olmaya devam edeceğiz.
Haberin Kaynağı : SUBCONTURKEY YAN SANAYİ ve TEDARİKÇİ GAZETESİ
18.03.2016




